MMORPG dla maga bez azjatek, f2p

Gatunek: mmorpg
Sprzęt: nie ma znaczenia większego
Cechy: pierwszą najważniejsza rzeczą jest to że nie chcę aby miała wszystkie te azjatyckie rzeczy, żeby postacie nie wyglądały uroczo, miały wielkie oczy itp. Gra f2p jak w tytule. Chciałabym aby gra nie opierała sie tylko na graniu w grupie, żeby dało sie coś tam robić samemu. Lubie grać postaciami magicznymi z wielkimi długimi kosturami :D więc szukam gry która bedzie miała taką postać, najlepiej jednak zeby ta postać była dpsem.
Przypadły mi do gustu: Last Chaos

tera - ale szału nie ma

cabal
Nie przypadły mi do gustu: Aion - nie podoba mi sie że wygląda strasznie azjatycko, gra jest bardzo fajna ogólnie do 65... niby gra sie zaczyna na 65 ale wbijasz ten 65 i nie wiadomo co robić, nikt nigdzie Cie nie weźmie bo przecież kto by chciał kogoś kto ma postać nie zrobioną, nikt nie powie co robić nowemu graczowi bo każdy wyżej dupe ma niż sra.

blade and soul - tragedia :/ te duże głowy i te postacie, ble

4story

Dodatkowo ale nie obowiązkowo: Wolałabym żeby gra była po polsku i najlepiej w mrocznych klimatach, przynajmniej ten mag :P chciałabym też uniknąć robotów, elementów super technologii itp.

DPS z długim kosturem jest na pewno w FFXIV, ale to płatna gra.

Co do darmowych, to może spodobałby Ci się klimat Guild Wars 2? Zdecydowanie nie jest azjatycki.

W opcji f2p jest też Age of Conan - podstawka za free.Można później dokupić dodatki (2 opcjonalnie)

No troszke ciezko tutaj cos polecic. MMO to gatunek, ktory glownie zdominowany jest przez azjatow, wiec wiekszosc tego typu gier to "słitaśne" male dziewczynki, gdzie ja uwazam to za przerazajace... Jeszcze mag do tego. Jedyne co przychodzi mi do glowy to Path of exile, klimat gry jest przytlaczajacy, jest klasa witch, wiec mozna sie pobawic w czarodzieja. Zero chinszczyzny. Powinnas sie dobrze bawic.

Może zobacz riders of icarus owszem jest ta zj***na loli ale to jedyny azjatycki akcent, (oczywiście loli to nie mag którego opisuje on jest człowiekiem :P) magiem gra się dobrze magia lodu ognia i burzy. Ciągłe blinki i tarcza many. Gra ma różne lokacje są zwykle lasy ale także mroczne krainy, pustynię, lodowce.

W grze tamuje dodatkowo mounty na których także możesz walczyć smoki, konie, jaszczury a nawet koty i hydry.

Grafika jest ładna animacje przyzwoite jeżeli cie zainteresowałem pw wyślę Ci ciekawsze screeny

Neverwinter Online, może Wizard nie ma dużego kostura ale poza tym jest typowym magiem. Oczywiście klasa DPS, rozgrywka przyjemna, postać także w mecie. Zero azjatyckiego shitu. Masa rzeczy do zrobienia solo, równie dużo w grupie także balans zachowany. Gra po polsku ale nie pamiętam do którego updateu, nowe dodatki nie są już tłumaczone. Polecam dołączyć do polskiej gildi. Jest ich cała masa, ludzie są pomocni także na lodzie cie nie zostawia :) Klimat, dungeony, smoki czego chcieć więcej.

Nie przypadły mi do gustu: Aion - nie podoba mi sie że wygląda strasznie azjatycko, gra jest bardzo fajna ogólnie do 65... niby gra sie zaczyna na 65 ale wbijasz ten 65 i nie wiadomo co robić, nikt nigdzie Cie nie weźmie bo przecież kto by chciał kogoś kto ma postać nie zrobioną, nikt nie powie co robić nowemu graczowi bo każdy wyżej dupe ma niż sra. 

Hmm, powiem Ci że troszkę jesteś w błędzie, zacząłem niedawno grę na nowym serwerze Grendal, jestem w polskim legionie, zrobiłem 65, ludzie powiedzieli na jakie insty chodzić aby zarabiac kasę, jakie dzienne zadania robić aby była kasa i exp. Jaki zrobić na początku set do pvp aby nie padac jak mucha. Najlepiej siedzieć na ts aby się dowiedzieć choć na czacie też odpisuja. Jest super atmosfera, chodzą na siege, dredy itp. Po 2 tygodniach gry jest już 69 grając tylko 3-4h dziennie. Zapraszam

Kup sobie TESO - co prawda jest b2p, ale gra kosztuje 20-40zł za podstawkę, co jest prawie za darmo ;) A zdecydowanie wyróżnia się pozytywnie nie tylko na tle darmówek ale i wszystkich płatnych gier.

Jak mag z długim kosturem, to może Drakensang Online? Tam mag może mieć długi, dwuręczny kostur lub małą pałkę + kulę albo książkę. No i nie zajeżdża azją, w sumie większość jak nie cały content gry na solo idzie zrobić. (no poza eventami, niektóre wymagają kogoś do grupy bo ciężko samemu). O ile gra w rzucie izometrycznym ci nie przeszkadza, to może warto się zainteresować tym? (ludzie gadają że p2w ale to bzdury).

Jak mag z długim kosturem, to może Drakensang Online? Tam mag może mieć długi, dwuręczny kostur lub małą pałkę + kulę albo książkę. No i nie zajeżdża azją, w sumie większość jak nie cały content gry na solo idzie zrobić. (no poza eventami, niektóre wymagają kogoś do grupy bo ciężko samemu). O ile gra w rzucie izometrycznym ci nie przeszkadza, to może warto się zainteresować tym? (ludzie gadają że p2w ale to bzdury).

Na serio nie ma p2w ? Grałem kilka lat temu i było strasznie

Na serio nie ma p2w ? Grałem kilka lat temu i było strasznie

Jeśli mówisz np o kryształach prawdy - dawno temu je usunięto, przedmioty odkrywasz prawym kliknięciem. Esencje te za mroczne monety nie działają na pvp, przedmioty które z IS można kupić nie są jakieś specjalnie super i nie opłaca się ich kupować. No i mroczne monety lecą też z mobków, są za questy - jak się mądrze nimi dysponuje to bez kupowania za realną kasę można zebrać ładną sumkę.

@edit

Jeszcze jakiś czas temu dodano specjalną torbę na wszelkie kostiumy, mounty, pety i inne takie dekoracje, oraz waluta której używa się w różnych eventach (np te kwiatki w evencie w nowiem księżyca itd) też ma osobne miejsce, więc inwentarz teraz też już jest odciążony i jest faktycznie więcej miejsca. Podczas expienia bodajże dwa razy dostaje się darmowe premium na 3 dni. Warto też zaglądać na fanpage Drakensanga, bo co jakiś czas rozdają kody bonusowe z różnymi łakociami, a to jakimiś wspomagaczami do eventów, jakieś potki/klucze, chyba raz był kod na premium, gdy obchodzili 5 rocznicę gry to codziennie przez 5 dni dawali kod bonusowy i jeden był na 2000 mrocznych monet więc warto :D

Jeśli mówisz np o kryształach prawdy - dawno temu je usunięto, przedmioty odkrywasz prawym kliknięciem. Esencje te za mroczne monety nie działają na pvp, przedmioty które z IS można kupić nie są jakieś specjalnie super i nie opłaca się ich kupować. No i mroczne monety lecą też z mobków, są za questy - jak się mądrze nimi dysponuje to bez kupowania za realną kasę można zebrać ładną sumkę. 
@edit
Jeszcze jakiś czas temu dodano specjalną torbę na wszelkie kostiumy, mounty, pety i inne takie dekoracje, oraz waluta której używa się w różnych eventach (np te kwiatki w evencie w nowiem księżyca itd) też ma osobne miejsce, więc inwentarz teraz też już jest odciążony i jest faktycznie więcej miejsca. Podczas expienia bodajże dwa razy dostaje się darmowe premium na 3 dni. Warto też zaglądać na fanpage Drakensanga, bo co jakiś czas rozdają kody bonusowe z różnymi łakociami, a to jakimiś wspomagaczami do eventów, jakieś potki/klucze, chyba raz był kod na premium, gdy obchodzili 5 rocznicę gry to codziennie przez 5 dni dawali kod bonusowy i jeden był na 2000 mrocznych monet więc warto 

O to super sprawa, dzięki, dzisiaj zagram

A też sobie w Drakensanga pogram :D

Polecam guild wars 2 - dużo rzeczy do roboty, ciekawe klasy postaci (z magów masz tak : guardiana (mag światła), nekromantę (wiadomo), elementalistę (żywioly, może zmieniać używany żywioł przez co ma najwięcej skilli), mesmera (maga iluzji)). Dodatkowo nie potrzebujesz nikogo do gry, a jednocześnie trudno coś zrobić bez ludzi. Już wyjaśniam : nie musisz czekać godziny na tanka i healera, bo ich jako takich nie ma. Każda klasa ma skill leczący więc jako tako dasz radę przeżyć. A trudno zrobić coś bez ludzi bo większość fajniejszych rzeczy wymaga ludzi : meta eventy (ogromne eventy na całą mapę), dungeony, fractale, world bossy... Ale jednocześnie nie musisz się grupować na siłę i szukać ludzi - masz LFG gdzie masz spis drużyn, wybierasz dungeona, patrzysz na drużyny, wybierasz jakąś lub tworzysz własną, max 2 minuty i już masz full party, idziesz na dungeona. A na world bossach nie musisz być w niczyjej drużynie by dostać nagrodę i coś porobić... aczkolwiek najczęściej większość dołącza do commanderów (graczy którzy mogą tworzyć ekipy raidowe), w celu dzielenia buffów, perków, a także pomocy jak się zdarzy paść :D. Dodatkowo jak gra się spodoba to warto dokupić dodatki, dodają masę ciekawych rzeczy :).

Drugą grą która pasuje idealnie do opisu jest ESO, ale niestety jest grą B2P. Ciekawą opcją jest zrobienie nightblade'a pod maga cienia/krwi który wysysa z przeciwników życie, tworzy klony cienia itd. Szczególnie fajnie sprawdza się ze sztyletami :P. Jedne z lepszych questów w grach mmo... ale niestety po za questami mało co tam można i warto robić. A przynajmniej mnie jakoś nie przekonało to do dalszego trzymania gry na dysku.

Nie polecam eso mało bardzo skilli dla maga praktycznie brak wyboru. Postać bardzo rzadko dostaje jakiegoś kopa do siły przez skalowanie świata. Jedyny plus tej gry to questy są ciekawe crafting i kradzieże.

DPS z długim kosturem jest na pewno w FFXIV, ale to płatna gra.

Co do darmowych, to może spodobałby Ci się klimat Guild Wars 2? Zdecydowanie nie jest azjatycki.

FFXIV serio? Czytałeś tytuł tematu chociaż?

:)

Gatunek: mmorpg
Sprzęt: nie ma znaczenia większego
Cechy: pierwszą najważniejsza rzeczą jest to że nie chcę aby miała wszystkie te azjatyckie rzeczy, żeby postacie nie wyglądały uroczo, miały wielkie oczy itp. Gra f2p jak w tytule. Chciałabym aby gra nie opierała sie tylko na graniu w grupie, żeby dało sie coś tam robić samemu. Lubie grać postaciami magicznymi z wielkimi długimi kosturami :D więc szukam gry która bedzie miała taką postać, najlepiej jednak zeby ta postać była dpsem.
Przypadły mi do gustu: Last Chaos

tera - ale szału nie ma

cabal

blade and soul - tragedia :/ te duże głowy i te postacie, ble

4story

Dodatkowo ale nie obowiązkowo: Wolałabym żeby gra była po polsku i najlepiej w mrocznych klimatach, przynajmniej ten mag :P chciałabym też uniknąć robotów, elementów super technologii itp.