MMORPG stara szkoła

Cześć,

Szukam old-schoolowego MMORPG, które spełnia te warunki:
- można grać solo, ale więcej profitów (typu szybszy exp jak w Metinie, czy po prostu przetrwanie na pewnych mapkach) da granie w pt;
- żywe community (nie szukam gry singleplayer);

- trójca święta ma taką rolę jak w L2 (bez niej expienie jest mozolne i trudne);

- najchętniej targetówka;
- niezbyt skomplikowana (nie chcę się pogubić na starcie jak to było w przypadku BDO);

- widok izometryczny (od biedy mogę go odpuścić, ale on wpływa sporo na klimat).

Przypadły mi do gustu:
- BDO (gram cały czas, ale szukam odskoczni);
- WoW (chyba się wypaliłem, ale i tak szukam czegoś innego);
- LineAge 2 (niestety grałem tylko na L2 Classic Club, ale bardzo mi się podobało, gdyby nie mała ilość graczy);

- Path of Exile (ale nie takiej gry szukałem).

Nie przypadły mi do gustu:
- Aion
- BnS

- FF XIV
- GW2
- Tera
- Tree of Savior

P.S. Warto spróbować na globalu L2 (słyszałem, że dużo botów i martwe)?

Muszę przyznać, że określenie "olschoolowe" oraz przedstawione MMO wprawiły mnie w zakłopotanie, bo zaproponuję kilka oldschoolowych tytułów (nie grywam bo mam problem z grafiką zawsze, ale znajomi wyrażali się pochlebnie), jednak może się okazać, że jednak nie o taki oldschool Ci chodziło :)

The Lord of the Rings Online

Lonath Online (na steam. nadal wczesny dostęp)

9Dragons

RpgLegend (chyba największy oldschool bo mamy go w 16-bitowej grafice :D)

Jak się lubi MMO RuneScape to jest też wersja Old School RuneSpace - wygląda tak jak wyglądało RuneScape ponad 17 lat temu.

:) Jeśli faktycznie zbyt dosłownie odebrałam "oldschool" to widać muszę być strasznie stara XD i poszukam w nowszych grach XDD ;_;

l2 nie warto martwe i boty.

na obecny moemnt chyba nie ma takeigo mmo sam takeigo szukam...mysle czy nie zaczac w Aiona an Deyli bo w miare ok online server ( nie Polski)

Nie wiem jak SWTOR obecnie z pop?

Widok izometryczny raczej obecnie ciezko spotkac. chyba ze TOS

l2 jest fajny na priach ale tych na , ktorych nie mozna miec wiecej nzi 1 boxa a takich jak na lekarstwo...

Ogolnie rzecz biorac potrzebny jest team bo inaczej kazda gra sie znudzi w momencie.

l2 na servie rpg club raty x7 kronika h5 masa ludzi

Muszę przyznać, że określenie "olschoolowe" oraz przedstawione MMO wprawiły mnie w zakłopotanie, bo zaproponuję kilka oldschoolowych tytułów (nie grywam bo mam problem z grafiką zawsze, ale znajomi wyrażali się pochlebnie), jednak może się okazać, że jednak nie o taki oldschool Ci chodziło 

The Lord of the Rings Online

Lonath Online (na steam. nadal wczesny dostęp)

9Dragons

RpgLegend (chyba największy oldschool bo mamy go w 16-bitowej grafice :D)

Jak się lubi MMO RuneScape to jest też wersja Old School RuneSpace - wygląda tak jak wyglądało RuneScape ponad 17 lat temu.

Jeśli faktycznie zbyt dosłownie odebrałam "oldschool" to widać muszę być strasznie stara XD i poszukam w nowszych grach XDD ;_; 

Chodzi mi bardziej o gry MMO w old-schoolowym stylu, aniżeli klasyki

Chodzi mi bardziej o gry MMO w old-schoolowym stylu, aniżeli klasyki

Ook XD jak w stylu oldschoolowych, a nie oldschoolowe to niestety nie pomogę zbytnio bo nie bardzo wiem, co bym mogła pod to podpiąć xD Ale o ile nie wymagasz mega high grafiki to Władca Pierścieni całkiem spoko. Oprócz tego Neverwinter i Star Wars the Old Republic.

Cześć,

Szukam old-schoolowego MMORPG, które spełnia te warunki:
- można grać solo, ale więcej profitów (typu szybszy exp jak w Metinie, czy po prostu przetrwanie na pewnych mapkach) da granie w pt;
- żywe community (nie szukam gry singleplayer);

- trójca święta ma taką rolę jak w L2 (bez niej expienie jest mozolne i trudne);

- najchętniej targetówka;
- niezbyt skomplikowana (nie chcę się pogubić na starcie jak to było w przypadku BDO);

- widok izometryczny (od biedy mogę go odpuścić, ale on wpływa sporo na klimat).

Przypadły mi do gustu:
- BDO (gram cały czas, ale szukam odskoczni);
- WoW (chyba się wypaliłem, ale i tak szukam czegoś innego);
- LineAge 2 (niestety grałem tylko na L2 Classic Club, ale bardzo mi się podobało, gdyby nie mała ilość graczy);

- Path of Exile (ale nie takiej gry szukałem).

Nie przypadły mi do gustu:
- Aion
- BnS

- FF XIV
- GW2
- Tera
- Tree of Savior

P.S. Warto spróbować na globalu L2 (słyszałem, że dużo botów i martwe)?