Mobilne MMO jak PCtowe

Czesc wszystkim!
Poszukuję jakiegoś mobilnego MMO, ale jestem już zmęczony tymi wszystkimi gierkami z auto-trackerem, auto-combatem, tymi wyskakującymi ikonkami, mnóstwem klikania przy odbieraniu daily nagród za zalogowanie, mnóstwem mechanik za którymi nie kryje się żadna głębia bo wszystko i tak sprowadza się do posiadania jak najwyższego ogólnego ratingu. Chciałbym pograć na telefonie w coś co dałoby mi wrażenie grania w PCtowy tytuł. Nie szukam gierki, która będzie grała za mnie i zmuszała mnie do jakiejkolwiek interakcji tylko w przypadku walki z jakimś cięższym bossem. Mam nadzieję, że ktoś może zna jakiś tytul, ktory jest przeciwieństwem tego co opisałem wyżej i który nie zawala gracza milionem niepotrzebnych funkcji i ikonek w UI.

Za wszystkie propozycje bardzo dziekuje!

Hej ,witam.
Proponuję zagrać w klasyka, “wow’o podobnego” Order & Chaos 2.

Swoje lata już ma, ale jest bez zbędnych śmieci , auto ataków itp. Ludzi o dziwo też sporo biega. Może miło CIę zaskoczyć. Większość pozostałych mmo, to wymienione przez Ciebie śmieci, które robią wszystko za gracza.

Hej,
też poszukuje moblinego mmorpg. Mam kilka pytan co do tej produkcji:
czy są cheaterzy?
czy panuje p2w?

czy ilość graczy pozwala na endgame?
Edit : Widzę, że istenije wersja 1 i 2, która lepsza? Pytam bo 1 ma o wiele lepsze ‘oceny’ na google play:)

Pobralem OC2 i jest fajnie, ale odrzuca mnie bardzo że nie można ustawić więcej niż 30fpsów. Bardzo cenie sobie płynną rozgrywke i jakos nie czerpie radości z gry, kiedy nie ma tych 60fpsow.

No , tak jak pisałem, niestety ta gra jest już dość wiekowa… i wiele technicznych rzeczy jest niedostępnych. Jeśli szukasz perfekcyjnego mmobilniaka, to gwarantuję ,że takiego nie znajdziesz. A ja z ciekawości wszedłem do gry, i widzę ,że nadal mnóstwo ludzików gra, nawet w noob zonach.

“Chciałbym pograć na telefonie w coś co dałoby mi wrażenie grania w PCtowy tytuł.”
Powiedz mi, jak chcesz na 6,5 calowym ekranie na którym ma się znaleźć sterowanie, interfejs i sama “gra”, mieć wrażenia zbliżone do pecetowych? XD Nie ma takich gier, bo sam w sobie smartfon jest limitem. Jeśli naprawdę zależy ci na MMO, które da ci wrażenie grania w PCtowy tytuł i chcesz sobie popykać w terenie, to kup sobie zwyczajnie laptopa. Chociaż tak oczywistych rzeczy pisać chyba nie musze.

Pisząc “wrażenie grania w pctowy tytuł” nie chodziło mi o sam komfort gry, albo to czy chce grac “w terenie”. Chodziło o sam tytuł, żeby nie był przeładowany zbędnymi funkcjami i autoplayem. Jeśli grasz w mobilne mmo to na pewno wiesz o czym mówię :smiley:

Instancjonowki:
Honkai Impact (nie 100 mmo ale wciąż jest bardzo blisko do tego, raidy, gildie i ttyby rankingowe)
Soulworker

“Otwarty” Świat:
Adventure Quest 3D
Albion

Jest jeszcze old good Runescape ale nie gra nie dla mnie więc nie wiem czy ma auto czy nie (prawdopodobnie nie gdyż jest to tytuł crossplatformowy)

Jak lubisz turowe walki to dofus touch :slight_smile:

Albion online i nic innego.

Albion Online
Hero Siege ( gram już długo cały czas rozwijana, b2p. Zero P2W)
A co do Order & Chaos to chyba nikt nie zauważył że ta gra już nie jest wspierana, więc i żadnego kolejnego contentu nie dostaje. Tak działa Gameloft, robi ludzi w konia + chce dużo kasy by normalnie grać.

graj w co chcesz, po prostu nie używaj auto trackera/combata :smart:

Evil Lands

Runescape 3 albo OSRS, że też nikt tego nie polecił…

ja polece natomiast Celtic Heroes, może niezbyt duża rożnorodność klas/buildów, grafika raczej średnia, ale bez tych wszystkich zbędnych śmieci no i jest nawet wymagająca.

Adventure Quest 3D

na razie widziałem 2 takie 3d ale tytułów ci nie podam… sam próbuje je ponownie znaleźć :p…ale wiecej nie ma :slight_smile: przynajmniej na razie,z innych możesz spróbować z barbarian M, sprawdź czy ci pasują gry typu super clone bo są fajne,

World of Prandis

Warspear albo Toram

1 znalazłem - World of Kings, drugiego pewnie nie znajdę ale jest podobne tylko lepsze ma systemy…dlatego mi żal ale co poradzić, możliwe że to było Era of legends ale łba se nie dam uciąć