MMORPG z dużą customizacją

Cześć,
ostatnio słabo wygląda nasz rynek MMORPG, a ja potrzebuje waszej porady :frowning:
Szukam jakiegoś MMORPG z dobrze rozwiniętą opcją customizacji, czyli tworzenia postaci i/lub duży wybór pancerzy lub outfitów (najlepiej nie za setki $$), do pogrania parę godzinek dziennie, w wolnym czasie. Lubię widzieć, że moja postać nie jest jak setka innych, tylko w jakiś sposób się wyróżnia, np. przez założony set.

Ostatnio sprawdzałem pod tym kątem parę gier:

• BDO - system outfitów spoko, jednak system EQ w tej grze jest dosyć specyficzny, jednak wydaje mi się, że jest to najlepsza pozycja ze wszystkich wymienionych poniżej.

• Vindictus - super <3, ale chyba gram tam sam :frowning: Ale dynamika, system outfitów na duży plus.

• Skyforge - nawet nawet, ale problem to populacja…

• Archeage - fajny sandbox, ogromy świat i w pewnym stopniu klasyczny mmorpg ze zmieniającym się eq (czuć ten progres), ale niestety puste lokacje i parę osób w miastach…

• Aion - co tu dużo mówić, podobnie do powyższego AA… Jednak ostatnie łączenie serwerów, ciągły nacisk P2W nie zachęca do gry.

Chyba to wszystkie w których się dobrze bawiłem :slight_smile:

Nie podeszły mi natomiast te gry:

• B&S, Revelation Online - za mocny azjatycki klimat

• GW2 - kilka podjeść i nadal nie mogę poczuć tej gry :confused:

• Bless

Polecicie coś, co mogłoby sprostać moim wymaganiom (może nie tylko moim?)
Może jakieś uzasadnienie do wymienionych tytułów, które będzie miało znaczenie przy ewentualnym powrocie.
Dzięki za pomoc :slight_smile:

Jak nie GW2 (Fashion Wars 2) to chyba tylko MapleStory 2 zostało, chociaż tam większość ubranek jest w IS. Jakie są tam ceny szczerze nie wiem bo w MP2 grałam gdzieś na przełomie bety/premiery i kompletnie się tym nie interesowałam.

1lajk

Tylko warto tez dodac ze wiele rzeczy do customizacji w gw2 sa nagrodami za achievemnty (czesto dlugie albo kosztowne), albo sa drogie same w sobie albo wymagaja pochodnych walut premium (bl statuette czy bl tickety) itd itd. Podstawowa customizacja jest ok ale ma poblokowane sporo rzeczy. Dopiero ogarniecie achievkow czy zaawansowana gra daje perelki.

1lajk

Gorąco polecam BDO jeśli chodzi o customizacje, kreator postaci jest bardzo rozbudowany a po ostatnich aktualizacjach można z łatwością kupić outfity za walutę w grze. System EQ faktycznie na pierwszy rzut oka wydaje się dziwny, ale tak naprawdę jest przyjemny i bardzo szybko można go ogarnąć.

1lajk

Typku przecież Ziomek napisał że BDO MU NIE PRZYPADLO DO GUSTU więc po co go namawiasz? :lab_coat:

btw myślałeś może nad warframe? Masa opcji do personalizacji swoich framemów i samego operatora. Walute premium bardzo łatwo jest zarobić na handlu przedmiotami zdobytymi w grze.

tak to sam szukałem takiej gry ale no… World Of Warcraft jest jedyną taką grą w której jest taka masa opcji personalizacji postaci :stuck_out_tongue: ( nie licząc maple story 2)

Chyba że polecisz w community game : Second life

1lajk

Wiesz, do GW2 próbowałem się przekonać wiele razy. Solo i z ekipą.
Niestety, nie jestem w stanie poczuć tego czegoś, co inni widzą w tej grze :confused:

Luźno :wink: Nie chodziło mi o to, że BDO mi całkowicie nie podeszło, miałem na myśli system EQ, który jest specyficzny w porównaniu do innych tytułów.
Niby grind, ale nawet w Metinie 2 jest czuć progres przez zmianę eq, a w BDO na początku gry kupujesz eq na +15 i do 55lvl latasz w tym samym :confused:

Warframe nigdy nie sprawdzałem :thinking: Może warto się przyjrzeć tej pozycji.

Aż takiego community jak second life mi nie potrzeba :joy:

Sims

1lajk

Co do Archeage skoro przeszkadza tylko brak populacji może zajrzyj na archerage to priv i z tego co grałem jakiś czas to było tam na prawdę dużo osób nie wiem jak obecnie sytuacja wygląda

1lajk

Tibia!
Wybór outfitów, kolorujesz jak chcesz, wolność wyboru #wedel.
XD

1lajk

Nieśmieszne :roll_eyes:

Jedyne privy jakie ogrywałem to Tibia i Metin 2 :smiley:
Nie ma sensu grać na privach.

Kurde xd Wiedziałem, że ktoś to napisze :smiley: To już nie czas na Tibie, jakieś 10 lat temu bym sobie pograł <3