MMORpg na wolny czas

Witam. Aktualnie borykam się z pewnym problemem, po kilku latach grania w MMO wreszcie dopadło mnie wypalenie materiału, mam na myśli że przegrałem już w tyle różnych MMO że nie wiem w co włożyć łapy i zabija mnie nuda. Jedynymi MMO które utrzymały mnie na dłużej niż rok był WoW i Tera. Na WoWa aktualnie brak pieniążków a do Tery nie mam zbytnio ochoty wracać przez przerzedzone community. Tutaj moje pytanie, czy macie jakieś godne polecenia MMO na wolny czas w trakcje wakacji? Nowsze produkcje nie wchodzą w rachubę z racji tego że mój komp to lekki dziadek i nie uciągnie np BD lub takiego Blessa. Za wszelką pomoc jestem wdzięczny :slight_smile:

Tibia.

Secret World Legends
Tak jak przedmówca tibia moim zdaniem najlepiej na jakimś OTS

Takżę polecam tibie, ale nie żaden ots bo po pierwsze teraz otsy są bardzo słabe i żyją krótko także nie ma sensu tracic czasu na jakiś ots, a po drugie skoro jesteś graczem Wowa i Tery to prawdopodobnie nie grałeś w Tibie bądz grałeś w nią bardzo krótko, gdyż odrzuciła CIę grafika i brak dzwięku, także nie wiesz o co w niej chodzi, a najlepiej jej się uczyć na globalu, a nie na ots. Choć mogę się mylić i bardzo dobrze znasz tą gierkę. Dodam od siebie, że aktualna wersja Tibii to chyba jej najlepsza wersja jaka kiedykolwiek powstała, gra się bardzo przyjemnie, nie ma boterów (gdzie zawsze z tego słynęła) gdyby taka Tibia była w czasach jej świetności to wtedy grałoby w nią nie 60k online dziennie, a spokojnie dwa razy tyle, teraz jest za duża konkurencja w mmo i dzieciaki wolą jakieś Fortnajty i gierki 3D od których zaczynały. Grałem chyba w większość gier mmo jakie są na rynku i żadna inna gra mnie nie wciągnęła jak Tibia mimo jej grafiki, która i tak moim zdaniem ma swój urok czy braku dzwięku. Tibia to chyba najbardziej niedoceniona gra, a swój niepowtarzalny klimat ma. Ostatnio Cipsoft wprowadza całkiem fajne aktualizacje i Tibia ma się coraz lepiej, coraz więcej ludzi przybywa do gry. Także polecam wszystkim.