MMORPG dla zapracowanej osoby

Witam,

Niestety jak spora część z nas pracuje, i w tygodniu mam po 2-3h na relaks i grę natomiast rynek gier mmo jest dość wymagający to poszukuje gry typu MMORPG gdzie mogę w swoim tempie grać, rozwijać się i cieszyć się rozgrywką.

Obecnie gram w AA:U aczkolwiek brak mi czasu na tą grę, wcześniej grałem w BDO i potrzebowałem przerwy od niego.

Macie jakieś propozycje?

Niestety brak. FFXIV, które Cie interesuje ma triala do 35lv na klasach, więc mógłbyś przetestować grę :slight_smile: Jeśli masz kasę, żeby kupić abonament i grać tak mało czasu to jest to najbardziej sensowne. Jeśli jednak cenisz pieniądz to nie warto lecieć w abonament (sam przez to odpusciłem WoWa i powrót do FF). Na Twoim miejscu polecałbym RPG lub jakiegos MMOFPSa i czekał na grę b2p/f2p.
Mógłbyś sprawdzić Gw2, a tak to poczekaj na Crimson Desert :smiley:

Ja na twoim miejscu to bym pograł w runescape na ironmanie lub jakieś poe.

Content jest full solo + troszkę interakcji z innymi, czyli jest otoczka mmo + rozwijasz się w swoim tempie.

Jeśli kwestia tych 40-50 zł miesięcznie nie jest dla niego znacząca bo to w końcu koszt kilku piw lub butelki whisky a będzie to jedyna gra w jaką będzie sobie grać to uważam, że Abonament to własnie coś dla niego. Dostanie produkt wysokiej jakości bez p2w itp gdzie będzie mógł poznawać sobie fabułę i zajmować się różnymi aktywnościami no i nie będzie musiał grindować 2 tyg na jednym mobach aby wbić kila procent expa jak w BDO xD

Jak już wspomniałem, kwestia podejścia. Dla mnie płacenie 50zł miesiecznie za to, żeby pograć po 2-3h w tygodniu jest zwyczajnie nieopłacalne (I nie, również nie piję). Nie bardzo rozumiem czemu porównujesz te gry skoro BDO to typowy grindownik, więc to oczywiste jak wygląda endgame (i wcale nie siedzisz tam dla % expa od któregoś momentu a dla kk/h :))
Jeśli autor uzna, że warto to jak najbardziej lepiej iść do FF. Niestety trzeba czekać na więcej informacji :stuck_out_tongue:

Trochę źle sprecyzowałem, chodziło mi iż mam dziennie po 2-3h max na granie nie na cały tydzień.
Czasem w weekendy pogrywam więcej.

To graj w FF :slight_smile: PvP content nigdy nie był ich mocną stroną, ale jeśli to nie jest Twój główny cel w grze to powinno Ci wystarczyć :slight_smile: A możliwość grania każdą klasą i rozwój postaci będzie widoczny :slight_smile: