Mmorpg - na poważnie - na dłużej - szukam współgraczy

Obecnie poza World of Warcraft nie ma gry Pay 2 Play, na którą warto by było wydać pieniądze.

A w jakie gry p2p grałeś poza WoW'em, bo to brzmi dość zabawnie co piszesz? :]

Anyway jak ktoś mądrze napisał wcześniej, jeżeli chcesz założyć grupę z nieznajomych ludzi to powinieneś chociaż wiedzieć do jakiej gry ludzi szukasz... Jedni grają tylko w gry PvE, z rajdami i każualowym/bezstresowym PvP, inni preferują tylko totalny hadcore z full lootem... Jedni przełkną azjatyckie wymysły typu granie królikiem z wielkimi cyckami, inni nie... I tak możnaby mnożyć dziesiątkami.

Dlatego w Twoim interesie jest żeby podać jakiś tytuł, a nie wybrać tytuł jak będziesz miał iluśtam chętnych do gry i się okaże, że 2/3 nie zaakceptuje tytułu. (To scenariusz, który można na tym forum zaobserwować średnio raz na 2 tygodnie:D)

No, ale jak na tym etapie masz takie błache problemy z planowaniem, to lepiej rzeczywiście po prostu dołącz do jakiejś instniejącej gildii.

co racja to racja up ^_^

Kolega zapewne jest bardzo dumny z tego, co napisał. Faktycznie musisz być "przyjacielem" Moderatorów, skoro nabiłeś spamując aż tyle postów. Na każdym porządnym forum już dawno byś zapewne wyleciał, gdyż zwykle nikt nie lubi osób, które wkładają głowę tam, gdzie nie potrzeba.

Co do tytułów, to w zasadzie we wszystkie oprócz ESO, gdyż po prostu te klimaty mi nie odpowiadają.

Jeżeli ktoś nie zgadza się z tym, że WoW nie ma konkurencji obecnie żadnej, to widocznie nie jest do odratowania, gusta młodszych pokoleń obecnie to Rust, League of Legends i Minecraft. W to pierwsze widziałem, że pogrywasz.

Co do MMORPG, faktycznie, są ich dziesiątki, jednak 90% to chłam w który niestety nie da się pograć dłużej. Ja zamierzam się skupić na tych 10%, a tutaj już wyboru aż tak szerokiego nie ma.

Dlatego jeżeli Wasze wypowiedzi nie wnoszą niczego do naszej dyskusji, którą prowadzimy z kilkoma osobami proszę przenieść się gdzieś indziej by ponabijać posty.

Jeżeli jednak nadal uważasz, że jesteś na tyle kompetentny i doświadczony w życiu, by pouczać inne osoby, to zasada jest prosta i wszystkim znana - ... .

Jeżeli ktoś nie zgadza się z tym, że WoW nie ma konkurencji obecnie żadnej, to widocznie nie jest do odratowania, gusta młodszych pokoleń obecnie to Rust, League of Legends i Minecraft. W to pierwsze widziałem, że pogrywasz.

Dzieciaku, ty masz 21 lat... a wyjeżdżasz z tekstami o młodszych pokoleniach... Jak ja ciorałem PvP w Ultimie to Ty jeszcze komunii nie miałeś, także srsly stfu. :D

Litoman... nie wydajesz się zbyt sympatyczny to i nie ma ludzi którzy chcieliby z tobą grać.
A co do gry to dla mnie istnieje tylko jeden tytuł od dłuższego czasu.

"EvE Online" Król poza wszelkimi schematami.

w WoWa grałem również wiele lat.. lecz wyrosłem , znudziłem się nim.
Przewertowałem dosłownie wszystkie MMO i nie ma aktualnie ani 1 który by mnie zainteresował jak niegdyś wow.
( nie licząc EvE, ale to gra z zupełnie innego sklepu )

Argo online. Proszę tu się zapisz

Gra wychodzi o 9.00 :)

Czyli skoro uważam, że taki WoW jest beznadziejny to oznacza, że jestem nie do odratowania hmm? Sorry ale mówiąc takie rzeczy tylko przekonujesz do tego aby nikt z Tobą nie zagrał.
Jeśli ktoś nie podziela Twego gustu to jest "dzieciakiem" (przytaczam: "gusta młodszych pokoleń obecnie to Rust, League of Legends i Minecraft").
Dorosła postawa w ch..

też lubię MInecrafta ... a mam 25 lat i pracuję zarabiam ... czy mimo to jestem dzieckiem ? ;( oh nie

warn_ico.png
Offtop ~ NS

Litoman zaproponowałem ci Steel and Magic jako stronkę do przejrzenia i w miarę możliwości do dołączenia do sekcji albo próby znalezienia tam osób chętnych do gry, bo część społeczności akurat czeka na jakąś produkcję ( Wildstar, EQN) i w coś by na pewno pograła przez trochę albo została na dłużej. Ale twoje wypowiedzi i postawa jest karygodna i nieodpowiednia. Więc powiem ci tak. Pogadaj lepiej ze znajomymi namów ich albo spróbuj na innym forum, gdyż własnie parę postów wyżej sam się skreśliłeś i nie wydaje mi się, że tu lub gdzie indziej ( choć życzę ci byś znalazł byle nie zemną, jakiś skład), nic nie znajdziesz sam z siebie jak nie dojdziesz do jakiejś gildii jako solo gracz.

ThreadKiller.jpg

warn_ico.png
Spam ~ NS

Sprobuj dofusa, community jest na wysokim poziomie (jeszcze nigdy nie spotkalem dzieci 14 lat ktorzy sie na wzajem wyzywaja jak w lolu), bez party gra sie poprostu kiepsko a gra wciaga na bardzo dlugo oraz jezeli jedna osoba z party nie bedzie mogla brac udzial w expieniu w danym dniu nie problem bedzie mu pomoc nadrobic lvl :). Gwarantuje ci ze szybko nie wbijesz lvl capa wiec jezeli ci sie spodoba to spedzisz przy tej grze naprawde wiele godzin.

Litoman ,wiesz... Zawsze możesz spróbować u nas. Często z moimi znajomymi gramy w jakieś MMORPG ,ograliśmy wspólnie już sporo tytułów ,zawsze można do nich wrócić i spróbować swoich sił ponownie ,nie jesteśmy jakimiś hardcorowymi graczami ,ale też nie jesteśmy totalnymi casualami ,wszyscy jesteśmy pełnoletni ,lecz akceptujemy też młodszych graczy ,uważam że to nie wiek wyznacza dojżałość lecz zachowanie. Wcześniej byliśmy częścią dwudziesto osobowego Klanu w Modyfikacji Multiplayer do Gothic II Noc Kruka ,graliśmy w to długo ,długo ,ale niestety po okresie zabawy wkońcu zrobiło się nudno ,klan został rozwiązany ,a niedobitki zostały małą sześcio-osobową paczką ,wspólnie grającą w gry MMO i inne tytuły. Na ten moment nie możemy się doczekać Black Desert's ,Archage's oraz Bless'a ,prawdopodobnie gry te będą F2P ,niestety sobiście nie znoszę gier P2P w większości są to tytuły raczej ciekawe ,ale jak myślę o tym ile kasy można na to przewalić to od razu odpuszczam ,według mnie właściwie "płatności" w grach MMO to B2P i F2P ,po za tym wiesz jak to jest ,są ważniejsze rzeczy niż wydawanie kasy na gry ,trzeba mieć priorytety w swoim życiu. Grywamy też często w gry Singleplayer które oferują tryb rozgrywki Co-op ,fajna odskocznia od tego całego MMO ,może jak się zdecydujesz wpaść do nas na TS to cię w coś wprowadzimy. W przeszłości mieliśmy własne forum ,które było pozostałością bo dawnym klanie ,niestety z czasem przestaliśmy tego używać ,stwierdziliśmy że nie jest nam ono potrzebne ,jeżeli chcesz możemy założyć nowe ,mam minimalną dostępną wiedzę i umiem robić proste forum ,po za tym jeden z moich znajomych jest dużo lepszy odemnie w te klocki. Także jeżeli w jakimś stopniu Ciebię lub Kogokolwiek innego zainteresowałem ,to zapraszam na naszego TS : 193.33.34.20:10772

Godziny w których możesz nas złapać to 15h-21h

W weekendy może nawet około 24h. :)

Pozdrawiam Serbernus.

Osobiście bym zaproponował Guild Wars 2 która bardzo szybko się rozwija oraz ma ogromną liczbę fanów. Znajdziesz tam na pewno jakoś odpowiednią ekipę do wspólnej gry.

Witam, od paru miesięcy nie grywam w żadne MMORPG. Gra samemu jest przytłaczająca oraz znacznie wolniejsza. Po to powstały gry MMO, by korzystać z uroków gry wieloosobowej. Chciałbym zebrać paczkę doświadczonych i dojrzałych graczy, 19+ wymagane, plus mikrofon z słuchawkami, plus więcej czasu niż godzina na grę dziennie. Czemu? Przede wszystkim dlatego, że w grach tego typu liczy się to ile czasu spędzisz w grze, to się przekłada na ekwipunek i lvl.

Co do gry, to nie wybrałem jeszcze konkretnego tytułu, na pewno odpadają gry Pay 2 Win, w item shopie mogą znajdować się wyłącznie przedmioty wizualne bądź mounty itp.

Oczywiście odpada coś okropnego typu Metin2 czy Tibia. Również odpada League of Legends, co nie jest MMORPG, lecz niektórym może przyjść to na myśl, jednak wolałbym już patrzeć na kwadratowe piksele w Tibii niż grać w grę opanowaną przez 90% dzieciaków z gimnazjum, gdzie producenci ignorują jakiekolwiek raporty na niewłaściwe zachowania.

Mam 22 lata, grałem przez 6 lat w World of Warcraft.

@EDIT

Jeżeli ktoś byłby zainteresowany wspólną rozgrywką i chciałby podziałać coś więcej w tym zakresie, to stworzyłem prowizoryczne i na luzie forum, by móc się wypowiedzieć bez obawy o kaprys Moderatora, który porozdziela ostrzeżenia za offtop. Oczywiście nie jest to konieczność, forum będzie do korzystania wyłącznie dla zainteresowanych. Znajdą się tam też podstawowe informacje jak ip teamspeaka.

Planuję współpracę z wybranymi osobami na dłuższą metę, dlatego też to się przyda. Nie ma sensu na tym etapie wydawać jakiekolwiek pieniądze na stronę, dlatego forum jest darmowe.

http://gamingcrew.fora.pl/