Cze, to mój pierwszy post na forum!
Mój komputer pochodzi z odległych czasów uważajcie.
Gatunek: RPG | Sci-fi |
Sprzęt:
Procesor: Intel Core2 1.8ghz
Grafika: Geforce 315
Ram: 5GB
Cechy:
Gra nie musi być znana, może być 2D (wole 2D!), ale 3D też nie pogardzę. Żeby było z kim pograć, PvP jest mi obojętne, fajnie jakby nie było go nawet to by mnie nie zabijali xD, najbardziej zależy mi na PvE, dużo dropów, itemki podzielone na rare/epic/leg (coś w tym guście), fajnie jakby był crafting, zbieractwo i potem sprzedawanie tego w Auction House (lubię zarobek!). Gra musi być F2P BEZ P2W. Może być to stara gra z grafiką najobrzydliwszą na świecie - jeśli gameplay miodny to grafika mi nie przeszkadza. Mimo wszystko lubię styl japoński typu mango i amino. Populacja, żeby było chociaż 1k ludzi (może być jakiś prywatny server). I niech gra rusza na tym komputerze bez jakiś spadków FPS. I żeby nie ważyła 5000gb bo mam wolny internet.
Przypadły mi do gustu:
WoW - chyba najdłużej grałem, ale już nie mam ochoty wracać (10razy wracałem), bardzo dobra optymalizacja więc super się grało.
PoE - bardzo fajna w stylu Diabolo, niestety ścina strasznie (słaby komp...)
Margonem - fajna, po Polsku, niestety toxic gracze i trzeba stać żeby dropić fajne itemki a wolałbym pobiegać za mobkami
GunZ - bardzo stara strzelanka gdzie biegało sie po ścianach i nawalało kataną, teraz to już nie to samo
Tales Runner - wyścigi fajne, ale itemki były czasowe, pozatym było to kilka lat temu
NosTale - miło wspominam, ale było to też za dzieciaka (nawet nie wiedziałem że tam się kamerą obraca xD)
Tree of Savior - przepiękna grafika, bardzo moje klimaty niestety idiotyczne pomysły i P2W
Hearthstone - nie wiem czy zaliczamy do MMO, swego czasu dużo grałem, farmienie golda przesada
RPG MO - fajny pomysł, fajna grafika, fajny crafting, nic poza tym.
Heaven & Hearth - stara wersja (nie ta co teraz 3D) to była mega frajda, nie gram bo już jej nie ma : (
Dungeon Fighter Online - ładna, fajne bitki, ale nie ma co poza tym robić
Wildstar - super sprawa tylko ścina (słaby komp:()
MapleStory - fajne ale mogliby zaktualizować interface
DragonNest - fajne naparzanko, tyle
Neverwinter - wydaje się bardzo spoko ale ścina
GuildWars 2 - ścina : (
Project Gorgon - super wygląda i klimacik jest, ścina.
Nie przypadły mi do gustu:
Metin2 - wiem że klasyk nad klasyki, dla mnie nudy : (
TERA - dziwna po prostu (no i ścina xD)
LoL - moby to nie dla mnie
Elsword - po prostu fe
Ragnarok - bardzo ładnie to wygląda ale dziwna rozgrywka
LOTRO - próbowałem, wyłączyłem po 20minutach
Runescape (old też) - coś nie tak z tą grą, no i P2W
Wafku/Dofus - po prostu nie...
Mabinogi - nawet nie wiem o co chodzi xD
Zagrałbym ale pewnie nie pójdzie:
The Elder Scrolls Online
Final Fantasy XIV
Black Desert
No tak więc macie ciężki orzech do zgryzienia! A może łatwy? Sami odpowiedzcie na to pytanie a ja czekam na propozycje i całuję rączki.
Pozdrawiam.