Mmofps

Siemanko, mam pytanko.
Jaki jest obecnie subiektywnie najlepszy Waszym zdaniem MMOFPS na rynku?

Postrzelałbym troche :slight_smile:

Pozdrawiam.

destiny2, ewentualnie warframe

Warframe

PlanetSide 2

Jedyny mmofps to planetside 2
Reszta to zwykle gry z lobby i nawet jesli mialbym polecic to nie wiem czy cos wartego uwagi jest
Byl division 2 ale i tak jedyne godne polecenia to planetside

1lajk

Escape from tarkov! Oczywiście, jeżeli poziom hardkorowości Ci nie wadzi :smiley:

kiedyś to były fajne mmofpsy zanim je zjadło p2w, warrock, combat arms, arctic combat, SKILL :slight_smile: teraz to chujnia

kiedyś to były fajne mmofpsy zanim je zjadło p2w, warrock, combat arms, arctic combat, SKILL :slight_smile: teraz to chujnia

Przyznaj się. Wklejało się Famasa i Dual Scorpion co?

Polecam

• “Escape from Tarkov” jeśli jesteś hardcorem-skradaczem,
  • “Insurgency Sandstorm”, jeżeli lubisz bitewny chaos, wrzaski, wybuchy, jęki rannych i krztuszenie się dymem,
  • Division 1 lub 2, jeżeli lubisz po prostu postrzelać w wielkim mieście, porobić misje, rozwijać postać,
  • Destiny 2 lub Warframe jeżeli lubisz klimat sci-fi, walkę z ufolami, supermoce i dziwne karabiny strzelające np. piłami tarczowymi
  • Planetside 2, jeżeli lubisz wielkie masowe bitwy w świecie przyszłości, z nacierającymi na siebie armiami, pojazdami lądowymi, latającymi, mechami i niewidzialnymi zwiadowcami

Osobiście wybrałbym Insurgency Sandstorm.

Od kiedy Warframe to FPS? To samo The Division? Te gry to TPS-y.

Insurgency Sandstorm to w takim samym stopniu MMOFPS jak call of duty czyli zupełnie brak MMO
(osobiście grinduję właśnie skórki broni w multiplayerze w nowym CoD Cold War. POLECAM!)

MMOFPS to Tarkov i Planetside 2 jeśli lubisz pvp, a jeśli chcesz świetne pve i pvp to Destiny 2.

Od kiedy Tarkov to massively multiplayer online fps?
Tarkov to w takim samym stopniu MMOFPS jak CoD CW

Moim zdaniem Escape From Tarkov, co prawda nie jest to czysty MMOFPS gdyż ma w sobie elementy RPG i SURVIVALU ale polecam serdecznie ten tytuł.

Minusy:

• Cena(156,98 zł - 494,39 zł)
  • Trudna gra(po śmierci tracimy prawie wszystko)
  • Brak marketu od początku gry(wymagany 10 lvl)
  • Wysokie wymagania sprzętowe

Plusy:

• Grafika
  • Realistyczność
  • Upgradeowanie(nie tylko broni)
  • Możliwość gry ze znajomymi na mapie
  • Ogromna ilość przedmiotów do zdobycia
  • Guardy czy Bossy które są ciężkie do zabicia lecz potrafią dropnąć ciekawego loota

Grałem w takie tytuły jak Crossfire (przed jak i po tm jak zdominowali go cheaterzy - miło wspominam) trochę Combat Armsa, próbowałem trochę Destiny 2 i się właśnie nad tym zastanawiam, ewentualnie Warframe jeszcze biorę pod uwagę. Może ktoś mi bardziej przybliżyć te dwa tytuły?
Z góry dziękuję i pozdrawiam. (Controler Xbox będzie działał na wersji PC?)

Dzięki Guru za wyróżnienie (Tak wiem czasem napisze coś nie miłego, ale dla Ciebie to chleb powszedni :slight_smile: )

Warframe to grind instancji z milionem mobów i tak w kółko. Dodatkowo to nie FPS, a z widoku z trzeciej osoby. Bardzo szybkie napieprzanie klawiszy i latanie po całym ekranie. Destiny 2 jeśli o pve chodzi to dungeony i (najważniejsze) rajdy, które mają mechaniki rodem z WoWa (to nie BDO czy inny crap gdzie boss stoi a ty go bijesz). Ja polecam Destiny 2. Rajdy dla nowego gracza to zajebistość :slight_smile:

Zatem, kolega dobrze podkreślił, nie ma gier MMOFPS poza
Planetside 1/2
(w 2021 albo 2022) ma wyjść coś konkurującego z Planetside chyba od warthunderowoców.
Starcitizen
oraz Fallout 76.
a i zapomniał bym
jak znasz ruski, albo nie przeszkadza ci inny jezyk w grze, gierka zrobiona na bazie Minecrafta, Tarkov’a i Stalkera = STALCRAFT

potem masz średniowieczną glorievictis możesz postrzelać łukiem.

potem masz Multiplayery / lobby do 4- 256 graczy (chyba że ktoś przerobi serwer odpowiednio to nawet do 1000 ale trzeba być w klanie by dostać się na serwer chyba(Mount n Blade Napoleonic Wars)

to u guru wybierasz zakładki FPSY, Online i masz całą listę a z fajniejszych

A.V.A wychodzi w marcu na steamie
realistyczne ARMA 2 i 3 do 256 graczy (2jka mi sie wydaje przyjemniejsza o aspekty modów i RPG trybów, chociaż 3jka się rozwija)
TARKOV do 16 graczy i 100 botów na raz większy HARDCORE niż arma
SQUAD coś ala Arma/ americasArmy ale nie tak realistyczne. i AA już nie funkcjonuje :?
mnóstwo innych wystarczy ruszyć dupę na klawiaturze :wink:

Ironsight i Survarium jeszcze dodam z tego co czytałem to nikt nie wymienił a za darmo można sprawdzić, ale to nie mmofps tylko zwykłe strzelanie typu cod. Straszna bieda jest na rynku jedyne co mi przychodzi do głowy oprócz destiny 2, Tarkov’a czy Planetside 2 to Will to live którego nikt nie wymienił, miałem jeszcze jakiś tytuł na końcu języka, ale mi uciekł

Kojarzę 4 gry mmofps z których 2 są martwe i nawet nie pamiętam ich nazwy.
2 pozostałe to destiny 2 i planetside 2.

Planetside 2 to open world arena pvp. Czysta nawalanka.

Destiny 2 jest bardziej rpg pve, które posiada swoje tryby pvp i rankingi. Bardziej typowe MMO.

A czy istnieje coś więcej? Nie słyszałem, osoby wyżej wymieniają gry które albo nie są "F"ps jak warframe (który jest bardziej melee niż shooter) lub gry które nie są MMO.