MMORPG z dobrym grindem

Cześć wszystkim,
miałem roczną przerwę od mmorpg i z racji wolnego czasu chciałem odpalić sobie jakiś tytuł. Z tego co widzę na forum niestety nic za bardzo przez rok nie dodano z “next genów”, a kusi mnie straszna chęć na jakiegoś grindownika (jestem z pokolenia tibii, flyffa, L2,Rohan itd.) Czyli w wymaganiach:
Gra musi być grindownikiem ale bez cudownych ulepszaczy tzn. że maks lvl dobijesz w tydzień

• B2P albo F2P (nie chce P2P) , ewentualnie F2P z dodatkiem premium
  • tylko oficialny server (nienawidzę priwów)
  • przynajmniej średnia populacja gry (nie chce grać na serverach gdzie są pustki)
  • nie interesuje mnie grafika tylko gameplay (ciekawe klasy, skille itp.)

Gry w które grałem:
Tibia - zostawiam na czarną godzinę jak nic się nie znajdzie
PoF - nie podchodzi mi niestety
Black Desert - próbowałem kilkukrotnie i niestety kamera czy dynamika walki mi nie pasuje (nie umiem tego opisać)
Kal Online - stare dobre czasy
Rohan Online - grałem jakieś 2 lata temu po otwarciu ale niestety obecny Rohan nie ma nic wspólnego z dawnymi czasami ( o ile już go nie zamknęli)
Flyff - jak wyżej (+ masa botów)
Każda gra mi wejdzie na kompa i jestem otwarty na wszelkie propozycje.

Dzięki z góry za wszelkie pomysły :slight_smile:

PoF?

A z grindowników to te starsze ograłeś, z nowszych godny polecenia jest tylko BDO. Reszta albo ma bardzo niską populację albo już dawno została zamknięta.

Może Albion Online? Z tym że gra jest bardziej sandboxem niż typowym grindownikiem, ale z braku laku może się nada. Populacja jest całkiem całkiem, w grze nie ma questów jako takich więc jednak bliżej temu do grindownika.

Prócz tego nie wiem… może spróbuj gatunku H’n’S? Path of Exile, Diablo 3, Grim Dawn, seria Sacred, Titan Quest, Loki, Warhammer 40k Inquisitor i parę innych tytułów.

A jak i to nie, to może Vermintide 2? Ludzi gra sporo, gra niby opiera się na wykonywaniu misji i przechodzeniu mapek, ale wrogów zabijasz tysiącami. Na uwagę przy tym tytule zasługuje mroczniejszy klimat (bez pstrokatych kolorów, z masą krwi i brutalności), interesujący system walki i nietypowa perspektywa (pierwszoosobowa). Najlepiej po prostu obejrzyj sobie gameplay by zobaczyć czy ci się gra spodoba. Level wbijesz względnie szybko (powiedzmy poniżej miesiąca), ale głównie grinduje się po gear który jest generowany losowo. W pogoni za mieczem z lepszą szansą na trafienie krytyczne można serio długo grindować xD. Warto też zaznaczyć że gra jest trudna. Tak jak w większości grindowników mobki nie są w stanie nas zabić o ile nie pójdziemy afk tak tutaj na wyższych poziomach trudności trzeba serio się napocić by przeżyć.

Old School RuneScape

2lajki

Ragnarok Online na Europejskim Serwerze

1lajk

Runescape 3 albo Old School, gra na tysiące godzin z wieloma formami grindu.

2lajki

Gdyby nie wykluczenie P2P to poleciłbym WOW Classic.

1lajk

Z takich typowych grindowników mmo to jedyne co zostało to w zasadzie BDO i WoW Classic, reszta poszła w kompletne p2w albo umarła. Poleciłbym ci zobaczyć czy podejdzie ci coś w nowszej formule ale dalej skupionego na grindzie np. Warframe, GTA Online, Destiny 2, jakiś WoT albo War Thunder, może nawet EVE Online albo Elite Dangerous

Bloodstone: The Ancient Curse

Path of Exile.

AlbionOnline zawsze warto wypróbować .
Grind jest trochę inny . Powiedział bym ,że polega na achievement i wbijaniu broni 400/400 ponieważ nie ma poziomów postaci .
Gra ma 3 lata i jeszcze nikt nie wbił całej tablicy przeznaczenia(sety,craft,zbieranie) na 100% ,a jest to wykonalne .Pozdro

Nikt nie polecił Metina 2 skoro wyszedł nowy serwer z ciekawymi modyfikatorami może być czymś świeżym .

Nie bez powodu nikt tego nie polecił, po prostu nie warto.

2lajki

Bardzo dziękuje wszystkim za odpowiedzi wypróbuje wszystkie zaproponowane tytuły :slight_smile:

Spróbuj Archeage Legacy. https://www.trionworlds.com/archeage/en/
Jeśli lubisz farmić EQ, to ten mmorpg jest dla ciebie. System ulepszania jest podobny jak w Metin2, tylko o wiele bardziej rozbudowany. Możesz wbijać itemy na +1, +2, +3, zwiększać ich jakości, zwiększać poziom klasy przedmiotu itp. W grze jest tyle do roboty, że jakbyś chciał ogarnąć wszystko to mógłbyś grać i 8 godzin dziennie. Grunt to wyselekcjonować aktywności, które ciebie interesują, żeby nie zamienić gry w drugie życie. Chociaż to wszystko zależy od wolnego czasu

Dokładnie, również polecam.

A Lineage 2 ?

A może Guild Wars 2?