Niestety brakuje takich mmorpg, z full lutem, teraz gry robi się takie, jacy są gracze w prawdziwym życiu, wszystko muszą mieć podane na tacy i broń Boże nie mogą nic stracić, bo załamią się emocjonalnie, wpadną w depresje i poskarżą się mamusi.
Ja w Albion Online grałem tylko pvp solo, robiłem więcej pvp fame, niż całe duże gildie. Teraz jest o to trochę trudniej niż kiedyś. Na czarnych terenach trudno samemu przeżyć, ale jest to do zrobienia. Najbardziej polecam Ci Royal Kontynent i flagowanie się. Gankowanie innych oflagowanych. Tak jak pisał przedmówca, z tymi solo dangami zepsuli trochę solo gankowanie, ale jest jeszcze kilka innych opcji solo zabijania graczy, dalej całkiem skutecznych. Na pewno nie będzie Ci na początku łatwo, trochę musisz ogarniać. Walka jest bardzo skillowa, bardziej, niż w Tibii, więc z przedmówcami się nie zgodzę, co płaczą o 5 skili na krzyż. Tu jest potrzebna znajomość mechanik i tego na co i kiedy sobie można pozwolić.
Bloodstone jest też w porządku, grałem, mogę polecić, jest fajna społeczność. Polacy rządzą na EU serwerach.
Nie zapominaj o OTSach Tibi, sam teraz gram sobie na Evo Cyleria.pl, botujesz sobie postać i bawisz się w PVP, na luzie, bez spiny. Też dobre odstresowanie, no i nie musisz siedzieć przed kompem osobiście przez wiele godzin.