Moderatorzy-Offtop-Mianowicie?

Witam. Otóż zgłaszam bardzo istotną propozycje, lecz zanim ją przedstawię, chciałbym wpierw przedstawić kilka rzeczy. Otóż zaczynając od początku, jak wiemy na forum panują pewne zasady i są także moderatorzy, którzy za nieprzestrzeganie tych zasad srogo nas karzą. Zauważcie, że wiele jest niepotrzebnych kłótni, gdzie niejednokrotnie trwa bitwa jedynie między dwoma osobami, a do tego dochodzą kolejne, te nie ponoszą winy, próbując uspokoić kłócących się, a kłócący się dostają po jednym warnie, przedtem zdarzą napisać 10 postów niedotyczących tematu lub dotyczących, ale jednocześnie wprowadzających nieprzyjemną atmosferę. Zajmijmy się teraz tymi przyjemniejszymi osobistościami, którzy tworzą wraz z innymi twórcze dyskusje, niektórzy chyba boją się coś napisać, żeby tylko go nie zwarnowano i niejednokrotnie można zauważyć, iż przy postach pisze: "Nie dawajcie mi warna za to, po prostu muszę napisać to sprostowanie". Ale gdzie jest przykład takich przyjemnych sytuacji, które kończą się nieprzyjemnie? Dajmy na to temat, gdzie sprawa dotyczy się jednej gry, a mianowicie gildii, nagle jeden napisze offtop, drugi go poprawi, tamtemu się to nie podoba i tak zaczyna się offtopowa kłótnia. Teraz drugi temat, inna gra, ale też skupia się na gildii, miło prowadzone konwersacje i poszukiwanie graczy poprzez kilka stron, aż tu nagle ktoś z tej gry wstawia stare Stare Into i co? I zgadnijcie, w której sytuacji zostały przyznane warny, a w której nie? Odpowiedź jest prosta, warn otrzymał gracz, który chciał jedynie powspominać z innymi. Teraz powiecie, że to przecież nie na to temat, ale po co zakładać temat, gdzie chce się wspomnieć stary trailer z muzyką? Proszę was, jest tyle forów, z tyloma tematami, gdzie można spokojnie pokonwersować i jednocześnie pisać na temat. Ale oczywiście po co? Moderatorzy tego forum wolą warnować i zniechęcać graczy do pisania oraz pogłębiana więzi z innymi użytkownikami portalu/forum. Nie mówcie mi, że od tego jest Hydepark, bo i tak większość tam, to po prostu zabawa w forumowe gierki, a żeby nie można było w jakimś temacie podzielić się przeżyciami na temat danej gry, aby tylko bardziej zachęcić do niej gracza jest dla mnie nie do pomyślenia. Przy tym wszystkim pojawił się nawet temat, aby po kilku miesiącach usuwać stare warny, gdyż niektórzy potrafili zebrać je kiedyś, a wiadomo jak łatwo tutaj o kolejnego warna. Aaa tak, wracając do tematu.. chwila, to było do tematu, no to teraz odbiegłem >.< Zauważcie, że są nakładane coraz to nowe limity, dobrym przykładem jest szukam MMO. Pisałem na ten temat, ale Dzz oczywiście go zamknął, gdyż został źle zrozumiany przez innych użytkowników, zauważcie: Można stworzyć temat i pisać w innych po osiągnięciu 20 postów. To jest dobre, aby nie było zbędnego spamu tematami, ale powinno się udostępnić pisanie w nich nawet z brakiem postów, mam na myśli pisanie w już istniejących tematach. Odnosi się to do tego tematu w taki sposób, że znowu jesteśmy ograniczeni, nie chcą offtopu i zbędnego spamu, ale my nawet nie możemy komuś polecić gry, choćby spełniała wszystkie wymagania włącznie z dodatkowymi. Do tego pisanie nie na temat... i tutaj znowu taka sytuacja, jest spam tematami, ale co z tego, załóż nowy, bo ten nie jest od tego, a potem narzekają ile tego jest, trochę mnie to śmieszy, kogoś nie? Proszę o wypowiedzi, uważam, że należałoby coś zrobić z tą ostrością na forum, powinniśmy móc się swobodnie wypowiadać i komunikować, dodatkowa sugestia nie musi wcale sprawić, że posty w temacie nie będą na niego odpowiadać. Na sam koniec co do offtopu, kłótni i "zbędnego" spamu. Ostatnio widziałem kłótnie, a o co była? Jeden Pan zrobił offtop, drugi go pouczył i tak to się zaczęło, a ten pierwszy jedynie chciał się czegoś dowiedzieć. Pan0-Witam. Zapraszam do gildii, nie musieliście grać na closed becie, każdy jest mile widziany. Pan1-Bardzo mi milo, nie grałem podczas bety, jednak oglądałem kilka gameplayi, wstawiam tutaj trailer z pytaniem, czy odzwierciedla on klimat gry? Bo jeśli tak, to chętnie zagram wraz z wami. Pan2-Nie offtopuj, jakieś pytania o trailery nie są do tematu, to rekrutajcja do gildii.

Pozdrawiam Otoshi aka' Kolosdead :)

Jezusie...choćby to miało sens to takiego tekstu nikt nie przeczyta...nie da się krócej?Albo jakoś estetycznie polepszyć?

Jezusie...choćby to miało sens to takiego tekstu nikt nie przeczyta...nie da się krócej?Albo jakoś estetycznie polepszyć?
Powiedz, że żartujesz? Piszę to dla polepszenia więzi forumowiczów i zwiększenia swobody zerowym kosztem, być może nawet na plus, choćby ostatnio kłótnia była o offtop... przeczytaj dla przykładu ostatnie 3 linijki, takie sytuacje są wręcz śmieszne, powinniśmy móc się swobodnie wypowiedzieć, zwłaszcza, jeśli temat dotyczy np. rekrutacji do gildii w pewnej grze, moim zdaniem i liczę na poparcie, wypowiadanie się przy okazji o grze, zwłaszcza, aby zachęcić innych jest wręcz wskazane. Proszę bardzo, nie musisz tego czytać, ale tak samo ten temat się tyczy do twojego postu, który mało wnosi ;3

Ja Cię popieram,ale odnoszę się do długości tekstu ,który jest niepotrzebnie przydługi;/

I za dużo się powtarzasz;/

JuniorR bo ty młody jesteś,a ja po 8h przy kompie w pracy i tutaj widzę taki tekst to same oczy wymiękają ;/

Ja to przeczytałem i jak najbardziej się zgadzam ;)

Wiem, powtarzam się dość często, sam nie wiem, czy traktować to jako błąd. Gramatycznie tak jest, jednak sam patrzę na to w sposób podkreślający daną wypowiedź jako istotną ;p

Cieszę się z poparcia, miło by było wprowadzić trochę swobody na forum.

Otoshi widze ze czytales moj temat^^ co do wypowiedzi twojej-true

Jedno słowo - akapity. W szkole nie uczyli? Wróciłem z roboty, siadam do kompa, a tu ekran się zlewa. Zresztą i tak piszesz głupoty. Moderatorzy nie warnuja od razu, warny dostają osoby kłócące się, ile razy widziałem jakiś offtop, bez kłótni i nikt warna nie dostał. Czyli właściwie kolejny temat o tym, jaka to niesprawiedliwa jest administracja.

Jedno słowo - akapity. W szkole nie uczyli? Wróciłem z roboty, siadam do kompa, a tu ekran się zlewa.
Przepraaaszaaam ;(((((( Ale popierasz? ^^ Jak się zlewa, to trzeba wytrzeć, no ale nie sucharkami, chodzi o to, że mamy kolejny nic nie wnoszący post, liczę więc, że wniesie coś do tematu, bo wiemy o czym jest!!! Przyznam, powtórzenia, akapity, nie wszystko jest piękne, masz prawo się na ten temat wypowiedzieć.

________

Zakładam, moderatorzy widząc takie posty uznają: Ale to jest naprawdę nic nie wnoszący, bezmyślny post, lepiej nie komentować.

Mimo to uważam, nie trzeba za to wlepiać warnów, a na pewno za sytuację, gdy jest temat z konkretną grą i odbywa się dyskusia na temat owej gry/odnosząc się do powyższych wypowiedzi w przypadku, gdzie wstawiono warna, bo ktoś chciał wspólnie powspominać jak to kiedyś wyglądał trailer z gry. O nie, offtop, warn!!! Straszne... -.

Wybacz mały offtop, ale ja tam widzę wall of text. Mało komu będzie chciało się to czytać, bo zwyczajnie - jak już ci mówili - się nie da. Wyedytuj go, dodaj kilka enterów - ciebie nie zaboli, a ludzie nie będą się męczyć. Załatw to i być może nawet będzie warto przeczytać o co ci chodzi...

[Do wyedytowania w wypadku poprawy tego tekstu]

Fajnie się rozpisałeś, ale ja osobiście staje po stronie Guru, topic o gildii to topic o gildii, rekrutacja, umawianie się itp. Koleś dał trailer i sie pyta czy tak to wygląda, według mnie powinien zrobić nowy temat i wypytać o + i - gry, napewno wielu graczy by mu odpowiedziało, myślę, że Death też. Tyle na temat z mojej strony pozdrawiam i nie róbcie kolejnego flame waru.

Ale ściśnij dupke i przyjmij krytykę, a nie spinaj się jak dziecko z podstawówki które zaraz poleci do pani. Jeżeli ktoś offtopuje, i jest przez to kłótnia, to mod wkleja warny i usuwa komenty. Tyle, nie wiem nad czym filozofować, i co jest w tym złego. Daj najlepiej linka do tej sytuacji, gdzie ktoś dostał za to warna, bo coś kręcisz.

Nic nie ściskam, tylko otwarcie się przyznaję do popełnionych błędów gramatycznych, do tego właśnie o to chodzi: Wlepia warn, usuwa koment i nikt nie ma nic do gadania, przeciw czemuś takiemu chcę się właśnie przeciwstawić. Co do linka do sytuacji na temat warn za stary trailer: Tutaj-Post #100.

http://mmorpg.org.pl...jne-szukam-mmo/ - W tym temacie użytkownik na większość propozycji odpowiadał: Ale to jest zbyt mangowe nie będąc świadom czym jest manga, inny natomiast nie wiedząc innej rzeczy powiedział coś o niej. Wtem użytkownik, który założył temat wiedział coś o tej rzeczy i nie zgodził się z tamtą osobą zarazem mówiąc o mandze, na której temat nie miał pojęcia. Mimo, że miejsce miała taka sytuacja zauważyłem kilkukrotnie post, który faktycznie spełniał wymagania, ale był odrzucany przez użytkownika ze względu na grafikę. I tutaj jest taka sytuacja, znowu te spamy o tematy, ale to już było i co? Mogłoby się tego uniknąć, bo ktoś może nie byłby, aż tak skąpy o grafikę i znalazł coś w owych propozycjach? Co zamiast tego? Większość postów została usunięta!

http://mmorpg.org.pl...starego-csa-16/ - Tutaj znowuż mamy dyskusję na temat tego, że cs jest rulez, inny mówi, że cs wymarł i CoD jest rulez, ktoś znowu, że CoD jest zbyt e-sportowy itd... niby offtop, ale zero kar, a karze się za głupie wstawienie traileru z gry do tematu na temat tej gry. Natomiast tutaj zamiast podawać więcej tytułów to leci A.V.A i w między czasie się wykłócają czy lepszy jest CS, czy CoD. Ostatecznie nie chcę dla tych osób warna, ale tak samo nie chcę go dla temtej osoby, to jest zupełnie niepotrzebne. Mamy nieraz posty, które są obraźliwe, zawierające jakie s" aswadawadsd" albo: "jak muj mojek byl maly to muwil, rze zlowil dorza rybe" Tymczasem warny otrzymują nie tylko takie posty, ale i takie, które tych warnów nie potrzebują.

Przepraszam za double post ^^ Myślałem, że zrobiłem edit i wklejam do poprzedniego posta X_X

Ahh kolejny edit, poprzedni od co odnosi się do tematu, double post to kolejna niepotrzebna prośba o warn, gdzie nikomu się nie chce wstawić opcji usuń i mówi się: "Od tego jest opcja raport" Moim zdaniem opcja "raport" jest właśnie do sytuacji typu "asadwedsaasd", aby były wyszukiwane i eliminowane, wtedy coś takiego jak offtop nie będzie się prosiło o warna, gdyż pozostaną ci, którzy nie piszą bezmyślnych asadwesedów czy nie obrażają użytkowników. W takim spokojnym otoczeniu gdzie dyskusja i odpowiedź na temat przeplatają się wzajemnie jest chyba o wiele lepiej, niż martwienie się o to, czy wysłać posta, czy może coś nie przypasuje i dostaniemy warna za dobre chęci.

warn_ico.png
Za dp. - Dzz'

Przepraszam ale czy Ty chcesz zmieniać forum na siłe? wiesz ile było już takich dyskusji? Po co bawisz się w obrońce ujarzmionych, polecam w przyszłości prawo, a warna z dp i tak powinienneś dostać, żeby było sprawiedliwie.

Przepraszam ale czy Ty chcesz zmieniać forum na siłe? wiesz ile było już takich dyskusji? Po co bawisz się w obrońce ujarzmionych, polecam w przyszłości Prawo.
A ja NiE.Moja siostra jest na prawie i to ja muszę cholerne zadania z ekonomi robić;/

przeczytałem całość. Żadne zmiany nie są w tej kwestii potrzebne. Jeżeli post w jakimś konkretnym wątku jest zwyczajnie nie na temat, to jest to, według regulaminu, podstawą do wlepienia ostrzeżenia. Tyle. To czy jakiś post jest na temat czy nie - o tym decydują pracujący na mocy wolontariatu moderatorzy. Też ludzie, więc mogą się mylić. Jeżeli jakiś post na temat został niesprawiedliwie nagrodzony warnem - wystarczy zrobić screena, skopiować link, cokolwiek i wysłać do odpowiedzialnego za ostrzeżenie moda i załatwić sprawę po ludzku. Możesz też zrobić drakę na forum serwisowym, wykłócać się z adminami itepe., ale jeżeli powód zgłoszenia tejże niesprawiedliwości będzie tak idiotycznie błahy jak powyższe przykłady, to jestem bardziej niż pewny, że spotkasz się z odezwą podobną do tej znad tego postu. Analogicznie w przypadku zauważonego posta nie na temat, który nie został nagrodzony - opcja "zgłoś", 3 sekundy, 2 kliknięcia i forum może być rzeczywiście przyjemniejszym miejscem, niż jest dotychczas.

W tym temacie brakuje już tylko gościa, który stwierdzi, że temat jest wyczerpany, a później wstawki Hani o tym, że zabroniłem zamykania tematów <3

Moim zdaniem temat już jest wyczerpany, PlainLazy wszystko ładnie wytłumaczył.

Co do ciebie Otoshi - Jest temat, w którym ktoś założył gildie, a jakiś koleś wstawił jakąś beznadziejną piosenkę. To jest perfidny offtop, za który należą się nawet dwa warny. Za double posty nie dają warnów, jeżeli napisałeś go przez przypadek (wystarczy zedytować posta).

Za double posty nie dają warnów, jeżeli napisałeś go przez przypadek (wystarczy zedytować posta). - Właśnie widzę... Co do tematu, wiem jaki jest regulamin, a administratorzy/moderatorzy w większości przypadków stosują się do niego poprawnie, ktoś jeszcze nie zrozumiał przesłania tego tematu? Nie chodzi tu o żadne "wyczerpanie", a o to, że zasady są rygorystyczne. Masz idealną grę dla kogoś, kto jej poszukuje? Napisz wcześniej 20 postów! Masz ochotę popisać z fajnymi ludźmi? Zapraszam do bezsensownego posta, w bezsensownym temacie, który będzie zawierał jeden post, a to wszystko w Hydeparku!!!! Zapraszamy już teraz do naszej gildii, u nas spotkasz to: rekrutacja=rekrutacja, brak zbędnych pytań, brak zbędnych słów, stosowanie się do 230 punktów regulaminu gildii, lider ma zawsze rację, zabawy, wspomnienia, czy jakiekolwiek spóźnienia i wymówki będą karane wyrzuceniem z gildii, zapraszam już dziś! Bo po co dodać od siebie coś innego, niż ktoś już napisał, po co się wypowiedzieć, aby była milsza atmosfera? W końcu trzeba podawać grę taką czy siaką, a jak ktoś poda inną, to zaraz kłótnia w wątku o to, że ta gra nie ma nic wspólnego z tymi kryteriami, tamten na to, że ta jego i tak jest lepsza, bo tamta jest na tyle beznadziejna, że równie dobrze mogli wypuścić nową serię gier na pegasusa. Albo autentyczna sytuacja, gdzie zamiast wszysyc pieknie pisac na temat, to jeden napisze na temat, drugi nie, a ten pierwszy go upomni, tamten się z nim nie zgodzi i jest kłótnia. Oczywiście bezsensowne przykłady, temat zużyty, do kosza, do zamknięcia, warn dla mnie i nie wspominać, dziękuję za wszystkie wypowiedzi, a zwłaszcza z te przykre. To ma sens... a właśnie, że nie ma, wypowiedziałem się tak dobrze, jak jestem wstanie to objąć, proszę o wypowiadanie się dalej. Trzy osoby się nie zgodziły, w porządku, toleruję to, że macie inne zdanie, ale z jednej strony nawet nie zrozumie całego przesłania. Nie chodzi o niesłuszne dawanie warnów i screen, raport tu tam, chociaż to też może mieć miejsce. No ale ta sytuacja, gdzie panowie kłócący się zdążą zaspamować całą stronę przed upomnieniem, a ktoś za wstawienie "a jakiś koleś wstawił jakąś beznadziejną piosenkę. To jest perfidny offtop, za który należą się nawet dwa warny.", bo chciał wprowadzić ciekawsza atmosferę, chciażby dlatego, że większość z tych osób już grała w tą grę wcześniej i miałaby ochotę wspomnieć, jak to było kiedyś, ale nie, warn, a tamci niech się kłócą, w końcu wyzwisk i kłótni jest więcej od zwykłych przekroczeń, więc po co na nie zwracać uwagę, jak i tak jest ich za dużo do ogarnięcia?

Pogrzebałeś wszystkie moje nadzieje na to że zaczniesz pisać bardziej przystępnie dla zmęczonych ludzi po pracy...