MMORPG w którym możesz być masterem danej profesji

Szukam jakiegoś mmorpg, musi być darmowy i najlepiej gdyby działał na słabszym sprzęcie (2.3ghz 4gb ram gtx740m). Głównie chodzi mi o to, żeby w grze dało się zostać jakby mistrzem danej profesji i z tego żyć, grać, utrzymywać się i robić biznes. Np. możesz zostać zwykłym graczem który robi questy i leveluje ale np. możesz też robić swoją postać pod crafting / jakiegoś drwala czy cokolwiek innego i dzięki temu jesteś dużo lepszy w danej dziedzinie i możesz przez to dobrze zarabiać (balans) i expić itp. Jest coś takiego w ogóle na rynku?

albion online pełna dowolność, bezklasowość każdy może być rolnikiem/drwalem/wojownikiem(a samo to tez można definiować na różne sposoby) i każdy może zarobić mnóstwo hajsu za grę w swojej roli expienia samej postaci nie ma natopmiast expimi swoje “role” czyt. grając dużo jako drwal rozwijasz te umiejętności co ci pozwala na noszenie coraz lepszej siekiery i scinanie lepszych drzew.

ciekawi mnie ta gra, ale niestety płatna :confused:

Zaplacisz tylko raz 100zl. I bedziesz gral caly czas. podobno :wink: wiec to nie taki az wydatek :wink:

Do opisu pasuje mi jeszcze RuneScape, ale ono wymaga opłacania membershipu (jest opcja kupowania go za gold w grze, więc płacisz w sumie tylko na starcie) żeby mieć dostęp do 100% contentu i tym samym właśnie do niektórych profesji.

Raczej f2p nic takiego nie znajdziesz, bo rynek f2p MMORPG leży martwy od dobrego 2014 roku.