MMORPG/MMO dla starego wyjadacza

Gatunek: MMO / MMORPG

Sprzęt: AMD 4X 3,5GHz / 8GB Ram / Geforce GTX 750 Ti

Witajcie!

Ostatnio szukam sobie gry, która by mnie przyciągnęła do siebie. Gram już w gry online od baaardzo długiego czasu... Można powiedzieć, że większość gier które są chociaż trochę reklamowane odwiedziłem. Teraz mam głowa na jakąś fajną grę, w której mógłbym się "spełnić". Teoretycznie mógłbym wrócić do Lineage 2, które podobało mi się okropnie ale jednak częściowy brak czasu na coś takiego mnie ogranicza. Szukam i szukam, i nie mogę nic znaleźć... żadna gra nie potrafi mnie jakoś specjalnie wciągnąć do siebie. A to mały online, i średnio jest jakiegoś co-opa zrobić (dungeonówki), to ogromny wręcz p2w widoczny gołym okiem. Tutaj piszę do was, gdyż może ktoś mi coś rozsądnego znów podrzuci, a nóż widelec to będzie coś w co już grałem - a teraz nie zwracam na to uwagi bo kiedyś to było tam (...). Nie będę pisał w jakie gry grałem, bo to bezcelowe jest w moim przypadku wymieniać te gierki. Napiszę natomiast, czego oczekuję od takiej formy spędzania czasu:

Cechy gry:
- W grze musi być element rozwijania postaci. Muszę czuć to, że po godzinie gry, wbiciu kolejnego poziomu bądź założeniu kolejnej broni jestem mocniejszy. Dlatego po części nudzi mnie ESO, które bardziej położyło moim zdaniem na fabularną część.
- Farmienie może być, ale unikajmy gier gdzie jest wszechobecny grind system i nie ma ograniczeń poziomowych. Tak, mówię tutaj o BD. Chcę kiedyś poczuć ten max lvl, że jednak coś osiągnąłem w grze.
- PvE może być w stylu BD, a może być w stylu Lineage. Nie robi mi to różnicy.
- PvP Powinno się znajdować w tej grze. Rozwijanie postaci bez motywu pvp jest bez sensu, a solo bicie bossów mnie nie kręci w tym przypadku.
- Elementy P2w mogą się znajdować, bo gra musi sama z siebie się utrzymać. Wolałbym oczywiście same kosmetyczne rzeczy w tego typu sklepie, ale nie da rady mieć wszystkiego przecież. Warunek do tego typu rzeczy mam taki, by w tym sklepie nie można było kupić nagle TOP HIPER UBER ITEMKOW +9999 na które szarak będzie zbierał lata, a i tak nie uzbiera bo zamkną prędzej grę.
- Odpadają wszelakie gry typu Lineage 2, gdzie trzeba poświęcić naprawdę duży wkład czasowy na zdobycie czegoś. Nie mam takiej możliwości, by siedzieć pod bossami random 12 godzin czekając na respawn.
W sumie to chyba tyle, bo ciężko mi określić jakieś większe wymagania.

Przypadły mi do gustu: Lineage / B&S / Warframe / Elsword

Nie przypadły mi do gustu : ESO / BDO / Tera / Metin