MoBa!

Witam wszystkich!

Po dość długiej przygodzie z LoLem szukam jakiegoś innego MoBa (lol się trochę przejadł).

Jakie możecie mi polecić? (nie chce abonamentowych)

Hon nie za bardzo przypadł mi do gustu, może dlatego, że nie za długo w niego grałem i jeszcze do końca go nie ogarnąłem.

Czekam na propozycje!

Pozdrawiam!

Jeżeli szukasz bardziej zręcznościowego MOBA od lola to polecam Bloodline Champions.

chyba Hona najlepiej dota 2 jest to wymagająca skilla gra ale trzeba kupić lub wygrać klucz

Bloodline Champions to dobra gra?

Sporo ludzi gra, czy raczej "zapomniana moba"?

W Dota 2 będzie Abonament czy Free + micropłatności?

będzie free i chyba tak chyba nie jestem pewien ale może być itemshop tak jak w lolu

Hmmm... od siebie polecam klasykę, od której się to wszystko zaczęło czyli DOTA. Może się wydawać zbyt hardkorowa względem LoL'a, ale jak się ogarnie to i tamto, to jest na prawde fajnie :) A jak nie to czekaj na DOTE 2 bo szykuję się pogromca lola.

A Dota jest f2p czy z abonamentem?

nie wiadomo...

chodziło mi o dote 1 a nie dote 2

Żeby grać w dotę musisz mieć kupiony Warcraft 3 + The Frozen Throne

Lub ściągnąć i grać na pirackich serwerach ;p

Nie trzeba mieć oryginalnego Warcrafta 3. Wystarczy mieć ściągniętego, ale trzeba mieć garene, bo na piracie nie da się grać na Battle.necie, gdzie z resztą są lagi :D Aha co do DOTY 1 to całkowicie free. Nie ma IS'u, skinów i bohaterów do kupienia :) Wszystko ma się na początku i liczą się tylko umiejętności.

nie da się grać na Battle.necie, gdzie z resztą są lagi

Jak mogą być tylko tam lagi, skoro to Ty jesteś hostem?

Heh też w sumie lol mi się przejadł i ostatnio szukałem jakiegoś moba

Oto co udało mi się znaleźć:

-Rise of immortals (RoI) - dość mało postaci, mało itemów, oraz jakaś taka wolna rozgrywka (chodzi o poruszanie się postaci), lecz jest coś czego nie ma w innych tego nie spotkałem w tego typu grach lvlowanie itemów, każdy item można ulepszyć za określoną ilość złota co przekłada się na jego dodatkowe bonusy

-Avalon Heroes - sporo różnych trybów gry lecz jak dla mnie jakaś taka dziwna

- LOCO ( Land of Chaos Online)- hmm czy można to nazwać grą MOBA? chyba tak w sumie o to samo chodzi lecz bardziej przypomina mi to w pewnych momentach FPSa :P

Jest jeszcze parę gier w fazie tworzenia więc nie wiadomo co z nich będzie, jednak jeśli chodzi o wymienione gry moba w tym temacie to polecam Dote/HoNa (nie jest taki zły lecz wymaga nieco ogarnięcia) lub poczekać na Dote 2 :D

A Dota jest f2p czy z abonamentem?

Dota to przerobiony Warcraft 3, są to mapy na "multiplayerze", mapy ofc stworzone po standardy doty. (: Można grać na piracie, ale wtedy nie pograsz na battlearenie. Co do pirata pamiętam że serwer allstars był dobrze ogarnięty z dużą rzeszą graczy.

Witam wszystkich!

Po dość długiej przygodzie z LoLem szukam jakiegoś innego MoBa (lol się trochę przejadł).

Jakie możecie mi polecić? (nie chce abonamentowych)

Hon nie za bardzo przypadł mi do gustu, może dlatego, że nie za długo w niego grałem i jeszcze do końca go nie ogarnąłem.

Czekam na propozycje!

Pozdrawiam!