Moderator

Jakie są obowiązki moderatora.czy mógłby mi jakiś moderator lub administrator przybliżyć obowiązki ?

ohh cała masa.

a tak na poważnie, musisz pilnować aby każdy inny użytkownik przestrzegał regulaminu forum i oczywiście musisz świecić przykładem...jak ja!

Nic specjalnego. Robisz to, co robisz zwykle, kiedy przegladasz forum. Czyli wchodzisz, czytasz kilkanascie nowych postow, a jedyna roznica jest taka, ze jesli ktorys z postow ci sie nie podoba, to mozesz go wykasowac.

Czyli, jak pisali poprzednicy, wszystko polega na regularnym czytaniu forum i sprzataniu syfu. Czasem nie ma wiec niczego ciekawego do roboty, a czasem trza cos usunac, zamknac, kogos uciszyc, itp.

Mam 17 lat czy dam radę ogarnąć ten cały "bałagan" i czy jest jeszcze możliwość bycia moderatorem ?

ohh cała masa.a tak na poważnie, musisz pilnować aby każdy inny użytkownik przestrzegał regulaminu forum i oczywiście musisz świecić przykładem...jak ja!

zgłaszam się

Mam 17 lat czy dam radę ogarnąć ten cały "bałagan" i czy jest jeszcze możliwość bycia moderatorem ?

Jest mozliwosc, a czy dasz rade, nie mam zielonego pojecia, bo cie nie znam. To nic trudnego, tak szczerze mowiac, ale tu chodzi raczej o to, ze ciebie nie znamy, dlatego ciezko przyjac kogos zupelnie nowego na forum. Ogolnie podanie napisac mozesz, zobaczymy jak ci wyjdzie xD.

To co wiem po znajomych wpiz** i wiele

No szczerze mówiąc, to praca moderatora nie jest łatwa, ale to też zależy od podejścia. Zauważyłem w ogóle, że nowi moderatorzy bardzo chcą i czasami przesadzają z warnami/banami. A później się to wszystko normuje. Jeśli chodzi o to forum, to moderowania jest jednak całkiem przyjemne i nie ma większych problemów.

Co do Twojej kandydatury, to najlepiej gdybyś jeszcze trochę "pobył" na forum. Wtedy lepiej byśmy Cię poznali i fajniej by się współpracowało. Cóż, takie jest przynajmniej moje, skromne zdanie.

Bardzo proste: jak coś cię wkurzy to wchodzisz na forum i wyżywasz się na userach. Ewentualnie jak kogoś nie lubisz, albo ci się sprzeciwi to ciskasz banem.

maako zachowałeś się jak typowe dziecko.Jeżeli ktoś mnie wkurzy nie mam prawa go zbanować za byle jaką obrazę w końcu słowa nic nie znaczą(no,chyba że przesadzi).Jeżeli zaś dany user złamie regulamin wtedy mam obowiązek go zbanować

A teraz ty zachowałeś się tak, jakbyś był wielki dorosły.

Dlatego można go mianować na okres próbny moderatorem, bo myśli logicznie i racjonalnie, a nie jak większość przygłupów z forum. (pozwolę sobie przykładów NIE podawać.)

Po co Ci mod na forum? Ja tam nie lubie moderatorów, podpadli mi od samego początku jak założyłem temat o e-zinie, niepotrzebnie sie wpierdalali. Oczywiście nie mówie o wszystki, bez obrazy.

mod_ico.png
Ohh, to straszne, chyba teraz jeszcze bardziej przestaniesz Nas lubić. Warn za wulgaryzm. - Salek

Jak już ktoś wyżej wymienił lepiej zapoznać się z kimś aby później łatwo się z takim "pracowało" a jak widzę to ochotnik na moda zarejestrował się całkiem nie dawno,sam jestem dosyć nowy, nic do ciebie nie mam

Sharimi,ja bardziej zachowałem się jak człowiek z rozumem i wiedzą na temat niektórych obowiązków.Słuchaj jestem prawie pełnoletni,mam prawko więc nie wmawiaj mi,że jestem dzieciakiem.To co napisałeś świadczy nie tylko o twoim wieku ale i także rozumie.Powiedziałem to co myślałem bo tamten koleżka zachował się jak dziecko,które się na niczym nie zna.

Pytanie: Po co kłócić się o to kto jest "bardziej dorosły"? Czy nie jest to troche dziecinne?

@Up

Popieram całkowicie.

Sprzeczanie się, kto jest bardziej dojrzały jest kompletnym nonsensem i całkowicie wychodzi poza ramy tego tematu. Naprawdę nie sądzę, by na tym forum ktoś tak bezwzględnie patrzył na wiek, ponieważ było kilka modów poniżej 18 lat. Także i ja nie jestem jeszcze pełnoletni, co jednak wcale nie skreśliło mnie z posady moderatora. Trzeba pamiętać, że są różni ludzie i wiek nie zawsze determinuje zachowanie danego człowieka.

Bo ważne jest to co ma się pod deklem :)

Jakie są obowiązki moderatora.czy mógłby mi jakiś moderator lub administrator przybliżyć obowiązki ?