MMORPG na komputer z drewna (f2p)

Cze, to mój pierwszy post na forum!
Mój komputer pochodzi z odległych czasów uważajcie.
Gatunek: RPG | Sci-fi |
Sprzęt:

Procesor: Intel Core2 1.8ghz
Grafika: Geforce 315

Ram: 5GB

Cechy:
Gra nie musi być znana, może być 2D (wole 2D!), ale 3D też nie pogardzę. Żeby było z kim pograć, PvP jest mi obojętne, fajnie jakby nie było go nawet to by mnie nie zabijali xD, najbardziej zależy mi na PvE, dużo dropów, itemki podzielone na rare/epic/leg (coś w tym guście), fajnie jakby był crafting, zbieractwo i potem sprzedawanie tego w Auction House (lubię zarobek!). Gra musi być F2P BEZ P2W. Może być to stara gra z grafiką najobrzydliwszą na świecie - jeśli gameplay miodny to grafika mi nie przeszkadza. Mimo wszystko lubię styl japoński typu mango i amino. Populacja, żeby było chociaż 1k ludzi (może być jakiś prywatny server). I niech gra rusza na tym komputerze bez jakiś spadków FPS. I żeby nie ważyła 5000gb bo mam wolny internet.

Przypadły mi do gustu:
WoW - chyba najdłużej grałem, ale już nie mam ochoty wracać (10razy wracałem), bardzo dobra optymalizacja więc super się grało.
PoE - bardzo fajna w stylu Diabolo, niestety ścina strasznie (słaby komp...)
Margonem - fajna, po Polsku, niestety toxic gracze i trzeba stać żeby dropić fajne itemki a wolałbym pobiegać za mobkami
GunZ - bardzo stara strzelanka gdzie biegało sie po ścianach i nawalało kataną, teraz to już nie to samo

Tales Runner - wyścigi fajne, ale itemki były czasowe, pozatym było to kilka lat temu
NosTale - miło wspominam, ale było to też za dzieciaka (nawet nie wiedziałem że tam się kamerą obraca xD)
Tree of Savior - przepiękna grafika, bardzo moje klimaty niestety idiotyczne pomysły i P2W

Hearthstone - nie wiem czy zaliczamy do MMO, swego czasu dużo grałem, farmienie golda przesada

RPG MO - fajny pomysł, fajna grafika, fajny crafting, nic poza tym.

Heaven & Hearth - stara wersja (nie ta co teraz 3D) to była mega frajda, nie gram bo już jej nie ma : (

Dungeon Fighter Online - ładna, fajne bitki, ale nie ma co poza tym robić

Wildstar - super sprawa tylko ścina (słaby komp:()
MapleStory - fajne ale mogliby zaktualizować interface

DragonNest - fajne naparzanko, tyle

Neverwinter - wydaje się bardzo spoko ale ścina

GuildWars 2 - ścina : (

Project Gorgon - super wygląda i klimacik jest, ścina.

Nie przypadły mi do gustu:

Metin2 - wiem że klasyk nad klasyki, dla mnie nudy : (

TERA - dziwna po prostu (no i ścina xD)

LoL - moby to nie dla mnie

Elsword - po prostu fe

Ragnarok - bardzo ładnie to wygląda ale dziwna rozgrywka

LOTRO - próbowałem, wyłączyłem po 20minutach

Runescape (old też) - coś nie tak z tą grą, no i P2W

Wafku/Dofus - po prostu nie...

Mabinogi - nawet nie wiem o co chodzi xD

Zagrałbym ale pewnie nie pójdzie:

The Elder Scrolls Online

Final Fantasy XIV

Black Desert

No tak więc macie ciężki orzech do zgryzienia! A może łatwy? Sami odpowiedzcie na to pytanie a ja czekam na propozycje i całuję rączki.

Pozdrawiam.

"Zagrałbym ale pewnie nie pójdzie:

The Elder Scrolls Online

Final Fantasy XIV

Black Desert" NO CHYBA NA PEWNO NIE PÓJDZIE XD

Zobacz może Mu online, szkoda, że nie p2p bo na steamie jest masa gier indii co mogła by ci sprawić frajdę i poszła by na twoim pc.

Możesz sprobowac Aion, powinien pójść na minimalnych, gra sporo zajmuje bo 40 gb więc trochę się będzie pobierać, jak będziesz grać od gameforge to serwer eu, Barus jest polskim serwerem ale sa również inne serwery, najlepiej po oglądać gameplay czy gra przypadnie do gustu

Napisałeś że że gatunek "RPG SCI-FI" to może... ale tylko MOŻE pójdzie ci Defiance? Gra mimo że strzelanka warta choćby spróbowania. Jedno z lepszych PvE jakie w mmorpgach widziałem (misje fabularne momentami mi mass effecta przypominały, zwłaszcza te sceny z wieeeelkimi kroczacymi mechami :D), masa dynamic eventów, graczy pełno, co chwila mijasz kogoś kto gdzieś jedzie, do kogos strzela czy gdzie się skrada. A to uczucie gdy skradzasz się, celujesz z karabinku w głowę, zabijasz go, ale nagle jakis inny bandyta sie zorientował i celuje w cb... a tu nagle pada martwy bo jakiś inny gracz rozstawił się na wzgórzu nieopodal ze snajperką i zdjął go - zaskoczenie duże za kazdym razem xD. A oprócz tego są też całe serie dynamicznych misji zwane arkfallami lub najazdami gdzie liczba graczy jest liczona w dziesiątkach w jednym miejscu, a moby są tak silne że zabijają praktycznie na strzała w odpowiednich warunkach jak nie zrobisz uniku xD. Gra raczej nie najgorzej zoptymalizowana skoro udało mi się grę kiedyś odpalić na integrze intela :P.

A jak nie to może Rappelz? Gra na pewno ci pójdzie, a tak dobrego systemu petów nie zobaczysz w żadnej innej grze :). Graczy też jeszcze trochę gra, gra nie jest p2w bo możesz wszystko osiągnąć po prostu grając. I mówi ci to były lider jednej z najlepszych gildii na serafinie (zza starych czasów kontrolowaliśmy tak 1/3 dungeonów... ale potem po jakims roku ludzie sie porozchodzili do innych gier, mnie też zaczęła nudzić więc oddałem przywództwo jednemu z aktywniejszych oficerów). Ale gra dobra, z tym że jak wyfarmisz wszystko co chciałeś, pobawisz się na pvp, "podbijesz całe pve" to już nie ma co robić. Przy okazji ostrzegam że ta gra to grindownik - tu setki godzin spedzasz klepiąc moby w dungeonach :P

Może WoW na jakimś prywatnym serwerze, dodatek Wotlk powinien isc bez problemu. Z dungeonówek polecę Kritike,o której niedawno było głośno, ewentualnie Dungeon Fighter Online, a jeżeli jesteś fanem Pokemonów, to Pokemon Revolution Online powinno zdać egzamin ;)

Edit

Nie zauważyłem WoWa i DFO na liście, ale nadal polecam :D

Dzięki panowie, sprawdzę te co daliście. Jak ktoś jeszcze coś ma to można pisać :) !

Jeśli sci-fi to wypadało by zobaczyć RF online. Grałem na gorszym ogórze niż Twój traktorek :) gra w dużej mierze nastawiona na pvp. Są trzy frakcje, dużo klas i ogółem gra się przyjemnie. Jaki chodzi o p2w to nie wiem jak sprawa wygląda teraz, kiedyś za czasów p2p takowego nie było.

Spróbuj Aion'a nie pożałujesz :)

Cze, to mój pierwszy post na forum!
Mój komputer pochodzi z odległych czasów uważajcie.
Gatunek: RPG | Sci-fi |
Sprzęt:

Procesor: Intel Core2 1.8ghz
Grafika: Geforce 315

Ram: 5GB

Cechy:
Gra nie musi być znana, może być 2D (wole 2D!), ale 3D też nie pogardzę. Żeby było z kim pograć, PvP jest mi obojętne, fajnie jakby nie było go nawet to by mnie nie zabijali xD, najbardziej zależy mi na PvE, dużo dropów, itemki podzielone na rare/epic/leg (coś w tym guście), fajnie jakby był crafting, zbieractwo i potem sprzedawanie tego w Auction House (lubię zarobek!). Gra musi być F2P BEZ P2W. Może być to stara gra z grafiką najobrzydliwszą na świecie - jeśli gameplay miodny to grafika mi nie przeszkadza. Mimo wszystko lubię styl japoński typu mango i amino. Populacja, żeby było chociaż 1k ludzi (może być jakiś prywatny server). I niech gra rusza na tym komputerze bez jakiś spadków FPS. I żeby nie ważyła 5000gb bo mam wolny internet.

Przypadły mi do gustu:
WoW - chyba najdłużej grałem, ale już nie mam ochoty wracać (10razy wracałem), bardzo dobra optymalizacja więc super się grało.
PoE - bardzo fajna w stylu Diabolo, niestety ścina strasznie (słaby komp...)
Margonem - fajna, po Polsku, niestety toxic gracze i trzeba stać żeby dropić fajne itemki a wolałbym pobiegać za mobkami
GunZ - bardzo stara strzelanka gdzie biegało sie po ścianach i nawalało kataną, teraz to już nie to samo

Tales Runner - wyścigi fajne, ale itemki były czasowe, pozatym było to kilka lat temu
NosTale - miło wspominam, ale było to też za dzieciaka (nawet nie wiedziałem że tam się kamerą obraca xD)
Tree of Savior - przepiękna grafika, bardzo moje klimaty niestety idiotyczne pomysły i P2W

Hearthstone - nie wiem czy zaliczamy do MMO, swego czasu dużo grałem, farmienie golda przesada

RPG MO - fajny pomysł, fajna grafika, fajny crafting, nic poza tym.

Heaven & Hearth - stara wersja (nie ta co teraz 3D) to była mega frajda, nie gram bo już jej nie ma : (

Dungeon Fighter Online - ładna, fajne bitki, ale nie ma co poza tym robić

Wildstar - super sprawa tylko ścina (słaby komp:()
MapleStory - fajne ale mogliby zaktualizować interface

DragonNest - fajne naparzanko, tyle

Neverwinter - wydaje się bardzo spoko ale ścina

GuildWars 2 - ścina : (

Project Gorgon - super wygląda i klimacik jest, ścina.

Nie przypadły mi do gustu:

Metin2 - wiem że klasyk nad klasyki, dla mnie nudy : (

TERA - dziwna po prostu (no i ścina xD)

LoL - moby to nie dla mnie

Elsword - po prostu fe

Ragnarok - bardzo ładnie to wygląda ale dziwna rozgrywka

LOTRO - próbowałem, wyłączyłem po 20minutach

Runescape (old też) - coś nie tak z tą grą, no i P2W

Wafku/Dofus - po prostu nie...

Mabinogi - nawet nie wiem o co chodzi xD

Zagrałbym ale pewnie nie pójdzie:

The Elder Scrolls Online

Final Fantasy XIV

Black Desert

No tak więc macie ciężki orzech do zgryzienia! A może łatwy? Sami odpowiedzcie na to pytanie a ja czekam na propozycje i całuję rączki.

Pozdrawiam.