MMORPG warte grania?

Dzięki za odpowiedź, wezmę pod uwagę :)

Dzięki za odpowiedź, wezmę pod uwagę 

Jakbyś w coś zaczynał (poza BnS nienawidze loli) to daj znać może zagramy razem

W sumie został chyba ci tylko WoW, no ale wiesz abonament + kupowanie dodatków. Raczej nic innego "w co opłaca się grać" nie znajdziesz, zwłaszcza, że przegrałeś chyba wszystkie sensowne tytuły jakie jeszcze stoją. Zawsze możesz niby na privach spróbować, no ale chyba wiesz jak to z nimi bywa.

Jeszcze taka uwaga - MMORPG zawsze były, są i będą w jakimś stopniu grindowalne, więc tym bardziej nie znajdziesz tytułu dla siebie. Może po prostu MMORPG nie są dla ciebie? Nawet taki WoW, chociaż oferuje rozgrywkę i dla totalnych casuali i dla hardcorowców, to ja tam robiąc World Questy na Artifact Power siedziałam dziennie min. 12h, a gdzie dungeony czy raidy ;) Więc naprawdę pomyśl czy MMORPG są dla ciebie, ja np. teraz w ogóle nie gram w MMO tylko w Dead by Daylight, to taki co-op online survival.

Ewentualnie po prostu gry MOBA.

Właśnie może Lol albo Hots? (aczkolwiek tylko premade bo inaczej moba to rakowisko)

(...)

Jeszcze taka uwaga - MMORPG zawsze były, są i będą w jakimś stopniu grindowalne, więc tym bardziej nie znajdziesz tytułu dla siebie. (...)

Ale, ale. Ja nie wykluczam grindu. Ja lubię grind. Ale nie taki jak np w L2 classic, praktycznie 0 dropu a jedyne co robisz cały dzień to grind i nie ma czasu nawet na byle jakie pvp ;)

Tak jak napisałam - grind w rozsądny sposób.

W League of Legends gram od 5 albo 6 lat, ale do mmorpg tradycyjnego raczej go nie zaliczę.

@Lannine sprawdź też Dungeons & Dragons Online, sam nawet ostatnio zacząłem(gram pierwszy raz, na razie jest ok), więc jakbyś była chętna to zapraszam lub jak coś w końcu sama wyszukasz to proszę o jakąś odpowiedź, bo już od długiego czasu nie mogę nic dla siebie znaleźć ;)

@Lannine sprawdź też Dungeons & Dragons Online, sam nawet ostatnio zacząłem(gram pierwszy raz, na razie jest ok),  więc jakbyś była chętna to zapraszam lub jak coś w końcu sama wyszukasz to proszę o jakąś odpowiedź, bo już od długiego czasu nie mogę nic dla siebie znaleźć 

Dzięki, sprawdzę, w razie czego dam znać!

ja polecę The Secret World Legend ;)

ja polecę The Secret World Legend 

Wygląda jak strzelanka. Powiesz coś więcej?

Przed SWL była gra TSW ta sama a jednak inna, Secret World Legends to gra (nie jest to MMORPG a Action RPG Area coś tam) osadzona w świecie post apokaliptycznym, gdzie trzy różne "Strony/Frakcje" (Templar/Dragon/Illuminati ) walczą może nie tyle ze sobą co ze światem który powstał. Bardzo ciekawe questy z cut scenami (naprawdę lepszych nie widziałem), Combat strasznie ssie, ale rekompensatą może być sam klimat gry który jest chyba jednym z najlepszych na rynku aktualnie. Masa skilli do wyboru, misji głównych pobocznych, inwestygacji czy innych podobnych rzeczy. Jakieś pety oraz mounty do zdobywania, no naprawdę w grze jest masa rzeczy do roboty, na początku jak i w mid i end game, gre ocenił bym takim szczerym 7/10, chociaż nie wiem jak jest z populacją teraz dawno nie grałem.

Bardzo dziękuję za odpowiedź, patrzyłam na kilka filmików i rzeczywiście, łamigłówki i zagadki są kuszące!

Return of Reckoning, pvp 24h

Gatunek: RPG
Sprzęt: 7 letni laptop, nie spodziewajcie się cudów. i5-3210M, GeForce 610M, 8 GB RAM.
Cechy:

• Brak itemów boostujących statystyki w Item Shop.
  • System walki obojętny, chociaż wolę target.
  • Grafika nie musi być z kosmosu.
  • Bez jakiegoś mega wielkiego grindu, gdzie musisz farmić miesiąc na jeden item.
  • Bez limitów na dungeony (opcjonalnie zgodzę się na limity na ważniejsze).
  • Open world PvP też byłby super (nie w systemie wiecznego PK bez konsekwencji).
  • Opcjonalnie wolę unikać prywatnych serwerów, niestety mają tendencję do zamykania i oferowania o wiele lepszego sprzętu za donate :(.

Przypadły mi do gustu: Lineage 2, stara Tera, Guild Wars 2, Runes of Magic, ArcheAge, EverQuest, Perfect World, Rappelz, Last Chaos, Aion...
Nie przypadły mi do gustu: Black Desert, Skyforge, Path of Exile...

Czemu zrezygnowałam z tych gier? Nie mam czasu na wielogodzinny grind. Nie podoba mi się uczucie, że przez krótszą niż 8 godzin rozgrywkę stracę mnóstwo postępu i szansa na jakiekolwiek konkurowanie w PvP a nawet PvE jest znikoma - każdy woli ubranego gracza :) Z drugiej strony mamy nową Terę, gdzie zdobycie czegokolwiek nie jest ŻADNYM wyzwaniem...

Grałam w tak dużo gier (większość więcej niż 2 lata, L2 grubo ponad 8 lat).... Obawiam się, że nie znajdę już nic, co będzie w stanie jakkolwiek dorównać Lineage :( Czy jesteście w stanie mnie czymś zachwycić, zaskoczyć albo chociaż zainteresować?

Lannine.