Mmo

Witam czy oplaca sie powracac do tych mmo jak Metin2,Rappelz,Rom,Cabal(te gry mi sie najbardziej podobaly) i sie zastanawialem czy warto zagrac Neverwinter,Path of Exile,Dragon prophet i marvel Heroes,HeroesGO

Grałem w Marvel Heroes przez jakiś czas, zacna gra, bardzo przyjemna, problem tylko w tym że na moim kompie ledwo smiga (Athlonx2 5000+ Geforce 8800). Jest to bardzo znany problem gry. Można o tym dużo poczytac na necie i niestety nic sie z tym nie da zrobić ;(. Przerzuciłem sie na POE, na medium mam 30-60 klatek, rozgrywka hardcorowa ;O. Zrobiłem 5 postaci na 30lv żeby liznąć troche mechaniki gry. W koncu zdecydowałem sie na jedną której rozgrywka sprawiała mi najwiekszą frajde i ciagne dalej. Nie bede jednak sciemniał ze sporo czasu spedziłem na forum POE. Gra wymaga więc nieco zangażowania intelektualnego xD. Można oczywiście skorzystać z buildów stworzonych na forum ale po chwili okazuje sie ze:

- build dziala jedynie przy konkretnych itemach

- albo wymagają gemy ktore zdobywa sie w mid-late game

- niektóre całkowicie nie grywalne na początku

Są oczywiście build'y przyjemne przez cała gre, jak i takie które nadają sie tylko do SOFTCORE i viceversa.

Grałem również w Dragon Prophet bardzo fajna gra, wydaje mi sie ze najlepsza ze wszystkich które tutaj wymieniłeś. Jeżeli znudzi mi sie POE to prawdopodobnie do niej wróce ;]

Runes of Magic mnie strasznie meczył, moze to ten system Dual-Class albo te skille ... takie drętwe, niewiem ... niewiem ... .

Pozdro

Jak grales w dawnoego dawnego cabala to niemasz co wracac. Jest wielka kupa.

Polecam powrócić do cabala, bo dostał światełko na steamie, przez co będzie niedługo tam dostępny, co oczywiście sprowadzi dużą ilość nowych graczy (jak i starych) więc nie ma co się martwić o cabala przez najbliższe lata. Neverwinter oraz PoE warto wypróbować - neverwinter to wg. mnie gra dla casuali (w dobrym znaczeniu), a więc jak nie masz dużo czasu na gry to jest to jedna z najlepszych opcji możliwych casualątek. Świetny gameplay, wyrównane pvp jak i klasy, a klimacik miodzio szczególnie jak grasz z kumplami i możecie własne wypady na dungi robić, ale solo też fajnie grać.

Poe to gra trochę bardziej hardcorowa i na nią musisz poświęcić trochę więcej czasu aby najlepiej ci się grało (wybór itemków,buildów,skilli itd.), w dodatku 23 października kończy się open beta i zajdą pewne zmiany ułatwiające rozgrywkę dla początkujących + też będzie na steamie.

O reszcie gier się nie wypowiem bo nie grałem, ale ja polecam ci te 3

Witam czy oplaca sie powracac do tych mmo jak Metin2,Rappelz,Rom,Cabal(te gry mi sie najbardziej podobaly) i sie zastanawialem czy warto zagrac Neverwinter,Path of Exile,Dragon prophet i marvel Heroes,HeroesGO