Mocny sprzęt mało FPS w grach

Akurat WIndforce Gigabita to nie jest szał jeśli chodzi o chłodzenie :P

Zrób Downgrade Sterowników z Grafiki i sprawdź

Skoro technicznie niby ok, stery ok, win czysty to może problem jest niżej czyli w ustawieniach biosa?

Nie wiem, może... >> kombinacja windows + r na klawie wpisz dxdiag zobacz czy tam jest all ok.

Albo możesz w ustawieniach nvidii sprawdzić na jakich ustawieniach chodzi grafa przy pulpicie i w grach.

Ten komputer składałem niedawno, ma chyba niecały tydzień, czysty mam komputer, żadnych wirusów itp

To działaj szybko z lokalizowaniem problemu: bodajże do 10 dni, przy zakupie przez internet można zwrócić sprzęt. Później, jeśli faktycznie jest coś nie tak, będziesz musiał się szarpać z serwisem, a nie jest to przyjemna sprawa. Trzy razy odsyłałem 7970 do techplanet na gwarancję. Za każdym razem trzymali kartę ponad miesiąc. Dopiero jak postraszyłem ich rzecznikiem praw konsumenta, to okazało się że z moją kartą faktycznie jest coś nie tak i otrzymałem zwrot kasy.

Jeśli liczysz na konkretną pomoc, to polecam założenie tematu z opisem problemu na stronach typu pcformat, pclab, elektroda.

Ps. Może warto by w opcjach zasilania ustawić wysoką wydajność.

A tak sie zastanawiam, czy on nie ma przypadkiem na plycie glownej jakiejs zintegrowanej grafiki i ona sie załancza przy grach zamiast geforca? Sory ale nie znam tej płyty ale tak mi sie wydaje że to by mogło być sensownym wytlumaczeniem :D

A tak sie zastanawiam, czy on nie ma przypadkiem na plycie glownej jakiejs zintegrowanej grafiki i ona sie załancza przy grach zamiast geforca? Sory ale nie znam tej płyty ale tak mi sie wydaje że to by mogło być sensownym wytlumaczeniem

To nie ten problem , już dawno się nie integruje Grafik z Płytą główną , tylko z procesorem. A ten procesor zintegrowanej grafiki niema

Ja kiedyś też miałem mało fps. Okazało się że wina leżała w opcjach zasilania w panelu sterowania. Było ustawione na niska wydajność. Może to coś da :)

Dzięki wszystkim, miałem ustawione oszczędzanie energii przez co miałem niską wydajność, teraz jest wszystko ok. Dzięki za pomoc :)

;]

Witam, tak jak w temacie : posiadam porządnego PC a np. w lolu mam skaczący FPS od 8 do max 70 klatek =.=

Specyfikacja PC :

procesor - AMD fx-8320 x 8

karta graficzna - palit geforce gtx 770 jetstream

pamięć - 8 gb ddr3 1600

mobo - gigabyte 970A-DS3P

dysk system - 128gb SSD

2 dysk - 1 tb

chłodzenie procka -CoolMaster Hyper T4

zasilacz - chieftec 750W ctg - 750c

System - Windows 8.1 Pro

Z góry dzięki za pomoc :)