Gatunek: Tylko mmorpg. Bez żadnych drużynowej jak MOBA etc.
Sprzęt: Każda gra MMORPG pójdzie.
Cechy:
- Najważniejsza cechą dla mnie jest wbudowany ranking. Tak jak mamy to w Aion jest ranking i za bycie wyżej mamy dostęp do lepszych itemow jakiś tytułów aury ( coś jak Hero w lineage 2 ) lub w RF Online. Nie chodzi mi o taki ranking jak W Black Desert bo dla mnie to samo co w World of Warcraft ranking aren 2v2 na stronie www.
- Gra może być p2p b2p f2p bez różnicy.
- Bardzo bym się cieszył jakby gra cieszyła się duża liczba graczy. ( nie jakiś private server z 400 ludźmi )
- Świat otwarty lub dzielony na instancje nie robi mi różnicy jednak najpierw wybieram gry z opcją Open World PvP.
Domyślam sie że wymagania są dosyć wygórowane ale może kiedyś pominalem jakiś tytuł i omija mnie właśnie świetna zabawa.
Przypadły mi do gustu:
World of Warcraft - jak najbardziej duży Plus gdy było open pvp. Minusem jest brak aren 1v1 oprócz dueli.
Aion - Wszystko super system rankingowy taki jak mi się marzy grałem z przerwami do aktualizacji która wprowadziła 75lv. Teraz czytałem komentarze na temat gry populacja widzę że się zmniejsza. Nie wiem czy teraz jest szansą dogonić topke w rankingu oraz odstraszaja mnie te itemy do enchantu w item shopie.
RF Online - świetna gra jednak lata i mała baza graczy już nie pozwala na tą samą zabawę co kiedyś. Długi czas mój nr1.
Blade&Soul - zastanawiałem się czy dac w lubiane czy nie. System PvP na 1v1 jest jak najbardziej w porządku jednak jest tam okropny win trade. Najgorsze jest to że osoby z top 1 mają po 8 postaci i zajmują cała drabinke rankingu. Przy wyższym rankingu spotykamy już te same osoby ( normalne im wyżej tym są lepsi Ale gra zamienia się w pvp z 15 osobami na całą grę )
Lineage 2 - długie lata spędzone na prywatnych serwerach jak i oficjalnym do wersji GoD. System Heroes to jest coś czego szukam i brakuje mi w wielu grach. Same plusy jednak prywatne serwery donacje i przekupni gm mnie nie interesuje dlatego zrezygnowałem.
Napewno znalazł by się jeszcze jakiś tytuł tylko nie mogę teraz sobie przypomnieć.
Nie przypadły mi do gustu:
Guild Wars 2 - end game pvp można mieć na 2 levelu. Rozumiem gra casualowa. Jednak PvP 5v5 mnie zniechęca brak 1v1 ( o ile dobrze pamiętam ). Robiłem mnóstwo podejść do gry ze względu na zakupiony dodatek jednak nie ma tego czegoś co może mnie zatrzymać.
Black Desert - Gra jak najbardziej na plus jednak gdy dochodzi ten chory system enchantu ( wyjątkowe rng dla mnie inny niż w Lineage 2 ). Denerwuje mnie fakt ulepszania petow ( nie ma sprawy mam 5 Ale by ulepszyć na wyższy tier to trzeba mieć gruby portfel ) inventory slot kostiumy do craftu łowienia. Proszę się nie obrażać dla mnie gra nastawiona na dojenie graczy z kasy nie pisalbym tego gdyby to było dzielone na konto. Tak można bez tego grać jednak jestem osobą która nie lubi takiego systemu i kropka.
ESO - Robiłem wiele podejść nie wiem czemu Gra nie może mnie zainteresować.
Reszta gier chyba nie ma rankingów lub PvP jest ubogie. Jednak prosiłbym O wymieniane jak leci. Bardzo dziękuję za każdy komentarz. Ewentualnie nawrócenie mnie do jakiejś gry.
Z góry was pozdrawiam i zachęcam do pomocy może jest więcej osób takich jak ja.