Mocny sprzęt mało FPS w grach

Witam, tak jak w temacie : posiadam porządnego PC a np. w lolu mam skaczący FPS od 8 do max 70 klatek =.=

Specyfikacja PC :

procesor - AMD fx-8320 x 8

karta graficzna - palit geforce gtx 770 jetstream

pamięć - 8 gb ddr3 1600

mobo - gigabyte 970A-DS3P

dysk system - 128gb SSD

2 dysk - 1 tb

chłodzenie procka -CoolMaster Hyper T4

zasilacz - chieftec 750W ctg - 750c

System - Windows 8.1 Pro

Z góry dzięki za pomoc :)

Zrob aktualizacje sterownikow do karty graficznej, wyczysc kompa np. Za pomoca ccleanera

Witam, tak jak w temacie : posiadam porządnego PC a np. w lolu mam skaczący FPS od 8 do max 70 klatek =.=Specyfikacja PC :procesor - AMD fx-8320 x 8karta graficzna - palit geforce gtx 770 jetstreampamięć - 8 gb ddr3 1600mobo - gigabyte 970A-DS3Pdysk system - 128gb SSD2 dysk - 1 tbchłodzenie procka -CoolMaster Hyper T4zasilacz - chieftec 750W ctg - 750cSystem - Windows 8.1 ProZ góry dzięki za pomoc

Jak na takim sprzęcie są takie skoki to wina systemu.

Spróbuj ustawić w lolu, żebyś miał stałą liczbe klatek np. 60. Jest jeszcze taka opcja aby komp działał na maxa to wtedy dużo klatek wyciągniesz.

Wakacje, wysoka temperatura, może się coś grzeje?

Zrób test programem OCCT.

Nic mi się nie grzeje, temp karty 30 stopni, procka niewiele wieksza

Ściągnij program DriverMax i za jego pomocą sprawdź czy nie ma jakiś nowych sterowników do pobrania.

Przeskanuj dodatkowo komputer, może masz jakieś wirusy.

Komputer czysty, stery aktualne

Windows oryginalny?

piekielny zmartwię cię - nielegalny windows sam z siebie nie wpływa na płynność aplikacji.

Żeby nie było, że wirusy czy coś - kolega napisał że komp jest czysty.

Długo tak masz ten problem? Może któryś patch wprowadził coś w ustawieniach graficznych i ma błąd - wtedy zostaje czekać na łatkę. Spróbuj także wyłączyć cienie w lolu i wtedy sprawdź FPS.

Tylko w jednej grze masz takie coś , czy we wszystkich grach masz spadki ?

Procesor AMD'ka zawsze szybciej się grzeje niż Intel'a ale takich spadków nie powinieneś mieć w grach.

Miałem taki sam problem z wydajnością laptopa po przejściu na Windows 8.1 i moim zdaniem na Win 8 wszystko lepiej chodzi i najważniejsze FPS'y :D

We wszystkich tak mi skacze FPS, może to wina aktualizacji sterów do grafiki, a pro po procka, jak masz Boxowe chłodzenie to tak, ale jak już dokupisz porządny cooler to nie ma mowy.

Ja mam podobny komp to mam w lolu srednio 220 fps :D, ja u ciebie bym obstawiał robaki jakies co ci sztucznie obciążają kompa, przeskanuj adwarecleanerem.

Ja mam identyczny problem podobne parametry tylko że Win7...
Więc podłączam się do pytania. :)

A sprawdź na płycie głównej czy może nie ma popuchniętych kondensatorów.

jak ci skacza fps polecam program gameranger jesli nie pomoze to wyczysc kompa ccleanere :D i sformatuj dysk twardy. Jeśli to nie pomoże to sprawdź dysk czy jest sprawny programem HDtune lub spróbuj ustawić gre na mniejszych detalach

Ten komputer składałem niedawno, ma chyba niecały tydzień, czysty mam komputer, żadnych wirusów itp

Kurdę to nie jest możliwe, przy takim sprzęcie żeby w głupim CS Go FPS mi skakały od 8 do max 60 -.-

Ja ktoś by miał czas to zlinkował mi sterowniki do procka i pozostałych podzespołów, Dzięki :)

warn_ico.png
Double Post, regulamin pkt 3.2. ~PL

Ja ktoś by miał czas to zlinkował mi sterowniki do procka i pozostałych podzespołów, Dzięki :)

30 stopni na grafie przy ponad 30 na dworze, nie wierzę :), no chyba, że masz klimę w domu. Ja mam amd 7970 na windforce od giagabyte, jednym słowem wiatraki urywają d*pę, ale i tak w samym GW2 mam prawie 66 stopni :)