Moba z Wieśkiem!

A wiecie że powstanie Moba z naszym Polskim Wieśkiem?

CD projekt Red zapowiedział.

Śmiesznie nie?

http://www.gry-online.pl/S018.asp?ID=1053

Raczej zalosne, bo do smiechu mi nie jest.

Zniszczyć markę ? Następną mobą :c Bardziej smutne niż żalosne.

Jeszcze nie wyszło ale światowej klasy krytycy gier online Bimbrownik oraz Dzz, znani ze swojej wszechstronnej wiedzy, już spisali projekt na straty.

Wiedźmin pierwszy mi nie podszedł jako gra, w 2 za to się zakochałem teraz jak ją przeszedłem raptem 3 dni temu. Ale MOBA w tym świecie? Jako produkt na PC średnio bym to jakoś widział, ale mobilna gierka? Czemu by nie. Nie mam tableta więc nie przetestuję, ale pożyjemy zobaczymy. Wierzę w CDP RED i może im wyjdzie fajny twór chociaż kompletnie nie pasujący do uniwersum wiedźminowego imho.

A to wszystko przez to iz ludzie są napaleni na wieska 3...

Ja tam im się nie dziwie, oby tylko byla to gra calkiem udana. A nie na zasadzie wejde, sprawdze i wyjde.

Robienie moba na jakimś uniwersum to samobójstwo, nie wiem skąd oni wezmą pomysły na hmm, przynajmniej 50 postaci żeby zachować grywalność.

sam fakt że jest to gra na urządzenia mobilne skreśla ją na starcie, nie mam zamiaru grać w to na telefonie

Ledwo usiadłem pod kompa i już świetna wiadomość.

Przeczytałem każdą linijkę artykułu i mogę stwierdzić, że wszystko mi pasuje, a zwłaszcza, że walki będą trwać maksymalnie 11 minut (jestem typem gracza, którego gry moba po prostu zniechęcają - ciężko siedzieć mi 40 minut bez przerwy)! Cieszy też fakt, że mikropłatności nie będą tą-uciążliwą-częścią-gry. Osobiście, nie przeszkadza mi liczba bohaterów. Wyznaję zasadę "więcej nie znaczy lepiej", więc jeśli każdy bohater ma być unikalny, tym lepiej (po co komu 20 postaci robiących to samo a posiadających inny wygląd - to tak wygląda z mojej perspektywy, jak patrzę na PCtowe moba).

Miło jest mi przeczytać, że REDzi wydadzą grę w tym samym czasie na iOS i Android - ostatnio często można zauważyć fakt, że gra na początku wychodzi na iOS, a dopiero po paru miesiącach na Androida (np. WoT Blitz który już wyszedł na iOS, a na Androida jest "tylko" zapowiedziany).

Nie przekładam hype z Wiedźmina 3 na Battle Arene, z tego względu że gra nie będzie posiadać fabuły (i w dodatku to tak nielubiany przeze mnie gatunek jak MOBA). Hejterzy może kiedyś dorobią się tabletu i może przetestują grę, niż przedpremierowo "spiszą grę na straty".

Bekaz, naucz sie czytac. Nigdzie nie napisalem. ze spisuje projekt na straty, Ba, uwazma nawet, ze moze wyjsc dobra gra w sowim gatunku. Jednak nadal uwazam, ze to zalosne.

Jak dla mnie powinni reaktywować versusa, gra była klimatyczna i dość ciekawa. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

"Odpowiedź może zaskoczyć wielu z was, gdyż The Witcher Battle Arena, to nie gra RPG, a jeden z przedstawicieli gatunku MOBA i to na platformach mobilnych." - To ja podziękuje. Gdyby to jeszcze była zwyczajna, komputerowa MOBA to może i bym zagrał, ale mobilna blee...

"Odpowiedź może zaskoczyć wielu z was, gdyż The Witcher Battle Arena, to nie gra RPG, a jeden z przedstawicieli gatunku MOBA i to na platformach mobilnych." - To ja podziękuje. Gdyby to jeszcze była zwyczajna, komputerowa MOBA to może i bym zagrał, ale mobilna blee...

ja myślę odwrotnie, gdyby to była komputerowa MOBA to nawet bym tego nie ruszył, mam SMITE a w przyszłości jak bóstwo RNG z invami do alphy/bety dopomoże będę miał HotS'a a na andka czemu by nie ;p

a co uniwersum IMO dobry pomysł, mają do niego prawa czemu by tego nie wykorzystać do tego praktycznie darmowa promocja i hype za sprawą edycji na PC i książek (epickiego serialu też ;) )

PS: Nikt tu nikomu nie każde grać, nie podoba ci się to olej; choć sama koncepcja moby na urządzenia przenośne jest ciekawa a jak to wyjdzie, zobaczymy w przyszłości

Premiera 22 stycznia na Andki i iOS.

A wiecie że powstanie Moba z naszym Polskim Wieśkiem?

CD projekt Red zapowiedział.

Śmiesznie nie?

http://www.gry-online.pl/S018.asp?ID=1053