Hej,
Szukam gry mmorpg nastawionym na PVP - jednakże z możliwością rozwoju osobie bez klanu. (Nie chcę się wiązać z gildiami, teamami, klanami). Wiem, że w niektórych produkcjach istnieje narzędzie jak instance finder / party finder / instance matching. Grałem w TERA online i podobnego trybu rozgrywki bym szukał. Sprecyzuję: Podczas szukania party do instancji mogłem biegać na lokacjach i zajmować się np. craftem/gatheringiem.
Gatunek: MMORPG
Sprzęt: Pójdzie wszystko
Cechy: Fantasy mmorpg
+ rozwinięte PVP - mogą być battlegroundy, areny, duele, PK - ważne, by była możliwość komuś dokopać.
+ content solo (może być grind) - większość czasu lubię biegać samemu, lecz wiem, że w grach mmorpg content party jest nieodłącznym elementem.
+ możliwość znalezienia party do instancji/ dungów = Podobny system jak w TERA online.
+ Preferuję gry b2p / p2p. Nie chcę doświadczyć jakiegoś p2w, a wiem, że gry free to play są mocno obarczone modelem mikropłatności.
+ Gra możliwie przyjazna nowym graczom. Zapewne są gry, gdzie jakikolwiek popełniony błąd podczas instancji jest niewybaczalny przez innych graczy. Mimo wszystko, chciałbym spokojnie się uczyć gry i nie przeżywać zbędnej napinki.
+ End-game -> PVP, Jakieś instancje - by bezklanowy gość był w stanie ubrać postać pod PVP i nie był pionkiem do lania. Jestem świadom przepaści w potencjale ubrania się z klanem a bez niego.
Przypadły mi do gustu:
Tera
L2
Tibia
Cabal online
Maple story
Nie przypadły mi do gustu:
ESO
Aion
Mój Check List:
-FF 14
-Secret World Legend
-WoW
Niestety, nie mam nikogo znajomego, który grał zarówno w wowa jak i w FF14. Na forum na pewno znajdą się weterani takich gigantów z opinią dotyczącą end-game dla osoby z moimi preferencjami.
Peace
Jerry