MMORPG'owy TeamSpeak3

Witam.

Jako jedyny chyba się odważyłem napisać o tym temat ;_;

Naprawdę się dziwicie, że tak mało ludzi na TeamSpeak'a wchodzi? Śmieszne. Tak macie sprawdzić czy się opłaca mieć portalowego TS'a to świetne rozumowanie macie, serio. Założyliście temat na forum, który jest już chyba zakopany przez tsforall.

Jak myśleliście robiąc portalowy komunikator? Załóżmy sobie channel na publicznym TeamSpeak'u i zobaczymy czy się opłaca? Jeszcze naprawdę ta denna reklama tego teamspeak'a. Tak ludzi raczej w życiu nie nazbieracie i takim głupim sposobem nie sprawdzicie czy się opłaca. O to dlaczego:

- Słaba reklama, chcecie założyć portalowy TeamSpeak i pisząc tylko o tym temat + spamić na SB, na którego patrzą max. 3 osoby z forum.

- Kanał na publicznym TeamSpeak'u - To jest najbardziej śmieszne z tego wszystkiego. Nie dość, że taka słaba reklama to jeszcze musimy wchodzić na jakiegoś publicznego TeamSpeak'a gdzie na naszych portalowych kanałach siedzą osoby, które tego portalu jeszcze w życiu nie widziały to jeszcze musimy szukać tego naszego małego kanału. (Jak pierwszy raz wbiłem na tego TS'a to przeleciałem jakoś 3-4 razy żeby znaleźć ten wasz kanał aż w końcu Xasarm tam wbił i mi pokazał gdzie)

Mam pomysł żebyście to zmienili i to nie jest takie ciężkie i skomplikowane.

Kupcie 50 slotowy serwer (koszt ~~31zł) i ustawcie reklamę na portalu gdzieś widoczną żeby ludzie bez problemu mogli znaleźć tą informacje.

Ustawcie też reklamę tego TeamSpeak'a na forum gdzie są ogłoszenia bo już jakiś czas świeci się tam reklama o rekrutacji, która od miesiąca jest już chyba zamknięta.

Nie piszcie mi tylko, że to jest DUŻY koszt.

W administracji jest dużo osób (+18), które mogły by wysłać do jednej osoby po te 5zł i złożyć się na własny serwer.

Pozdrawiam.

Pierwszy raz słyszę te tan portal posiada własnego TS, a co do tematu masz rację.

Savl, popieram Cię w 100%.

Do tego na początku przychodzili tam redaktorzy, videomakerzy, administracja i moderatorzy. Teraz nikt już tam nie wchodzi, a ja sam często wchodzę na afk w oczekiwaniu na kogoś.

zgodzę się w kwestii umieszczenia go gdzieś na głownej.

Np. obok odnośników do fb, yt itd ;)

No ja wszedłem dwa razy to albo był typek co pisał, że sam siedzi i afczył, albo drugi co na AFKu siedział i w sumie i tak go nie było. Lipa nie TS..

Przykro mi, ale nie mam tyle czasu co Wy by spędzać nawet tą godzinę dziennie na tsie. Jeśli nie ma mnie w rodzinnym mieście to wręcz nie mam możliwości właściwie wejścia - wchodzę tylko sprawdzić czy wszystko gra.

Mieliśmy swój własny server ventrilo, był odnośnik na forum BARDZO dobrze widoczny, a tłumów nie było. Wchodzili właściwie Ci z ekipy ; ) A skoro teraz też jest tak słaba frekwencja to nie wiem czy opłaca się posiadać własny server, bo co to niby zmienić ma? Tak bardzo uwłaszcza Wam to, że musicie sobie przescrollować 10cm? Dajcie spokój, gdybym ja miał takie problemy to byłbym happiest man evah.

JA JESTEM I TO CZĘSTO ! tylko ostatnio siedziałem 2 dni z rzędu i był sam savl

Kiedy mieliście te Ventrillo, hm? Zresztą Ventrillo nie jest takie popularne wśród graczy jak TeamSpeak. Chyba, że wśród graczy Tibii.

Napisałem w pierwszym poście dlaczego jest tak słabo z frekwencją.

Ja tam nigdzie nie napisałem, że tęsknimy za Salkiem i jest nam bardzo potrzebny do rozruszania TeamSpeak'a.

Pozdrawiam.

@MagarPL

Ja tam cały czas sam siedzę z wiarą, że zaraz ktoś wejdzie. Najśmieszniejsze jest to, że siedząc tak to przyszedł guru lecz na inny kanał i Avitus lecz on na AFK'u siedział. Nie rozumiem jaki jest sens wchodzenia na TeamSpeak'a żeby posiedzieć na AFK'u...

Reklama mogła by być, a Ventrilo jak wiadomo jest mało popularne, więc Salek nie ma co porównywać. Także to był szmat czasu i portal nie był w takim stanie jak dziś.

Tylko wpierw zakupcie własny serwer i wtedy zróbcie tą reklamę - to będzie najlepsze rozwiązanie.

Pozdrawiam.

mod_ico.png
Jedno pozdrowienie tygodniowo wystarczy. Serio. - Dzz'

#Edit

Heh, z przyzwyczajenia tak jakoś już pisze co post.

Ja tam nigdzie nie napisałem, że tęsknimy za Salkiem i jest nam bardzo potrzebny do rozruszania TeamSpeak'a.

touche

Witam.

Jako jedyny chyba się odważyłem napisać o tym temat ;_;

Naprawdę się dziwicie, że tak mało ludzi na TeamSpeak'a wchodzi? Śmieszne. Tak macie sprawdzić czy się opłaca mieć portalowego TS'a to świetne rozumowanie macie, serio. Założyliście temat na forum, który jest już chyba zakopany przez tsforall.

Jak myśleliście robiąc portalowy komunikator? Załóżmy sobie channel na publicznym TeamSpeak'u i zobaczymy czy się opłaca? Jeszcze naprawdę ta denna reklama tego teamspeak'a. Tak ludzi raczej w życiu nie nazbieracie i takim głupim sposobem nie sprawdzicie czy się opłaca. O to dlaczego:

- Słaba reklama, chcecie założyć portalowy TeamSpeak i pisząc tylko o tym temat + spamić na SB, na którego patrzą max. 3 osoby z forum.

- Kanał na publicznym TeamSpeak'u - To jest najbardziej śmieszne z tego wszystkiego. Nie dość, że taka słaba reklama to jeszcze musimy wchodzić na jakiegoś publicznego TeamSpeak'a gdzie na naszych portalowych kanałach siedzą osoby, które tego portalu jeszcze w życiu nie widziały to jeszcze musimy szukać tego naszego małego kanału. (Jak pierwszy raz wbiłem na tego TS'a to przeleciałem jakoś 3-4 razy żeby znaleźć ten wasz kanał aż w końcu Xasarm tam wbił i mi pokazał gdzie)

Mam pomysł żebyście to zmienili i to nie jest takie ciężkie i skomplikowane.

Kupcie 50 slotowy serwer (koszt ~~31zł) i ustawcie reklamę na portalu gdzieś widoczną żeby ludzie bez problemu mogli znaleźć tą informacje.

Ustawcie też reklamę tego TeamSpeak'a na forum gdzie są ogłoszenia bo już jakiś czas świeci się tam reklama o rekrutacji, która od miesiąca jest już chyba zamknięta.

Nie piszcie mi tylko, że to jest DUŻY koszt.

W administracji jest dużo osób (+18), które mogły by wysłać do jednej osoby po te 5zł i złożyć się na własny serwer.

Pozdrawiam.