MMORPG na długo

@Paulos107 W AIONIE n barusie online jest slaby ale grywalny jak to czesc osob twierdzi....na Deyla wieczorami masz poand 40% online co jest swietnym wynikiem jak na Aiona na Barusie masz w graniach 30% ale to na czas siege i tyle...takto 20-24% co daje 2x mniej ludzi niz na Deyla. no i gra jest f2p jak wyzej napisal kolega. smialo wbijaj do nas na Deyla...o gre mozesz byc spokojny 2-3 x w roku wychodza update a raz w roku jeden DUUUUUZY.

DO tego ceny Barusa sa smieszne w porownaniu do innych serevrow. okolo 2x drozej gold pack.

DO tego ceny  Barusa sa smieszne w porownaniu do innych serevrow.  okolo 2x drozej gold pack.

Nie musi przecież kupować na Barusie, wystarczy że znajdzie się osoba która ma konto na deyla i tak samo kupi za 100-120kk, dużo osób sprzedaje na cross serverach i nie ma problemu. Wystarczy mieć postać na 1lvl wbija na serwer i odbiera GP.

Cześć Paulos107 !

Jako weteran gry Aion mogę się wypowiedzieć co do w/w postów.

Aion : Jeśli lubisz gry tego typu to jak najbardziej polecam. Przegrałem długi okres czasu w tą gierke ,kiedy jeszcze na Fire Temple zbierało się pt :)

Co do aktualnej sytuacji na serwerach ,jeśli chodzi o te % to ktoś wyżej dobrze napisał ,chodzi tutaj o pojemność serwera. Serwer przykładowo pomieści 10k ludzi ,dlatego taki wyznacznik procentowy.

Co do samej rozgrywki i aktualnej populacji na serwerze. Dużo moich znajomych gra do teraz jeszcze w tą gierke z przerwami lub bez.

Jeśli chodzi o nowego gracza na start dostajesz sporo w porównaniu do wcześniejszych etapów, na 10 lvl dostajesz set + broń która wystarczy Ci do 55 lvla gdzie dostajesz znów broń i sprzęt ,lvl teraz szybko się wbija. Polecam poszukac kogoś by Ci troche pomentorował lub pomogl na samym starcie , GoldPack to kwestia 20 zł na allegro ,potem bedziesz w stanei zarobic go w grze bez wydawania nawet złotówki.

Populacja nie jest zła ,na samym barusie gra po tysiąc osob ,jest zawsze z kim co porobic ,ewentualnei cross serwer czyli taka wyszukiwarka miedzyserwerowa. Fakt faktem ,na dłuższą mete troche sie nudzi i widać tutaj ogromny p2w w szczegolnosci osoby ktore raz ze maja duzo wolnego czasu na latanie i farmienie ,a drudzy ktorzy nieszczędzą złotowek do pakowania w Item Shopa.

Tak czy owak ja aktualnie nie gram ,ale moge polecic :) Sprobuj ,to nic nie kosztuje ,zawsze jak nie podejdzie mozesz odinstalowac i po klopocie.

Black Desert: Polecam tylko i wylacznie masz duzo wolnego czasu i lubisz grindowac w innym wypadku odpuść ,sam sprobowalem pograc w ta gierke ,fakt faktem do 56 lvla idzie to dosyc szybko i latwo nabic ten avekening ,ale potem to wdrapywanie sie pod gorke ,sam lvl tluczesz i tluczesz ,a zeby dogonic topke musis ztroche posiedziec zeby zrobic sobie sprzet. Mi osobiscie gra niepodeszla do gustu.

Eve Online : Nie gralem ,ale slyszalem ze jest spora populacja gierki wiec jak najbardziej mozna sprobowac.

Bless Online : Niedlugo wychodzi na steam ,trzeba sledzic cos nowego bedzie mozna sprobowac.

Tak jak kolega wyżej napisał po pierwsze to nic nie kosztuje po drugie Patch 6.0 zapowiada się ciekawie. Warto teraz zacząć żeby się na niego przygotowacć W Korei wczoraj otworzyli nowy serwer 5 tysięcy osób czekało w kolejce na wejście :) hype jest duży.

A próbowałeś Final Fantasy XIV ?? Jedno z lepszych mmo obecnie, bodajże do 30 lvl masz triala, możesz spróbować, nic nie kosztuje, na forum jest sporo o tym, możesz poczytać i dużo się dowiedzieć.

Jak na dłużej to jak najbardziej Aion na jakimś przyszłościowym serwerze czyt. Deyla

Wow nie wymaga długo czasu, a grafika w początkowych krainach normalnie że będzie gorsza w końcu jest z czasów Wowa bez dodatków albo The Burning Crusade, WOLTK. Pograj do Pand tam jest już nowa :)

Wbrew pozorom ta gra wymaga praktycznie najmniej czasu z wszystkich teraz obecnych gier z Endgame. Jak nigdy nie miałeś maxa to i tak w parę dni questowania i robienia dungeonów wbijasz 100 a potem w też w parę dni 110. I to takiego normalnego grania bez ciśnięcia, ogółem ludzie w 2-3 dni robią 110 jak już mają doświadczenie. Potem już tylko się ubierasz na rajdach na LRF i pve, pvp stoi otworem i reszta gry bo możliwości są ogromne.

Ogólnie czas poświęcony na dojscie do endgame w Wowie a takim Aionie jest nieporównywalnie dużo mniejszy, a tym bardziej zdobycie dobrego setu co w Aionie robi się miesiącami :)

Spróbuj też FF XIV to jedna z najlepszych gier obecnie z swoim unikalnym klimatem :)

Dobry mmorpg i na pewno topka jeśli chodzi o takie na dłużej.

Ogółem jak chcesz coś na długo i casualowego bez potrzebny grania nie wiadomo to Wow, FF XIV.

Aion niby też, ale nie jest aż tak dla casuali. Trzeba grać i to dużo

Z drugiej strony piszesz o Wowie, że trzeba dużo czasu a w temacie szukasz gry na długo :P

Rozumiem abonament, z czasem na niego sam zarobisz ale na razie trzeba płacić. Chociaż też warto wziąć pod uwagę że nikt cie nie r*cha itemami p2w i w sklepie są tylko przedmioty kosmetyczne, więc czasem warto płacić 45zł miesięcznie za taki luksus :P Coś czego nie uświadczysz w grach f2p czy b2p

Black Desertt nie ma sensu, nie dość że gra to cały czas farma, strasznie monotonna, trzeba ustawiać afk na łowienie i itp. Ogółem gra wymaga dużo dużo czasu w trakcie dnia, a nie takiego rozłożonego na miesiąc to jeszcze aby wygodnie pograć trzeba wyłożyć 200zł na start na zwierzaczki :P

Podpinając się pod kolegów @dadziu oraz @Tidies mogę polecić ze swojej strony FFXIV oraz WoW. Są to gry w modelu P2P ale jakby nie było płacisz za jakość.

Sam długo szukałem MMO na dłuższą chwile i własnie tylko te dwie gry potrafią mnie zatrzymać bo maja coś czego brakuje innym MMORPG w modelu F2P i B2P. Jak zaczniesz grać to przestaniesz zwracać uwagę na abonament :P(Jakby nie było to jest około 1,5-2zł za dzień gry :P)

Ps. Zapomniałem dodać że jestem osobą która w tygodniu pracuje i mój czas jest bardzo ograniczony wiec w grze spędzam maks godzinkę dziennie :P (wyjątkiem są weekendy kiedy mogę pograć trochę dłużej :) )

Dzięki za spore zainteresowanie tematem. Co do nie grania w gry, które mi się nie podobają. Często gra odpycha mnie na samym początku, coś w niej jest nie tak, często jest to grafika lub sposób poruszania się. W ostatni weekend dałem szanse MU Legend i tam niestety poruszanie się strasznie mnie odstraszyło. Kolejnym MMO które spórbuje będzie AION tylko aktualnie trochę słabo z czasem. Pogrywam sobie godzinkę/2 w Gwenta i WoT-a i narazie mi to wystarcza. Znalazłem jeszcze swoje stare hasła do MapleRoyals - stary v62 server dobrego Maple :) Polecam :)

Wbijaj na Barusa po stronie Asmo, każdy wojak przyda się do walki z Elyosami :D

Nie chca zakładać nowego tematu, więc odświeżę mój stary. Aktualnie nadal poszukuje gry, która mnie wciągnie na dłużej. Niestety obawiam się, że takiej gry nie ma…
Aktualnie moje granie w gry wygląda tak, że wchodzę na gwenta zrobić 1 zadanie aby dnia następnego móc zrobić kolejne (max można mieć 3 zadania), następnie jak są misje na wocie to je robie, a gdy nie ma to zagram może 1 gierkę i wyłączam. Następnie wchodzę na HotS’a i gram do momentu gdy mi się nie znudzi.

Niestety wydaje mi się, że rynek gier mmo trochę umiera i nie ma nic do zaoferowania. Brakuje mi na rynku gry typu archlord gdzie siedziało się dnie tygodnie, czasami miesiące aby wydropić 1 item, mimo tego, że zajmowało to sporo czasu, szczęście po znalezieniu było niedoopisania.
Jestem po kilku dniach grania w AION’a i niestety nie przypadł mi do gustu. Co chwile wyskakiwały mi jakieś dzikie powiadomienia, nie wiadome itemy, milion questów - poprostu w pewnym momencie się pogubiłem i odinstalowałem.
Czy na rynku gier MMO nie ma już gry, która jest na tyle prosta i casualowa, że gra się w nią dla przyjemności?
Moją ostatnią grą był Albion, który jest symulatorem życia online. Musisz być na grze o określonej godzinie, bić się o tereny i cały czas żyć w grze.
Chciałbym się dowiedzieć czy tylko ja mam taki problem ze znalezieniem gry, czy są tutaj na forum też sfrustrowane dusze, które szukają miejsca w MMO jednak bezskutecznie.
Czy może zna ktoś grę, która odpowiadałaby staremu weteranowi?
Zapraszam do dyskusji.

Ja tak samo nie mogę znaleźć gry mmorpg. Mam ten sam problem co Ty :frowning:

1lajk

A Wy kocopoły gadacie jakieś, jak stare baby. Bo tu grafika ble - chuj w to, że grałeś w jakiegoś Archlorda, Nostale, Mapla, NeverWintera, to już WoW nagle brzydki. Bo GW2 po trailerze i gameplayu Ci się nie podoba, więc jebać, w sumie tak samo z ESO i innymi tego typu grami.
Rynek MMO wcale nie umiera, tylko Wy się stajecie jak te księżniczki, że tu czegoś nie ma, a w to nie macie ochoty chociaż spróbować. Jak masz tak wybierać, to nie wybieraj wcale i chociaż głupot nie pisz po forach.

Polecam Ultime Online, bardzo rozbudowana gra, na długi czas, klimat, zabawa :slight_smile:
Warto zajrzeć na www.mw-shard.pl
http://mw-shard.pl/docs/prezentacja.html <- intro

Jak cos znajdziesz, daj znac. Szukam juz mnostwo czasu i nic. Jedyne co aktualnie robie, to irytuje sie przy lolu, czasem jakie dbd i to tyle.

Ja ci polecę Secret World Legends wydaje mi się że spełnia wszystkie twoje oczekiwania