MMORPG na dobre PVP i w miarę PVE

Gatunek: MMORPG,
Sprzęt: [Odpali każdą grę na maxa]
Cechy: Chciałbym gry która ma dobre PVP i w miarę PVE by od czasu do czasu pójść na dungeon. Klasy postaci w grze w PVP są zbalansowane, priorytetem jest też non target. Uważam w tedy że gra jest bardziej skillowa i ciekawsza niżeli ustawienie sobie makro albo wciskanie cały czas 1,2,3,4.

Jeżeli gra jest B2P to w porządku, natomiast będzie problem z P2P ponieważ obecnie dysponuję małymi zasobami pieniężnymi i średnio mi się widzi wydawać je na mmorgp, (o ile bardzo mi się spodoba gra to może pomyślę nad wydaniem jakieś sumki)

Było by też miło gdyby crafting był ciekawy, nie było P2W. I otwarty świat. Bo uwielbiam się nawalać z innymi graczami :P
Przypadły mi do gustu:

Tera online - aktualnie wstrzymuję się z graniem w terę z jednego powodu. Nie znam obecnej sytuacji z europejską wersją (wiem że gameforg nie jest zbyt dobrą firmą, ale nie wiem czy na steam jest taka sama wersja jak na gameforgu, ponieważ kiedy tera pierwszy raz wyszła na stemie odpalała mi się z gameforga pomimo tego że usunąłem wszystkie pliki związane z tą niesławną firmą)

Niektórzy twierdzą że Eu jest teraz tak samo dobre albo lepsze od NA a niektórzy twierdzą inaczej więc jeżeli ktoś mógłby napisać komentarz wyjaśniający sytuacje oraz czy warto znów grać byłbym wdzięczny.

A przestałem grać ponieważ Gameforge jest wydawcą EU

Warframe - Grindownik z bardzo łądną grafiką którego system walki jest bardzo dobry, niestety PVP jest nie ciekawe i prawie nikt nie gra w PVP

Black desert - podobał mi się system walki i craftingu, pogrywam od kiedy weszła wersja steamowa ale gorzej z PVE

Revelation - Obecnie populacja graczy jest bardzo mała, więc poczekam do lata i zdecyduje co dalej z grą. Jeżeli nic się nie zmieni najpewniej sprzedam konto po postaraniu się wbicia max lvl. Bardzo spodobała mi się gra ale obecna sytuacja jakoś mnie nie zachęca.
Nie przypadły mi do gustu:

Aion - Niby fajna gra ale może ja po prostu jej nie czuję, próbowałem zacząć

Guild wars 2 - Za bardzo Casual

Skyforge - Jakoś tak stała się po pewnym czasie monotonna. Może jeszcze kiedyś do niej wrócę.

Przed założeniem jakiegokolwiek tematu należy zapoznać się z tą listą.

Nie masz uprawnień, żeby przeglądać tę zawartość.

Kod błędu: 2F173/H

Za wszystkie komentarze serdecznie dziękuje (oczywiście o ile są pomocne)

Hmm.. w sumie cięzko odpowiedziec na Twoje pytanie. MMO na Dobre, to raczej takie mmo ktore Tobie i wylaacznie Tobie się spodoba. Mogą byc rozne wspaniale mmorpgi, ktore ludzi Ci polecą, ale nie ma pewnosci ze Ty poszukujesz własnie tego. To musi byc to cos co kupi Ciebie w 100 procentach, klimat, postacie, fabula, i ogolnie cala rozgrywka.

Ja zaproponuję Ci Mabinogi - polecam to często, gdyz jest to bardzo ciekawa pozycja, mimo ze ma juz swoje lata, to posiada cos czego w tych czasach wiekszosc mmorpg nie posiada. Swietną fabułą, tysiące rzeczy do robienia, jak crafting, czy nauka kazdej klasy postaci, mozesz zmieniac klasy praktycznie kiedy chcesz i uczyc sie od warriara, przez maga az po łucznika itp. Ciekawe eventy, sporo ludzie gra, atmosfera przyjazna. Minus jest taki ze gra jest trudna, wiec zeby ogarnac wszystki skille itp potrzeba czasu, no i jest wersja tylko amerykanska, wiec wiadomo jak z pingiem..

Druga gra to SWTOR - jesli lubisz si-fi, a zwlaszcza uniwersum gwiezdnych wojen, to moze sie przekonasz. Tutaj rowniez fabula genialna, dobre pvp i pve, ale najlepiej znalezc ludzi do grania, no i jest to na abonament wiec wiem ze nie poszukujesz takiej gry, ale za darmo rowniez mozna grac z pewnymi ograniczeniami... dosyc sporymi ale jesli sporbujesz to moze CI sie spodoba.

Age of Wulin - Rowniez skomplikowania i trudna gra mmo, ale na prawdę warta uwagi. Jesli znajdziesz ekipe nie powinienes miec z nią problemu. Nie jest to taki typowy mmorpg, jednak ma w sobie to coś, co przyciąga jednych a drugich odrzuca, moze przekonaj sie jak będzie w Twoim przypadku.

No i na koniec ArcheAge - mmo dosyc niedocenione, ale chyba ostatnio odzywa na nowo. Podobne klimaty do Revelation czy Aiona, na prawde dopracowana gra, niestety nie mam pojecia jak wyglada tu pvp. Na pewno na ten temat są gdzies informacje w internetach. Fabuła tez nie najgorsza, questy są spoko. Tyle moge o tej grze powiedziec.

Powodzenia w szukaniu tego jedynego mmorpga : )

Mortal online

DarkFall

chyba nasza Gloria Victis też tu pasuje

natomiast takich gier w early acces, betach i alpha wersjach jest sporo np. Life is Feudual

Spróbuj Blade and Soul. Gra jest f2p, gra duzo osob, pvp jest zajebisteee, a pve tez wymagajace, szczególnie na wyższych lvlach. Skoro Tera ci przypadła do gustu, to BnS tez powinien.

Gatunek: MMORPG,
Sprzęt: [Odpali każdą grę na maxa]
Cechy: Chciałbym gry która ma dobre PVP i w miarę PVE by od czasu do czasu pójść na dungeon. Klasy postaci w grze w PVP są zbalansowane, priorytetem jest też non target. Uważam w tedy że gra jest bardziej skillowa i ciekawsza niżeli ustawienie sobie makro albo wciskanie cały czas 1,2,3,4.

Jeżeli gra jest B2P to w porządku, natomiast będzie problem z P2P ponieważ obecnie dysponuję małymi zasobami pieniężnymi i średnio mi się widzi wydawać je na mmorgp, (o ile bardzo mi się spodoba gra to może pomyślę nad wydaniem jakieś sumki)

Było by też miło gdyby crafting był ciekawy, nie było P2W. I otwarty świat. Bo uwielbiam się nawalać z innymi graczami :P
Przypadły mi do gustu:

Tera online - aktualnie wstrzymuję się z graniem w terę z jednego powodu. Nie znam obecnej sytuacji z europejską wersją (wiem że gameforg nie jest zbyt dobrą firmą, ale nie wiem czy na steam jest taka sama wersja jak na gameforgu, ponieważ kiedy tera pierwszy raz wyszła na stemie odpalała mi się z gameforga pomimo tego że usunąłem wszystkie pliki związane z tą niesławną firmą)

Niektórzy twierdzą że Eu jest teraz tak samo dobre albo lepsze od NA a niektórzy twierdzą inaczej więc jeżeli ktoś mógłby napisać komentarz wyjaśniający sytuacje oraz czy warto znów grać byłbym wdzięczny.

A przestałem grać ponieważ Gameforge jest wydawcą EU

Warframe - Grindownik z bardzo łądną grafiką którego system walki jest bardzo dobry, niestety PVP jest nie ciekawe i prawie nikt nie gra w PVP

Black desert - podobał mi się system walki i craftingu, pogrywam od kiedy weszła wersja steamowa ale gorzej z PVE

Revelation - Obecnie populacja graczy jest bardzo mała, więc poczekam do lata i zdecyduje co dalej z grą. Jeżeli nic się nie zmieni najpewniej sprzedam konto po postaraniu się wbicia max lvl. Bardzo spodobała mi się gra ale obecna sytuacja jakoś mnie nie zachęca.
Nie przypadły mi do gustu:

Aion - Niby fajna gra ale może ja po prostu jej nie czuję, próbowałem zacząć

Guild wars 2 - Za bardzo Casual

Skyforge - Jakoś tak stała się po pewnym czasie monotonna. Może jeszcze kiedyś do niej wrócę.

Przed założeniem jakiegokolwiek tematu należy zapoznać się z tą listą.

Nie masz uprawnień, żeby przeglądać tę zawartość.

Kod błędu: 2F173/H

Za wszystkie komentarze serdecznie dziękuje (oczywiście o ile są pomocne)