Gatunek: RPG, cRPG
Sprzęt: i2500k 3,7GHz, Radeon R265 2GB, 8GB RAM
Cechy: Darmowe MMO, w którym sklep w lategame nie daje przewagi, najlepiej z dobrą grafiką(3D, gry 2D jakoś szybko mnie nudzą). Mile widziany także system non-target(ale nie jest to konieczne). Dobre, żywe i duże community też byłoby plusem.
<p>
</p>
<p>
Aktualnie gram w TERA Online, która robi się coraz nudniejsza, a do tego mam wrażenie, że każdy patch czy update wrzuca tylko nowe rzeczy do item shopu i nie dzieje się nic ciekawego.
</p>
<p>
Interesujące są dla mnie gry typu FFXIV, grałem w closed bety swego czasu i była to dla mnie przyjemna gra, jednak nie chcę wydawać pieniędzy, za młodu już za dużo hajsu wyrzuciłem na WoW'a.
</p>
<p>
Zastanawiałem się na powrotem do Skyforge, jednak wszędzie widzę komentarze o tym, jak bardzo P2W teraz ta gra nie jest.<br>
Innym tytułem, który mnie zainteresował jest też Path of Excile. Nie wiem jednak, czy się w tej grze odnajdę, bo całe to drzewko umiejętności etc. wygląda tak, jakby można było sobie z łatwością zepsuć cały build głupim rozdaniem punktów.<br><br><strong>Przypadły mi do gustu:</strong>
</p>
<p>
- WoW
</p>
<p>
- TERA
</p>
<p>
- Silkroad Online
</p>
<p>
- Final Fantasy XIV
</p>
<p>
- Mabinogi
</p>
<p>
</p>
<p>
<strong>Gry, które nie były dla mnie złe, ale nie były też jakieś za bardzo wciągające:</strong>
</p>
<p>
- Blade and Soul
</p>
<p>
- Vindictus
</p>
<p>
- Rift
</p>
<p>
- Tibia