MOBA - Kilka pytań

Znudziły mi się już ta "trójca" moby ( DOTA, LOL, SMITE) i szukam jakiejś innej ciekawej na którą warto czekać i możliwe że wpasuje się w min top3/4.

Hmmm , z obecnych gier moba to Strife ( Wg mnie ta gra ma naprawdę duży potencjał żeby wybić sie całkiem wysoko). Gra jest obecnie w fazie beta ale klucz nie jest tak cieżko dostać :)

Strife stanowczo za prosty od siebie dodam np Prime World (w upgradowaniu temków podobna do Strife) rozgrywka bardziej w stylu Doty + budowanie włości :), lub Dawngate (2 linie) taki trudniejszy LoL ma jeszcze kilka innych fajnych rozwiązań związanych z karmą

Aktualnie sam gram w Dawngate, jakoś Strife dla mnie za cukierkowy i jak pisałem wcześniej prosty (lipa jak dla mnie to odzyskiwanie HP)

Ja uczyłem się na docie więc taki lol itp jest dla mnie prosty. Co do Strife ładnie wygląda ale potrzebuje czegoś fajne no nie wime jak by to określić. A co myślicie o Heroes of the storm tej mobie od blizzarda?

Jesli LoL dla ciebie za prosty to Heroes of the Storms, zarowno jak i Strife beda banalne.

Od siebie dodam Infinite Crisis ^_^

Grałęm w IC nie dla mnie tak gra jak mam być szczery :) No ale ale Strife fajnie wygląda system Mobów itp fajnie to wszystko wygląda.

Odradzam Prime World. Bardzo małe zróżnicowanie bohaterów, trzeba niesamowicie farmić żeby zdobyć lepsze talenty, a dwie niby różne strony konfliktu mają tak naprawdę dwóch unikalnych bohaterów. Mało tego, nie wybierzesz tego który ci się podoba, bo każdy z nich jest przypisany do danego poziomu doświadczenia konta - np. Healera dostajesz na lvl4 i basta. Mimo ciekawych pomysłów (połączenie xp i waluty, zuma, strefy wpływów, tryby gry [DRAGONWALD!]) ta gra jest wyludniona, brakuje jej rozgłosu, robi nieprzyjemne wrażenie gry płatnej* oraz nie ma tego rozmachu, co inne MOBA. Może coś się zmieniło, ale jakoś wątpię (w razie czego poprawcie). A szkoda, zwłaszcza ze względu na zumę która była czymś naprawdę świeżym w MOBA..

Z innych MOBA - raczej Dawngate. Grywałem w niego niewiele za czasów CBT w niektóre weekendy w godzinach nocnych i wyglądał bardzo przyjemnie. Martwi mnie tylko fakt, że to gra należąca do EA - a jak EA potrafi traktować swoje gry wie każdy.

* - z tego co pamiętam nie była P2W, ale tu zapłać żeby było szybciej, tu zapłać żeby uniknąć śmieciowych talentów, a jak nie płacisz to graj kilkanaście meczów na zdobycie jednej rzeczy... nie mogłem się pozbyć tego uczucia po kilku dniach.

@up jkoś nic nie wydałem jeszcze a już mam masę spiritstonów i sparksów + odblokowało mi 2 championy

Słyszałem dużo pozytywnych opinii na temat strife więc chyba faktycznie warto się.zainteresować, choć mimo wszystko gorąco polecam Heroes of the Storm zapowiada się naprawdę epicko, zapisz się do bety/alfy może ci się poszczesci. Na twitchu często lecą streamy, więc może to cię przekona.

Co do Heroes of the Storm to naprawdę ciekawie zapowaida się ta gra :) Na razie raczej zobaczę Strife jeżeli nic z tego nie będzie to przejdę na Smite/LoL ewentualnie wrócę do Doty. A z ciekawości jeszcze zapytam jak wygląda sprawa z Bloodline Champions? Kiedyś grałem i była mega tylko mało ludzi i długo się czekało na mecz.

Ludzi jest jeszcze mniej. No ale sobie sprawdź, f2p jest w końcu.

Serio mówisz że LoL za prosty, DotA ci sie znudziła a jesteś zainteresowany grami jeszcze bardziej uproszczonymi niż LoL - Strife ma "wspólne" last hity, a HotS nie ma w ogóle last hitów, a doświadczenie jest dzielone z całym teamem + są talenty zamiast itemów/upgradów do skilli.

Obie gry bazują podobnie jak LoL na teamfightach w lewo i prawo - w innym uniwersum i innymi postaciami.

A moze Smite?

Znudziły mi się już ta "trójca" moby ( DOTA, LOL, SMITE) i szukam jakiejś innej ciekawej na którą warto czekać i możliwe że wpasuje się w min top3/4.