MOBA single player

Jako, że tylko czasami będę miał możliwość dostępu do internetu, chciałbym was spytać, czy istnieją gry MOBA, ale single player ? Coś jak lol, ale bez innych graczy, bez połączenia z internetem ? Z góry dzięki ;)

Tak, DOTA (ta oryginalna - mod do warcrafta3 + boty).

Temat trochę zmienię, nie będę zakładał nowego ( jakby się dało, prosiłbym admina o zmianę na : " Szukam gry " czy coś takiego ;) )

1. Co byście powiedzieli o Warcrafcie ? Tak patrzę na youtube i ciekawie wygląda.

2. Polecacie jakąś grę rpg, niezbyt mroczną, ale też nie cukierkową ? Taką pomiędzy ? Najlepiej hack 'n slash ( nie wiem czy dobrze napisałem ).

3. Jakaś strategia ala Settlers ?

Z góry dzięki ;)

Praktycznie każda część ANNO. :)

Nie mów, że nigdy w Warcrafta nie grałeś. Jeden z najlepszych RTSów. Ma ciekawą fabułę ze zwrotami akcji jeśli ktoś pierwszy raz gra i jako tako rozwiniętą część RPG. Co do idealnego połączenia RPG z RTSem to tak oceniam serię Spellforce. Hack'n'slashe to nie RPG. RPG skupia się mocniej na fabule. Hack'n'slashe mają zwykle fabułę liniową a wszystko skupia się na biciu stworów, bo na tym polegają te gry. Należą do nich Diablo, Loki, Titan Quest, Torchlight. Chyba najlepsze tytuły.

Nigdy nie grałem w Warcraft 3. Teraz mam zamiar zacząć ;) Moglibyście przybliżyć mi fabułę gry ?

Warcraft 3 jak dla mnie strateg jeśli patrzeć pod fabułę . Jest znakomita zagraj a się dowiesz nie będę spojlerował . Ah chyba zaraz przejdę se jeszcze raz ;)

Ja też się zastanawiam nad zakupem wacrafta 3. Grałem kiedyś, u kumpla gra stara, ale nadal jara. Fabuła Gry, z tego co pamiętam to:

Początek zaczyna się tak, kruk przylatuje do Trolla czy jakoś tak :P. Miał na imię, ten bohater na wilku. Ten pierwszy śni, o demonach, kataklizmie i zniszczeniu świata. Zalany potem wybudza się, a koło niego stoi mag, ostrzega go przed nadchądzącymi wydarzeniami. Ma zebrać orków i wyruszyć na wyspę do innego świata.

Mag pojawia i znika wsród ludzi. Odwiedza króla, potem księcia, i to samo co poprzednio ostrzega przed plagą demonów. Jednak król go nie słucha, bo ma problemy z nieumarłymi, plagą truposzy. Książę wyrusza na poszukiwanie legendarnego miecza, który ma mu pomóc wygrać z plagą. Jednak podczas podróży przeżywa przemianę. Zabija pewnego nekromatę, który zostaje skrzeszony, i pomaga mu odnaleźć ówże miecz. Po drodze zdradza towarzyszy. Jak potem można wywnioskować zamienia się w księcia Nieumarłych, zabija własnego ojca, czyli króla, królestwo ludzi zamieni się w chaos.

Strona nieumarłych polega, na roszeżeniu plagi wsród ludzi. Książe ucieka, z zamku, jest ścigany, jako zabójca swojego ojca, znienawidzony przez paladynów nigdzie nie znjadzie schronienia. Słucha się wyłącznie przeklętego miecza.

Jeszcze jest strona elfów, na tej wyspie gdzie przybywają orkowie, elfy chcą zniszczyć tych drugich, dlatego, że ci pierwsi wycinają las, i szykują armię. Nie szanują natury zieleni.

P.S : Chyba są 4 kampanie, gdzie pod koniec gry wszyscy się zjednączą aby walczyć przeciwko demonom. Oprócz umarlaków :).

To podstawka, a dodatku nie pamietam :(. Nazw postaci, tak samo :(.

Age of Empires II - super rts. Jeden z najlepszych w jakie grałem. Jest jeszcze Age Of Mythology

Demigod jest coś ala moba singleplayer. Warcrafta 3 jak najbardziej polecam, gra jest świetna i nadal można znaleźć graczy na battlenecie grających w customowe mapki. Gra niezbyt cukierkowa i niezbyt mroczna? Myślę, że pasuje do tego świetnie Titan Quest. A co do settlersów to chyba możesz spróbować najnowszej części... bodajże VII.

Polecam zacząć od Warcrafta 2, jeżeli nie miałeś przyjemności w niego grać. Ogólnie to powinieneś zacząć od Warcraft 1, żeby zobaczyć jak tworzyła się historia RTS'ów ale prawdopodobnie będzie Ci ciężko przekroczyć barierę wieku i grafiki.

Elementy rpg oferuje dopiero W3, w dość ograniczonym stopniu co prawda :)

Jeżeli chcesz dobre RPG w stonowanym klimacie - które łączy się z H'n'S, to polecam doskonały Dragon Age II , pierwszą część Fable, trylogie Fallout.

Co do gier podobnych do Settlers, tak jak wcześniej wspomniano seria Anno Domini, Knights and Merchants.

Jako, że tylko czasami będę miał możliwość dostępu do internetu, chciałbym was spytać, czy istnieją gry MOBA, ale single player ? Coś jak lol, ale bez innych graczy, bez połączenia z internetem ? Z góry dzięki ;)