Siemka.
Związku z tym, że nie mam dobrego kompa (1GB RAM Geforce 8500GT i athlon 64 x2 5000+) chciałbym zagrać sobie w jedną z gier MOBA. Grałem już w LoL'ka i Dote ale to kiedyś.
Więc chciałbym tylko grę MOBA, w której gra sporo graczy i ciekawa rozgrywka (tryby gry, postacie itd.), żebym się nie nudził. Już mówię, że community nie ma dla mnie znaczenia. Koledzy powiedzieli że też dołączą do mnie (jest nas 4-5).
Jakbyście mogli to napiszcie mi, którego MOBA wybrać.
Z góry dzięki wielkie.
MOBA - polećcie dla gracza
Ja osobiście polecam ci Smite jest to moba w 3D fajne połączenie a jak nie to powrócił bym do lola.
Ja bym zalecał ci granie w dote 2 , teraz jest ku temu najlepsza okazja , nie jest tak sztampowa jak lol , więc wymaga wiekszego wkładu w gre od gracza , jest różnorodność w składaniu buildu , w lolu zwykle są podobne schematy. Nie jest też w dużym stopniu kładziony nacisk na supporty , cale zestawienia jak w lolu , więc grając z kolegami, każdy znajdzie coś dla siebie. No i jest różnorodność nie co chwile ale co jakiś czas masz eventy czyli tryby gry odbiegające od zwyklego schematu. Czy to tryb na świeta w karmieniu roshana cukierkami czy inne. Bohaterów sporo , itemki wypadają (można też je sprzedać na steam zawsze grosz i zarobisz na jakąś gierke) w miesiąc grania sprzedałem kilka itemków za 7 euro na steam nie jest to dużo ale mnie cieszyło. Do tego możesz wymieniać się przedmiotami z gry , obstawiać mecze ( itemami) za wygraną dostaniesz więcej. Więc dota 2 jest moją propozycją. Community jest ok , chodz nie zawsze. Ale lepsze niż community lola , nie interesuje cie ten temat ale dodałem. Pozdrawiam
Jak kolega pisał to grał tylko kilka dni w lola i w dotę. Dota 2 jest ciężka, i ogarnięcie jej sprawia trudnośc, szczerze sam grając 1 mecz nie wiedzialem wgl co i jak i co kupować. A po 2 na pierwszych lvleach jest strasznie dużo afkerów oraz ludzi którzy się rozłączają, no minimum na mecz na początku jest 1 afker, pograłem w to trochę ale se odpusciłem i zacząłem znów grać w lola.
Smite... Bardzo fajna gra do pogrania z kumplami, super się w nią gra, ale ja nie przepadam za takim widokiem zza pleców i jest to dla mnie uciążliwe, ale jak najbardziej Polecam.
Lol to Lol, dzieci gimbusy trolle afki.. Ale jak Cie nie interesuję community polecam, masa bohaterów nie nudzi się(Chociaż mi a gram w to rok). Jak dla mnie najfajniesza gra moba i można spędzić przy niej wiele godzin.
Podsumowując spraw te wszystkie 3 i która wam bd najbardziej odpowiadać to w tą grajcie dłużej.
Nie będę polecał niszowych produktów typu infinite crisis czy jakieś tam jeszcze w które samemu nie grałem, ale raczej te 3 największe moba przyciągną Twoją uwagę
Pozdrawiam Darkyy
Okey posprawdzam te 3 gry (SMITE, DOTA 2 i LoL), które waszym zdaniem są najbardziej popularne.
A co do rozgrywek w tych grach to: Nie mam dużo czasu (ogólnie to od pon. do pt. godzina dziennie w danego np. MOBA a w weekendy czasami po 2 godziny) i jak jest z level'owaniem, osiągnięciami gdzie np. gram ok. 8-10 godzin tygodniowo ale przynajmniej dojdę do jakiegoś lvl czy zdobędę jakieś osiągnięcia w nie wielkim czasie (chodzi mi o to czy w krótkim czasie do czegoś dojdę).
Dzięki.
W Żadnej mobie daleko nie zajdziesz z małym udziałem czasu. Najbardziej popularny jest LoL i tam spotkasz najwięcej polaków. Myślę, że on do samego pogrania z kumplami i powolnego lvelowania się nadaje, można grać rotacją itp i zbierać se na bohaterów ale w docie masz wszystkich bohaterów za darmo, ale jest dużo cięższa do ogarnięcia.
Pozdro
Zagraj w każdą i wybierz najlepszą. Na zasadzie eliminacji.
Siemka.
Związku z tym, że nie mam dobrego kompa (1GB RAM Geforce 8500GT i athlon 64 x2 5000+) chciałbym zagrać sobie w jedną z gier MOBA. Grałem już w LoL'ka i Dote ale to kiedyś.
Więc chciałbym tylko grę MOBA, w której gra sporo graczy i ciekawa rozgrywka (tryby gry, postacie itd.), żebym się nie nudził. Już mówię, że community nie ma dla mnie znaczenia. Koledzy powiedzieli że też dołączą do mnie (jest nas 4-5).
Jakbyście mogli to napiszcie mi, którego MOBA wybrać.
Z góry dzięki wielkie.