MMOFPS z otwartym światem

Witam. Szukam jakiegoś dobrego shootera w otwarym świecie, który nie jest czystym survivalem jak np. DayZ. Szukam bardziej gry na wzór Defiance, ale bez przesady z sc-fi. Czy istnieje coś takiego warte uwagi? Albo powstaje jakiś projekt tego typu?

<p>
	<strong>Gatunek:</strong> MMOFPS<br><strong>Sprzęt:</strong> Phenom II, GTX 660, 8GB RAM<br><strong>Cechy:</strong> Bronie, które istnieją rzeczywiście lub chociaż podobne do prawdziwych / Otwarty świat / Questy PvE<br><br><strong>Przypadły mi do gustu: </strong>
</p>

<p>
	No właśnie.. nic mi jeszcze nie przypadło, bo nie mogę znaleźć takich gier, a chętnie bym pograł jakoś kooperacyjnie ze znajomymi.<br><strong>Nie przypadły mi do gustu:</strong>
</p>

<ul>
  • Defiance - w grze już praktycznie nic się nie dzieje, ale najbliżej jej do takiej gry, w jaką chętnie bym pograł dłużej.
  • Warface - są kooperacyjne misje, ale w tej grze mocno przeważają złote bronie, ponieważ mają nawet o 100% większe obrażenia w cyborgi występujące na misjach PvE w przeciwieństwie do zwykłych broni. Poza tym jak do tej pory można było sobie na PvE bezkarnie cheatować i co raz widziałem wybryki osób, które strzelały w boty zanim te się zespawniły, bo antycheat w tej grze bazuje tylko na analizie statystyk, a PvE wgl nie sprawdzają. Z resztą i tak 90% klanów gra tam PvP.
  • sZone - trzeba mieć komputer z NASA, żeby tą grę odpalić w 60 klatkach na najniższych ustawieniach, a i tak wygląda jak kupa.
  • Proszę o rady :)

PlanetSide 2

Division

Destiny

PlanetSide 2

Division

Destiny

PlanetSide 2 to tylko strzelanka. Taki battlefield w kosmosie. Battlefieldy mam oba (3 i 4), ale ja szukam bardziej strzelanki PvE z domieszką PvP.

The Division grałem betę, ale na tamtą chwilę było za drogie żeby kupić pre-order, potem po premierze nastąpiła fala hejtu, nasłuchałem się opinii o bugach, niedociągnięciach i słabym contencie. Teraz wiem, że jest tam kilka fajnych rzeczy, ale z tego co czytam, to strasznie mało ludzi w to już gra. Mam wrażenie, że ta gra może niedługo umrzeć śmiercią naturalną, skoro twórcy ratują się survivalowym dodatkiem. Co potem? Battle Royal?...

Destiny jest tylko na konsole, a ja jestem w 100% pecetowym graczem, także odpada :/

Kiedyś był firefall ale nie wiem czy żyje jeszcze. Sprawdź

Kiedyś był firefall ale nie wiem czy żyje jeszcze. Sprawdź

Jakoś bym przeżył te laserowe bronie. Orientujesz się może czy są tam jakieś dungeony albo raidy? Albo jak wygląda endgame?

Jeśli istnieje jeszcze to dungeony są. Co do end game nie wiem.

Jeśli istnieje jeszcze to dungeony są. Co do end game nie wiem.

Z tego co widzę, to ostatni news na ich głównej stronie był w 2016, więc gra raczej umiera :(. Poza tym przeczytałem z recenzji, że po wyexpieniu nie ma co robić, czyli z ciekawego endgam'u nici. Także będę szukał dalej ehh

Spróbuj Stalker online, mimo że beta to słyszałem że całkiem spoko gierka jeśli interesują Cię takie klimaty

W The Division dalej gra sporo ludzi ... wchodzę sobie postrzelać z 4-5h w tygodniu, o różnych porach, i jeszcze nie miałem problemu ze znalezieniem paczki do misji.

The Secret World, Fallen Earth, Stalker Online

Destiny 2 będzie na PC ;)

Kurde też szukam aktualnie czegoś nawet może być survival albo coś nie otwartego ale bardziej realistycznego, coś jak arma 3 project reality 2, w które się fajnie zagrywam ale za darmo poleci coś ktoś?

Za darmo nie bardzo, ale płatne to SQUAD od twórców project reality. Podobne zasady rozgrywki tylko stand alone gierka.

Dodam, że jest darmowy weekend.

Tak na szybko:

- SQUAD - jest teraz darmowy weekend, więc możesz sprawdzić. Spore mapy, sporo graczy, wysoki poziom realizmy, pojazdy.

- ARMA 3 - duży otwarty świat, masa trybów gry (PvP, co-op, ZvZ, różne wariacje tych trybów), masa modów. Jak chcesz fajnie pograć znajdź jakąś grupę co gra co-opy, np. ACPL - polecam ich (sam od niedawna z nimi gram) i będziesz się świetnie bawił.

- Insurgency - stosunkowo małe mapy, ale przynajmniej tania

- Wildlands - jeśli nie masz nic przeciwko sporej powtarzalności to możesz ogarnąć, otwarty świat, co-op dla maks 4 graczy, itd.

Ponadto wspomniane wyżej Division i Destiny 2 (które dopiero będzie mieć premierę).

Squad za darmo? jestem wielki fanem PR2 obczaje czy warto go kupić, dzieki wielkie panowie a dodam ze Americans Army PG jest spoko

Nie wierze że nikt tu nie wymienił Global Agenda
    Grałem w to dawno temu trochę i mi się podobało.
    Nie wiem jak teraz gra stoi.

Defiance

Swoją drogą widzę spory Arma 3 v Squad ja tak powiem Project Reality 2 nadal żyje, comunity jest ogarniete i pomocne, i nie ma na wejscu team killi jak w squad czy arma 3, ogolnie chyba najlepsze odczucia mam z PR2

@UP

Co ty za bzdury opowiadasz. Skąd wiesz, że team kille w SQUAD są skoro nie masz/nie grałeś? Skąd pomysł, że są w ARMA 3? Grałeś chociaż? Czy pierdzielisz dla pierdzielenia a ARMA 3 nie grałeś (jak i w SQUAD). PR to dziecinada przy SQUAD i ARMA 3. Największa przewaga nad PR to darmowość, ale co z tego skoro gra ogólnie gorsza.

Witam. Szukam jakiegoś dobrego shootera w otwarym świecie, który nie jest czystym survivalem jak np. DayZ. Szukam bardziej gry na wzór Defiance, ale bez przesady z sc-fi. Czy istnieje coś takiego warte uwagi? Albo powstaje jakiś projekt tego typu?

<p>
    	<strong>Gatunek:</strong> MMOFPS<br><strong>Sprzęt:</strong> Phenom II, GTX 660, 8GB RAM<br><strong>Cechy:</strong> Bronie, które istnieją rzeczywiście lub chociaż podobne do prawdziwych / Otwarty świat / Questy PvE<br><br><strong>Przypadły mi do gustu: </strong>
    </p>

<p>
    	No właśnie.. nic mi jeszcze nie przypadło, bo nie mogę znaleźć takich gier, a chętnie bym pograł jakoś kooperacyjnie ze znajomymi.<br><strong>Nie przypadły mi do gustu:</strong>
    </p>

<ul>

• Defiance - w grze już praktycznie nic się nie dzieje, ale najbliżej jej do takiej gry, w jaką chętnie bym pograł dłużej.
  • Warface - są kooperacyjne misje, ale w tej grze mocno przeważają złote bronie, ponieważ mają nawet o 100% większe obrażenia w cyborgi występujące na misjach PvE w przeciwieństwie do zwykłych broni. Poza tym jak do tej pory można było sobie na PvE bezkarnie cheatować i co raz widziałem wybryki osób, które strzelały w boty zanim te się zespawniły, bo antycheat w tej grze bazuje tylko na analizie statystyk, a PvE wgl nie sprawdzają. Z resztą i tak 90% klanów gra tam PvP.
  • sZone - trzeba mieć komputer z NASA, żeby tą grę odpalić w 60 klatkach na najniższych ustawieniach, a i tak wygląda jak kupa.
  • Proszę o rady :)