Moc szczytowa komponentów

Witam, potrzebuje zestawienie mocy szczytowej poszczególnych komponentów komputera. Czy znacie może strony gdzie jest takie info? Nie bardzo mogę coś znaleźć :(

Jak rozumiem potrzebujesz do ustalenia jaki zasilacz potrzebny?

Najlepiej podaj jakie to komponenty, a wtedy ja podam jaki styknie :P

P.S. Żadna stronka (z tych kalkulatorów) nie poda wiarygodnych wyników.

Właśnie nie chodzi o sam zasilacz, tylko o moc szczytową poszczególnych komponentów. Takie polecenie.. :/ sprawdzałem sklepy internetowe z danymi technicznymi i nie znalazłem nic co by mi pomogło

Możesz powiedzieć wiec w jakim celu?

Praca do szkoły, nie mają co wymyślać to sie kończy na takim czymś :(

Wpisujesz w google '"nazwa modelu" TDP' i już, jeśli oczywiście chodzi ci o maksymalny pobór mocy. Na przykład "GeForce GTX 560Ti TDP", pierwszy wynik i masz.

No okej,mam nadzieję, że wszystko będzie tak pięknie jak w tym przykładzie co podałeś bo tam rzeczywiście ładnie to widać. Dzięki i można zamknąć temat.

TDP to nie moc szczytowa...

A ilość wydzielanego ciepła

Kurde... a tak kolorowo było :huh:

Wejdz na strony "licznika zapotrzebowania zasilacza" i spisuj zmiane po dodawaniu kazdej czesci

Wejdz na strony "licznika zapotrzebowania zasilacza" i spisuj zmiane po dodawaniu kazdej czesci

Widać nie czytałeś wszystkiego:

P.S. Żadna stronka (z tych kalkulatorów) nie poda wiarygodnych wyników.

Tym nauczycielom faktycznie się nudzi...

miernik i samemu sprawdzac na konkretnym przykladzie (zbyt duzo podzespolow na rynku) wiec temat totalnie bzdurny jak np wplyw zorzy polarnej na glupote pingwinow albo rozwoj dorozkarstwa w krajach podbiegunowych.

Mam pytanie co wyklada ten nauczyciel? Odpowiedz na takie teoretyczne pytanie: nie da sie okreslic bez znania dokladnych komponentow, a zeby dokladnie powiedziec trzeba taki sprzet pomierzyc

To poproś nauczyciela, aby pokazał ci jak się mierzy taką moc :). Tylko niech to będzie rzeczywiście moc szczytowa, a nie TDP.

Samo mierzenie nie wystarcza...

Bo to ile zasilacz bierze z graniatka a ile dostarcza do komponentów to różnica.

Tutaj głównym czynnikiem będzie certyfikat oraz w jakim stopniu będzie obciążony sam zasilacz (przy 50% jest najwyższa sprawność).

Więc to nie taka prosta sprawa...

Jeśli moc mierzysz od strony podzespołów to sprawność zasilacza jest mało istotna.

Witam, potrzebuje zestawienie mocy szczytowej poszczególnych komponentów komputera. Czy znacie może strony gdzie jest takie info? Nie bardzo mogę coś znaleźć :(