MMORPG z Party/Instance finderem

Hej,

Szukam gry mmorpg nastawionym na PVP - jednakże z możliwością rozwoju osobie bez klanu. (Nie chcę się wiązać z gildiami, teamami, klanami). Wiem, że w niektórych produkcjach istnieje narzędzie jak instance finder / party finder / instance matching. Grałem w TERA online i podobnego trybu rozgrywki bym szukał. Sprecyzuję: Podczas szukania party do instancji mogłem biegać na lokacjach i zajmować się np. craftem/gatheringiem.

Gatunek: MMORPG
Sprzęt: Pójdzie wszystko
Cechy: Fantasy mmorpg

+ rozwinięte PVP - mogą być battlegroundy, areny, duele, PK - ważne, by była możliwość komuś dokopać.

+ content solo (może być grind) - większość czasu lubię biegać samemu, lecz wiem, że w grach mmorpg content party jest nieodłącznym elementem.

+ możliwość znalezienia party do instancji/ dungów = Podobny system jak w TERA online.

+ Preferuję gry b2p / p2p. Nie chcę doświadczyć jakiegoś p2w, a wiem, że gry free to play są mocno obarczone modelem mikropłatności.

+ Gra możliwie przyjazna nowym graczom. Zapewne są gry, gdzie jakikolwiek popełniony błąd podczas instancji jest niewybaczalny przez innych graczy. Mimo wszystko, chciałbym spokojnie się uczyć gry i nie przeżywać zbędnej napinki.
+ End-game -> PVP, Jakieś instancje - by bezklanowy gość był w stanie ubrać postać pod PVP i nie był pionkiem do lania. Jestem świadom przepaści w potencjale ubrania się z klanem a bez niego.

Przypadły mi do gustu:

Tera

L2

Tibia

Cabal online

Maple story

Nie przypadły mi do gustu:

ESO

Aion

Mój Check List:

-FF 14

-Secret World Legend

-WoW

Niestety, nie mam nikogo znajomego, który grał zarówno w wowa jak i w FF14. Na forum na pewno znajdą się weterani takich gigantów z opinią dotyczącą end-game dla osoby z moimi preferencjami.

Peace

Jerry

World of Warcraft spełnia wszystkie warunki w 100%

Jeśli bardzo mocno zależy Ci na pvp i będzie to Twoim głównym zajęciem, to ffxiv odpada. Co prawda jest nawet przyjemne pvp, ale nie ma go tam dużo. W tej grze jest tylko raczej takim dodatkiem i położony został nacisk na pve.

Z czystym sumieniem mogę zaproponować Blade nad Soul który w end-game jest mocno nastawiony na PvP. Wydaje mi się że będzie to tytuł dla Ciebie gdyż przypomina troszkę TERA online a PvP ma na prawdę na wysokim poziomie z resztą turnieje w tej grze są powadzone na bardzo wysokim poziomie, może jeszcze nie na NA i EU ale może kiedyś tak będzie :) Poleciłbym także GW2 i TESO ale raczej to już zupełnie inne gry i inny system aren aaa i teso nie przypadło ci do gustu szkoda... :P

Dziękuję wszystkim za reakcję i propozycje gier.

Z 3 pozycji : Wow, FF 14, BnS, najbardziej zainteresowało mnie Final Fantasy.

Allaneth - Jak wygląda w FF sytuacja z party finderem ? Aktywowałem trial ff 14, jednakże mam zablokowaną opcję do szukania party. Jakiego rodzaju party można szukać (Raid, Instance, Custom) ? Jak wygląda czasowo wyszukanie party ?

Masz zablokowaną bo odblokują się na wyższych levelach

Jak wygląda obecna sytuacja z PVP w FF14? Jest tylko 1 arena czy dodali cos ponad to?

Areny 4vs4 , 8vs8 ( rankingi jak i non rank ) , BG 24vs24vs24 .

Bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi - wskakuję do FF14. Jedynie brak PK odbieram jako minus gry. Wszystko pozostałe mi się podoba.

Pozdrawiam

Jerry

A populacja w ff 14 ? duża? mała? średnia :D ?

Powiem to tak co dzien logujac sie po 19 mam kolejke na serwer ( co prawda od 10-20 osob ale zawsze ) . Wiec mysle ze to wystarczy za odp na temat populacji :)

WoW i tylko WoW, nie znajdziesz lepszej gry zgodnej z Twoimi wymaganiami, a nawet nie znajdziesz lepszego MMO. Nie bez powodu ta gra jest nazywana "królem". I nie mówię tego, jako jakiś psychofan WoWa, tylko jako osoba, która ograła praktycznie wszystkie MMO z wyższej i tej średniej półki.

Dla mnie lepszym jest FF14 ( tak gralem w wow-a na globalu zeby nie bylo ) wiec wiesz takie pisanie "nie znajdziesz lepszego mmo" . Jeden lubi corke drugi tesciowa . To ze Tobie pasuje WoW nie znacyz ze innym musi .

Nie znajdziesz lepszej gry niż FFXIV. Aczkolwiek na wyższym poziomie pewnie będziesz zasypany zaproszeniami do gildii (Free Company). Z reguły na pierwszych poziomach już zaczynają zapraszać.

No i pierwsze 35 poziomów masz za darmo.

wow obecnie to taki diablo 3 z tymi world questami etc... farmisz i farmisz ^^ spodoba Ci sie napewno i otwarty swiat.

FFXIV sam wiele razy podchodzilem lecz ten global CD 2.5 zabija caly fun z rozgrywki i strasznie powolna walka, warto wyprobowac chociaz do 35 lvla za darmo ale gra to dopiero end-game. Slabe Pvp, moze Ci sie nie spodobac, co chwile loading screeny bo lokacje sa pozamykane.

Zobacz na yt(twitch streamy ew poczytaj sobie cos o grach) albo przetestuj obie produkcje bo sa dobre i akurat ktoras z gier moze Tobie sie spodobac a maja mnostwo contentu (ffxiv wchodzi nowy dodatek niedlugo)

Bardzo Ci dziękuję Loudeer za poradę - skorzystam :)

Aktualnie jestem w fazie testowania FF14 na free trialu, następnie pobiegam w wowie i sam ocenie.

Właśnie nie byłem pewien, czy to kwestia połączenia (lagów), czy taki urok gry z dynamiką walki. Mimo, iż odbieram to ( jak to nazwałeś, global CD - zapewne chodzi o te przerywniki między skillami) jako ogromny minus, dam szanse produkcji, bo powala mnie grafiką i klimatem. Mam nadzieję, że walka się jakoś rozpędzi :)

Hej,

Szukam gry mmorpg nastawionym na PVP - jednakże z możliwością rozwoju osobie bez klanu. (Nie chcę się wiązać z gildiami, teamami, klanami). Wiem, że w niektórych produkcjach istnieje narzędzie jak instance finder / party finder / instance matching. Grałem w TERA online i podobnego trybu rozgrywki bym szukał. Sprecyzuję: Podczas szukania party do instancji mogłem biegać na lokacjach i zajmować się np. craftem/gatheringiem.

Gatunek: MMORPG
Sprzęt: Pójdzie wszystko
Cechy: Fantasy mmorpg

+ rozwinięte PVP - mogą być battlegroundy, areny, duele, PK - ważne, by była możliwość komuś dokopać.

+ content solo (może być grind) - większość czasu lubię biegać samemu, lecz wiem, że w grach mmorpg content party jest nieodłącznym elementem.

+ możliwość znalezienia party do instancji/ dungów = Podobny system jak w TERA online.

+ Preferuję gry b2p / p2p. Nie chcę doświadczyć jakiegoś p2w, a wiem, że gry free to play są mocno obarczone modelem mikropłatności.

+ Gra możliwie przyjazna nowym graczom. Zapewne są gry, gdzie jakikolwiek popełniony błąd podczas instancji jest niewybaczalny przez innych graczy. Mimo wszystko, chciałbym spokojnie się uczyć gry i nie przeżywać zbędnej napinki.
+ End-game -> PVP, Jakieś instancje - by bezklanowy gość był w stanie ubrać postać pod PVP i nie był pionkiem do lania. Jestem świadom przepaści w potencjale ubrania się z klanem a bez niego.

Przypadły mi do gustu:

Tera

L2

Tibia

Cabal online

Maple story

Nie przypadły mi do gustu:

ESO

Aion

Mój Check List:

-FF 14

-Secret World Legend

-WoW

Niestety, nie mam nikogo znajomego, który grał zarówno w wowa jak i w FF14. Na forum na pewno znajdą się weterani takich gigantów z opinią dotyczącą end-game dla osoby z moimi preferencjami.

Peace

Jerry