Witam, temat jest skierowany do osób które lubią pograć na telefonie i szukają fajnej gry!
Otóż blądząc po PlayStore znalazłem świetną grę typu “monster hunter” pt. RANGERS OF OBLIVION, na pierwszy rzut oka patrzyłem na ilość ocen która jest bardzo mała (około 30k) ale postanowiłem to sprawdzić jak to wygląda w praktyce i mojemu pozytywnemu zaskoczeniu graczy jest od groma! Pełne miasta, pełno ludzi na różnych lvlach rozwalonych po każdym wolnym zakamarku, gra nie “żebra” o oceny stąd mała liczba ocen mimo ogromu graczy (często są kolejki na serwer EU)
Sprawdziłem gameplay i napiszę szczerze że jest mega dynamiczny.
Gra stawia mocno na craft i coś innego jak zabijanie behemotów, od upijania sie w karczmie z innymi, modlitwy dla bonusów czy medytację aż po łowienie, gotowanie i wiele więcej.
Kompletny brak p2w jest dodatkowym atutem bo gra stawia na skomplikowany craft (przykładowo do ulepszenia łuku potrzebowałem 3 kły behemota mamuta jako głowny składnik przez co w walce musiałem mocno się skupić by trafiać mu w łeb by dostać owe kły)
W sklepie znajdziemy przedmioty kosmetyczne ( nie dające statystyk ) więc gra jest pay2look choć i kostiumy można zdobyć za darmo.
Dodatkowymi plusami jest:
- różnorodność broni, zbroi, malowanie ich itp.
-Bardzo zaawansowany kreator postaci ktory pozwoli nam stworzyć unikalnego łowcę
-Ładna grafika po pobraniu tekstór HD.
-Mega trudne raidy
-Łapanie koni, kazdy ma jakiś tier (1-8) czym lepszy tym lepsze bonusy i szybkość dla postaci + plus można je sprzedawać co pozwoli kupić nam naszyjnik czy ringi do lepszego dpsu czy wytrzymałości.
Nie jest to reklama, nie płaci mi nikt za to, po prostu tak mega mnie ta gra zaskoczyła że postanowiłem o niej napisać i zachęcić jeszcze więcej graczy, moj Nick to Flooky, widzimy sie na behemotach!