Hej, szukam dla siebie jakiegoś MMO, w którym znajdę klasyczną świętą trójcę. Lubię grać jako tank lub support więc ważne żeby te klasy miały jakieś większe znaczenie, a nie były tylko po prostu do ozdoby.
Ważny w MMO dla mnie jest dobry endgame. Jako że jestem bardziej graczem PVE to w endgame szukam żeby było sporo dungeonów czy raidów dla mniejszych lub większych grup. Jeśli chodzi o PVP w endgame to jeśli już biorę udział to w jakichś większych PVP grupowych / masowych niż duo PVP. Fajnie też jeśli w endgame jest jakiś crafting dla stworzenia jakieś eq dla siebie lub dla zarobku.
Z gier, które ograłem / sprawdzałem to:
SWTOR - jest święta trójca, fajny endgame i dodatki ale mam już każdą klasę na max lvl i każde klasowe story skończone więc po prostu gra już lekko mi się znudziła
GW2 - sporo godzinek nabitych mam, parę postaci na max lvl, endgame w GW2 jest fajny, rozbudowany, jest co robić ale brakuje mi tej świętej trójcy, bo nie ma co ukrywać ale w tej grze tank czy healer / support w fractalach czy innych dungach jest zbędny
ESO - jest ta szukana przeze mnie święta trójca, mam 2 postacie na max lvl ale jak dla mnie endgame jest mega słaby, ciągłe powtarzanie tych kilku dungów, które da się zrobić tankiem praktycznie solo nie wciągnęło mnie na długo
WOW - miałem chyba 2 podejścia do tego klasyka na jakichś privach z ratami x1 i x3. Nie wiem czy były po prostu słabo rozwinięte i zarządzane czy po prostu gra mi nie przypadła do gustu. Możliwe, że boję się też zacząć bo przytłoczy mnie ogrom tej gry i nie ogarnę wszystkiego co i jak
Rappelz - bardzo dawne czasy ale była to moja gra dzieciństwa, teraz pewnie już zarówno global i jak pewnie privy są martwe
FFXIV, Tera, Albion, - kompletnie nie mój klimat
Szukam żeby gierka było obojętnie czy F2P czy B2P, subskrypcja też nawet mogłaby wchodzić w grę o ile jest na początku jakiś trial i gra by mnie wciągnęła
Liczę na wasze pomysły i opinie o gierkach, z góry dzięki