Szukam dobrego MMO free to play. Zastanawiam się nad GW 2 , Tera , blessem. Ale czy warto grać w gW 2 bez wkładu finansowego? Szukam czegoś bez freemium
MMORPG poszukiwania
W gw2 bez dodatkow jest sporo zabawy w tym cala mapa cental tyria. Mozesz grac i wvwvw i pvp. Story w f2p jest dosc dlugie. Tutaj masz roznice w rodzajach kont;
Jednak jezeli w ogole nawet nie przewidujesz ze kiedys bys kupil dodatki tylko na f2p chcesz grac to imo nie warto bo za wiele contentu jest niedostepne i sporo mechanik.
Dzięki @Majki83
Może się ktoś wypowiedzieć o blessie i terze jak to wygląda z tego co wiem bless nie dawno przeszedł na f2p
.
GW2 bez dodatkow… no tak średnio… Mozna sie troche pobawic, ale to nie to samo.
Bless zbiera koszmarne opinie, co prawda teraz przeszedl na FreeToPlay, wiec liczba graczy wzrosła, myślę jednak że nie na długo, choć kto wie, jak to mówią o gustach sie nie dyskutuje. Mozesz sprobowac zagrac, ale jesli szukasz dobrego mmo, to nie polecam.
Tera - wiem ze jest jeszcze sporo osob pykajacych w to mmo, ale i ono powoli wymiera. Oczywiscie zawsze bedą tacy weterani, ktorzy zostaną z tytułem az do samego końca. Jednak zaczynanie teraz, to równiez średni pomysł. Aczkolwiek kto komu broni zainstalowac i samemu sprobowac, nic nie tracisz ;p
Jeśli chcesz coś bez freemium to masz 2 opcje do wyboru:
- Gry B2P (TESO, GW2)
- Gry P2P (FF14, WoW)
Blessa nie polecam - 4 raz odgrzewany kotlet (tym razem “f2p”)
A może zobacz sb Maplestory 2, nie będę tracił czasu na opisywanie gry, bo sam jeszcze dużo oniej nie wiem. Aktualnie weekly Dungi mam za sobą, a więc czas na ostry grind Golda którego bardzo ki brakuje. Sam staram się dowiadywać różnych informacji od Polaków (i nie tylko) in game.
A odbiegając od tytułów jakie podałem jest jakie kolwiek MMO f2p w które warto zagrać? MapleStory 2 odstrasza mnie grafika trochę ale na steamie widzę że całkiem popularne.
Dobre F2P bez P2W niestety nie istnieje… =|
Dobre f2p bez p2w jest w PoE. Można doliczyć też moby i arenówki, np. LoL, Dota, SMITE, Battlerite, ale to już inny typ gier. W zasadzie chyba jedyne jakie znalazłem dobre f2p bez p2w.
A jeszcze opcja jest Black Desert Online co prawda nei f2p ale klucz jest dosyć tani co o tym tytule sądzicie? Fajnie wyglądaja kombosy i świat, ale czy warto wydawać jakie kolwiek pieniądze na to mmo
?
BDO wymaga od gracza zakupu petów i udźwigu do sensownej gry, a ostatnie zmiany dotyczące crown stone są co najmniej dyskusyjne (mnóstwo osób uznało to za chamskie wręcz wciśnięcie do gry elementu mocno P2W i odeszło, a część w ogóle się tym nie przejęła).
BDO to także ostry grindownik (z fajnym systemem walki i rozwoju postaci).
Odpal trial i sprawdź jeśli taki klimat ci odpowiada (ostatnio podobno rozdawali egzemplarze gry za darmo).
Z mmo f2p jest jeszcze warframe, chyba najbardziej sprawiedliwy system, gdzie co chwila rozdają za darmo itemy, do tego da się zarobić w grze płatną walutę i sprawić sobie upragnionego skina czy kolejny slot na broń.
Co do BDO to pety zgarniasz za logowanie, co miesiąc/dwa rozdają jakieś pety w daily rewardach, starczy tylko czytać patch notesy. Raz są to gildyjne, raz za powrót do gry po niegraniu miesiąc, a jeszcze innym razem za zalogowanie się 20 dni w miesiącu. A udźwig kupujesz za loyalitki które dostajesz za logowanie każdego dnia, ja mam łącznie koło 800 udźwigu co starcza w zupełności, do tego te trash itemy (które dropią z dosłownie każdego moba) stackuje je się i zostawia na swoim mouncie który mimo limitu wagi może go przekroczyć i 2000 razy xD. Da się grać bez dodatkowych opłat… jedyne pytanie brzmi czy ci odpowiada grindownik z open pk. Mi tak średnio, bo nie zawsze mam ochotę walczyć z innymi graczami o spoty, ale swego czasu grałem dość długo (62 lvl) i nie miałem większych problemów jako gracz który ani razu nie kupił pereł. A ludzie narzekają bo narzekają - słuchając ludzi byś doszedł do wniosku że gw2 to najgorszy crap na świecie… podczas gdy jest jedną z najlepszych gier mmo na rynku
Nie rozumiem ludzi, którzy piszą, że GW2 jest dobrą grą. Jednak każdy może wyrazić swoją opinię ;). Dla mnie GW2 to największy syf na świecie ( mam oba dodatki i ) ale tylko i wyłącznie z powodu braku poczucia progresu postaci co DLA MNIE jest najważniejszą rzeczą w MMO. Wcielasz się w postać i masz się stać super silny a tu na 2lv masz praktycznie end game rozwoju postaci. Każdy widzi gry inaczej za mało napisałeś. Ja polecić mogę BDO ze względu na to, że tutaj możesz robić wszystko. Ja jedynie kupiłem 3 pety z czego jakieś 6 mam z marketplace lub eventy. Ludzie, którzy piszą o cron stonach to przeważnie osoby, którym coś już nie wyszło. System ten wygląda tak że wydajesz około 100 euro ( tylko raz na tydzień) albo i więcej i masz szanse bez starty STARAĆ się o jeden enchant w górę. Te kamienie można kupić w grze (cron stony ) sa faktycznie drogie. Jednak ja cały tet set biżuteria bronie boss i set boss mam z Marketplace. Jestem cierpliwy i kupuje tylko na bid.
Spróbuj gry na reddicie wiele osób rozdaje pełną wersje gry za darmo jak wbijesz 30 lv i pokażesz im screena bo mają z tego bonus.
Nie rozumiem pisania bzdur o gw2. Tu end game polega na rozwoju osobistym a nie zdobywaniu max item lvl ktory w nast dodatku jest do wyrzucenia bo wchodzi nowy… End game na 2 lvl? Jak? Wejdziesz na raid? Wejdziesz na frak t4? Uzyjesz elite spec (poza pvp)? Zdobedziesz mounty? Zdobedziesz mastery? Ile dziedzincraftu bedziesz mial albo jak rozwiniety guild hall? Mozna tu mnozyc. Po prostu gw2 ma inny model end game gdzie sie nie tworzy poczucia sztucznego progresdu przez coraz to wieksze afiksy na itemach. Tu tyle ugrywasz ile umiesz i itemy Ci nie pomoga na tyle na ile w modelu item>skill gracza.