Mmorpg - na poważnie - na dłużej - szukam współgraczy

Witam, od paru miesięcy nie grywam w żadne MMORPG. Gra samemu jest przytłaczająca oraz znacznie wolniejsza. Po to powstały gry MMO, by korzystać z uroków gry wieloosobowej. Chciałbym zebrać paczkę doświadczonych i dojrzałych graczy, 19+ wymagane, plus mikrofon z słuchawkami, plus więcej czasu niż godzina na grę dziennie. Czemu? Przede wszystkim dlatego, że w grach tego typu liczy się to ile czasu spędzisz w grze, to się przekłada na ekwipunek i lvl.

Co do gry, to nie wybrałem jeszcze konkretnego tytułu, na pewno odpadają gry Pay 2 Win, w item shopie mogą znajdować się wyłącznie przedmioty wizualne bądź mounty itp.

Oczywiście odpada coś okropnego typu Metin2 czy Tibia. Również odpada League of Legends, co nie jest MMORPG, lecz niektórym może przyjść to na myśl, jednak wolałbym już patrzeć na kwadratowe piksele w Tibii niż grać w grę opanowaną przez 90% dzieciaków z gimnazjum, gdzie producenci ignorują jakiekolwiek raporty na niewłaściwe zachowania.

Mam 22 lata, grałem przez 6 lat w World of Warcraft.

@EDIT

Jeżeli ktoś byłby zainteresowany wspólną rozgrywką i chciałby podziałać coś więcej w tym zakresie, to stworzyłem prowizoryczne i na luzie forum, by móc się wypowiedzieć bez obawy o kaprys Moderatora, który porozdziela ostrzeżenia za offtop. Oczywiście nie jest to konieczność, forum będzie do korzystania wyłącznie dla zainteresowanych. Znajdą się tam też podstawowe informacje jak ip teamspeaka.

Planuję współpracę z wybranymi osobami na dłuższą metę, dlatego też to się przyda. Nie ma sensu na tym etapie wydawać jakiekolwiek pieniądze na stronę, dlatego forum jest darmowe.

http://gamingcrew.fora.pl/

Moim zdaniem łatwiej będzie Ci wybrać grę, która najbardziej Ci się podoba i po prostu zacząć grać i z czasem dołączyć do Polskiej gildii... Bo tak zanim zbierzesz ludzi, nie każdemu może przypasować wybór danej gry w którą zaczniecie grać itp, itd...

Jak już wspomniałem, gra samemu jest okropnie nudna, przebyłem tysiące godzin w World of Warcraft, dlatego też zdecydowanie wolę grę zespołową. Być może znajdzie się również ktoś, kto ma podobne podejście, wtedy można więcej.

Wolę nie ograniczać się do danego tytułu, gdyż obecnie większość gier nie oferuje niczego nowego, a są kopiami. Być może ktoś zaproponuje jakiś fajny i grywalny tytuł.

Mam zamiar grać na poważnie w Wildstara jak wyjdzie, akurat po maturach to będę miał sporo czasu.

Chodzi o tytuły, które już wyszły. Nie umawiam się na granie wspólne w coś, co jeszcze nie wyszło, gdyż to nie jest poważne już samo w sobie. Zawsze odpada sporo osób, niepotrzebne zamieszanie.

Powiem tak, znajdź jakiś tytuł i przedstaw go. Sam grałem parę lat w wowa i wiem że w teamie najlepiej. Zapraszam na stronę steelandmagic.pl sekcje do kilku gier otwarte, sam możesz coś zaproponować a na pewno znajdzie się miła i dojrzała ekipa.

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/57902-elder-scrolls-online-celestial-lust/ Jeśli jesteś zainteresowany grupą ludzi do MMO to chyba powinno przykuć Twoją uwagę.

Dziękuję jednak prosiłem o poważne oferty, nie gry, za którą trzeba płacić takie pieniądze, a która oferuje w chwili obecnej tysiące podublowanych przedmiotów?

Interesowałem się tym tytułem, jednak dla mnie jest to już R.I.P.

+ Brak triala przy płatnym tytule

jesli tylko znajdziejsz jakis tytul, w ktorym jest team play taki jak w WoW czy Lineage 2 (8 lat w uniwersum L2) to jestem jak najbardziej za. teraz wiekszosc MMO jest dla casuali gdzie mozesz do wszystkiego dojsc sam.

czekam wiec na rozwoj tematu :)

Ekhm... Celestial Lust nie prowadzi tylko sekcji Elder Scrolls Online (o którym jak widzę wiesz tyle, co przeczytałeś od guru, a co nijak ma się do rzeczywistości). Znajdziesz u nas ekipy do różnych gier a ponadto wielu ciekawych znajomych i drużynę, z którą nie ważne w co grasz, a i tak jest świetna zabawa. Ponownie zachęcam do zerknięcia w powyższy link a następnie na naszą stronkę www.celestiallust.com

Chętnie dołączę do ekipy jeśli takowa powstanie. Z mojej strony zaproponuję Vindictusa lub Guild wars 2.

Grałem jakiś czas dłuższy w Vindictusa, jednak tam nie ma kompletnie co robić na maksymalnym poziomie. Można przechodzić non stop te same lokacje lecz w jakim celu? Farmić również się nie da, gdyż tam jest world drop tylko i wyłącznie. A item shop? Chcesz mieć broń + ileś tam, wykup specjalne itemki z item shopu. Nie istnieje również coś takiego jak teamplay, gdyż nie ma podziału na role, nie ma healerów, tanków, jest tylko i wyłącznie nawalanka.

Gra z podziałem na rolę hmm.. Rift, Aion?

Jeżeli ktoś byłby zainteresowany wspólną rozgrywką i chciałby podziałać coś więcej w tym zakresie, to stworzyłem prowizoryczne i na luzie forum, by móc się wypowiedzieć bez obawy o kaprys Moderatora, który porozdziela ostrzeżenia za offtop. Oczywiście nie jest to konieczność, forum będzie do korzystania wyłącznie dla zainteresowanych. Znajdą się tam też podstawowe informacje jak ip teamspeaka.

Planuję współpracę z wybranymi osobami na dłuższą metę, dlatego też to się przyda. Nie ma sensu na tym etapie wydawać jakiekolwiek pieniądze na stronę, dlatego forum jest darmowe.

https://gamingcrew.fora.pl/

@UP

Rift oraz Aion to sądzę tytuły warte zastanowienia. Ten pierwszy obawiam się, że niestety populacji sporej nie posiada.

@Palladiusz

Zapewniam, że nigdy nie brałem i nie będę brać tego co pisze osoba wymieniona przez Ciebie do informacji, gdyż w 99% jest to własna opinia, która takiej śmiesznej osoby mnie nie interesuje. Wyczytałem te rzeczy na zagranicznych portalach, gdyż do naszych nie mam zaufania, co więcej, na każdym i tak znajdę to samo tylko przetłumaczone na nasze.

@Ps

Wildstar również wydaje się ciekawy, jednak o tym będzie można myśleć jak wyjdzie.

Może Guild Wars 2?

Chciałbym zebrać paczkę doświadczonych i dojrzałych graczy, 19+ wymagane, plus mikrofon z słuchawkami, plus więcej czasu niż godzina na grę dziennie. Czemu? Przede wszystkim dlatego, że w grach tego typu liczy się to ile czasu spędzisz w grze, to się przekłada na ekwipunek i lvl.

W tym tytule nie do końca tak to działa - polecam się zainteresować, kto wie, może akurat Ci się spodoba.

A jeśli byś wybrał tę grę, to możesz sprawdzić naszą gildię: Aiwe.eu

Cześć jestem chętny na wspólną grę i zabawę jak coś znajdę to dam znać a jak znajdziecie jakąś grę to się piszę też ^_^

Co do Rifta odrzuciła mnie możliwość tworzenia drzewka w różnoraki sposób tzn talenty z różnych klas czy coś w tym stylu :D

Z Riftem mam podobnie taki klon wowa, ale jednak jakoś mnie nie może wciągnąć. Z chęcią bym pograł w defiance jak by tylko się parę osób zebrało. W Aiona grałem, ale jakoś mnie znużył na maksymalnym lvl'u.

Jesli chodzi o defiance to panowie sa mistrzami zdzierania kasy. W ciagu roku zdazyli zrobic 5 (!) platnych DLC:D ja osobiscie kupilem tylko podstawke jak do tej pory. Ale ogolnie bardzo mi sie podobalo ;)

defiance fajnie wygląda nie grałem ale koledze który założył temat chyba nie chodziło o gry b2p ^_^

Obecnie poza World of Warcraft nie ma gry Pay 2 Play, na którą warto by było wydać pieniądze.

Ps.

Guild Wars 2 to MMO RP jak dla mnie.