MMORPG typu: Silkroad, Perfect World, Metin2, Tibia, Rust

Witam.
Poszukuję MMORPG na dłuższą metę z otwartym światem PVP najlepiej i aktywnym community.

Grałem w:

Perfect World - Jedna z najlepszych gier jaka grałem.
Metin2 – Dobra gra, wracam do niej czasami, ale zagrałbym w coś nowego.
Silkroad – Jedna z najlepszych gier w jakie grałem, niestety boty zniszczyły grę.
Tibia – Dobra gra, ale tak samo jak wyżej boty zniszczyły tytuł.
Path of Exile(Poe) - nawet przyjemna, ale nie lubię single player gier :smiley:
Diablo – Przegrane 500h, już wystarczy :smiley:
Rust – Dobra gra, ale znów te wipe mapy …
Wow – Szybko mi się znudził.
Guild wars 2 – Fajnie się Gralo na starcie, nic więcej.

Czy są jeszcze jakieś dobre gry z dość żywym community i otwartym światem PVP??

Ale ty szukasz gry czy gonisz za marzeniami bo nie wiem? xD jakie wymagania ty masz ogromne. Teraz co najwyżej w gówno bless możesz pograć taki szał jest na rynku MMORPG xD

A tak serio to w ostatnich latach wyszło jedynie maple story 2

Zawsze możesz wrócić do Tibii, ale na serwer gdzie od początku jego powstania był antycheat. Nie ma botów i ekonomia stoi na normalnym poziomie.

Nie dziw się, że ma takie wymagania, skoro grał najpewniej w PW w latach jego świetności. Sama pogrywałam na każdym możliwym privie i fakt - pvp było epickie, gvg zawsze miało miejsce w wielu lokacjach.

@bombal l Wracając do topicu: Tendencja do uproszczenia rozgrywek sprowadza co raz większe community. Patrząc na Twoje preferencje - są przybliżone do moich. I ujmę to tak: PvP w PW dalej znajdziesz na takim serwerze jak AbyssWars, Silkroad ma sporo privów, ale za mały playerbase, żebyś chciał się z każdym naparzać jak zechcesz.

Żywe community ma prywatny serwer do Aury Kingdom, który jest bogatszy o content od takiego globala. PvP co prawda - istnieje - ale raczej na Battlegroundach. Niby ostatni channel jest channelem pvp, ale watpię, żeby ktoś z tego korzystał.
Sama wracam do grania na ak.to, a ktoś tu przez forum się przewinął, co spamił na temat grania na privie, także polecam.

Sam również zacząłem grać AK.to, puki co zaledwie 10 lvl Ranger =)

Ja jak zwykle Lancera. Ale celuję w granie głównie tą gitarzystką. Gram od czasu do czasu, priorytetowo w Granado Espadę na japońskim serwerze.
A na ak.to znajdziesz mnie jako Layvaneth, 41 lvl.