Witam
jako że na rynku nie ma mmo które by mnie jakoś zainteresowało na dłużej to może jakiś FPS ?
tylko czy jest jakiś tytuł dla graczy którzy chcą po pracy wieczorkiem coś postrzelać ?
Kiedyś grałem w Planetside 2 i był mega. Te walki o mapę gdzie w jednym miejscu byłą wojna na +100 osób, Jednak jak rok temu odpaliłem to strasznie mało osób
Gry jak CS czy Valorant to nie dla mnie bo tam to jakieś prosy biegają którzy znają wszystkie taktyki + to jak i gdzie rzucić g ranat po czym jesteś niszczony w każdej rozgrywce
Destiny 2 jak i division 2 jakoś też jak grałem to ilość osób była niewielka
Mmofps lub zwykły fps?
Co parę tygodni odpalam Planetside 2 w środku tygodnia i powiem że ludzi jest multum. Co loguje do gry do widzę bitwy 96+ vs 96+ vs 96+ chociaż żadko są wyrównane
Możliwe że poprostu stworzyłeś postać na umierającym serwerze albo miałeś pecha z czasem logowania. Ja jak tworzyłem postacie aby sprawdzić community na Miller i Cobalt to oba serwery były bardzo aktywne.
Nie mając outfitu, biegając solo po dużych bitwach medykiem super się gra i ma się uczucie że dodajesz coś do bitwy
Co do innych mmofps to jedyny mmofps na rynku poza Planetside 2 to Defiance.
Mówię tutaj o mmofps czyli o grze gdzie setki ludzi biega po jednej mapie a nie multiplayery typu CS czy Valorant gdzie jest 5 vs 5 na malutkiej mapie. To nie są mmofpsy.
Nie wiem jak z populacją w Defiance bo nie grałem od momentu zrobienia remake’u
Z ta fraza mmofps jest ciężko najblizej byłyby gry 100v100 etc
albo battleroyale
Ja z takich gier gram w SQUADA albo Hell Let Loose
Will To Live Online pomocne community
Ale wiesz, jak będziesz zaczynał grę w csgo bądź valoranta to będziesz grał z podobnymi ludźmi, znajomość map to kwestia kilku/kilkunastu gier. Też masz gry typu pubg, rainbow six, escape from tarkov itp.
Call of Duty Modern Warfare 2019 i nic więcej do szczęścia Ci nie będzie potrzebne. Gra jest w systemie B2P kosztuję 200zł, ale warto. Dużo opcji “customizacji” broni, dużo pukawek, emblematów, skórek itd. Sezony, BR, turnieje wszystko co chcesz.
MMO i FPS to jedyne co mi przychodzi do głowy to Destiny 2
o drezmor nupie też tutaj siedzisz?
więc
Will TO live - darmowe 1 postać, potem 30zł za slot chyba do 4 slotów brak P2W poza premką dającą większy loot i exp (na max lvlu, to nie potrzebne, jedynie jak chce się farmić kase 4fun lub na hazard by tracic lol)
Stalker Online (nie szone / stay out - to samo ale ubogie ) - hard farm gra … bez pomocy 1-2 tygodnie spedzisz biegając po blokach by zarobic troche kasy chyba że wydasz 100-200zł i kupisz sobie karabin i możesz latać robić inne mapy bez problemu większego, generalnie jest 1 polski klan który trzyma “guidy” na strzeżonym forum.
Escape From Tarkov - nie MMO ale, hardcore survival/strzelanka (z początku będzie to pierwsze :D) po miesiącu jak nauczysz się 2-3 map z 6 dostepnych( lol :P) to coś sobie pograsz bez nerwów no i koszt 150zł, jak co mogę wprowadzić bo z tej gry ciężko zrezygnować jak zazna się tą adrenaline i zew krwi.
Dead Frontier [widok z góry] / Dead Frontier 2(uboższy kontent i kanciatość) f2p, w 1 wystarczy dobiec do ostatniego fortu i masz ceny jak za darmo, ogólnie zombie survival.
The Skies - a jakiś takiś wynalazłem kiedys i zaglądam, kanciate ruchy.
Gloria Victis - nie strzelanka(chyba że łuk złąpiesz), ale kto wie może cie chwyci? polski producent.
Fallout 76
Defieience czy jakoś tak, jest nie najgorszy serial zrobiony pod grę, a gra sama w sobie, przyjemny MMOFPS ala mmorpg. w stylu guildwars2 że bywają mega eventy (w sumie dobry pomysł by zerknąc do gry z kumplem)
ogólnie więcej tego jest ale trzeba się postarać
kiedyś było coś z komandosami w kombinezonach robotycznych w stylu borderlands ale upadło szybko, firefly czy coś takiego
Escape from Tarkov sam gram i fajnie się gra.
Co do reszty to poza Gloria Victis, Defiance i Fallout 76 to nie słyszałem.
Całkiem ciekawy ten Will to live, taki symulator codziennego życia dla słowian
Jest taka gra jak Verdun, ale raczej nie w dłuższej perspektywie i baza graczy prawdopodobnie niska.
Firefall [*]
Firefly to był fajny serial science fiction. A gra co ją masz namyśli to jak jak kolega larshi napisał Firefall. Kurde fajna była szkoda że zdechła.
Co do Tarkova to polecam. Jak żadna inna gra uczy pokory, zmusza do myślenia, ogólnie mówiąc nie ma miękkiej gry.
Ja bym dodał do tej listy Arme 3 bo jak masz Arme to tak jak byś miał kilka różnych gier bo masz serwery Exile (taki survival), Masz duże wieloosobowe kampanie PvE (domination/liberation), Masz COOPy jak być chciał potargać komuś ammo do KMu xD, masz PvPvE (Warlords), masz king of the hill (ale to nie jest tak że się walisz o jakąś małą górkę tylko chodzi o zabezpieczenie całego miasta). Dopowiedzieć trzeba że to wszystko jest dostępne na różnych stopniach zaawansowania.
myślałem by wpisać armę, ale…
te problemy z łączeniem na serwery bo mają jakiegoś moda itp, uznałem że więcej pierdzenia w stołek niż gry. plus hardocre realistyka nie to co Tarkov ale nadal
w sumie to teraz jedyne cod jest na prawde dobrze zrobiony możesz kupic prawie za darmo jakiegos bf-a tam tez sie duzo ludzi bawi
z takich jak typowo jak planet side że biega 100 typa wokół jakiegoś objectiva defiance najbardziej pasuje tylko to nie jest mmofps a mmotps bo tam jest widok z trzeciej osoby jak pamiętam tylko przy zommowaniu był fps.
Od siebie mogę zaproponować Survarium. Na serwerach steamowych nie ma zbyt wielu graczy, ale większość gra na serwerach non-steam. Jest to post-apokaliptyczny shooter z tradycyjnymi trybami gry typu conquest, team deathmatch itp. Gra jest F2P i wszystko da się zdobyć po prostu grając. Polecam wypróbować
@booxy
Zobacz te tytuły, Deep Rock Galactic, DCS World Steam Edition, Hunt: Showdown, Heroes & Generals, Squad i nadchodzące jak Boundary 边境 i Warhammer 40,000: Darktide. To tyle od siebie.
W Planetside 2 gra dużo ludzi. Może zły serwer wybrałeś albo nie ogarnąłeś, że grasz na NA?
Jeśli chodzi zaś o grę na taką skalę to raczej nic nie znajdziesz. Też szukałem i większość to nie open world z ogromnymi bitwami. Najbliżej (choć nie jest to FPS) to Foxhole.
@PastTime
na jakim serwerze polecasz grać w Planetside 2 ?
Czy w PS2 jest crossplay ? bo może dlatego było mało ludzi ze grałem na ps4 ?
co do reszty propozycji to
Hunt - spoko giera grałem jeszcze w bete i było spoko. Zobacze bo z tego co wiem to za wiele się teraz nie zmieniło
Tarkov - raczej wątpię aby to była giera dla kogoś kto raz na jakiś czas wieczorem chce postrzelać
CoD - za dużo cziterów tam biega