Witam. Otóż zgłaszam bardzo istotną propozycje, lecz zanim ją przedstawię, chciałbym wpierw przedstawić kilka rzeczy. Otóż zaczynając od początku, jak wiemy na forum panują pewne zasady i są także moderatorzy, którzy za nieprzestrzeganie tych zasad srogo nas karzą. Zauważcie, że wiele jest niepotrzebnych kłótni, gdzie niejednokrotnie trwa bitwa jedynie między dwoma osobami, a do tego dochodzą kolejne, te nie ponoszą winy, próbując uspokoić kłócących się, a kłócący się dostają po jednym warnie, przedtem zdarzą napisać 10 postów niedotyczących tematu lub dotyczących, ale jednocześnie wprowadzających nieprzyjemną atmosferę. Zajmijmy się teraz tymi przyjemniejszymi osobistościami, którzy tworzą wraz z innymi twórcze dyskusje, niektórzy chyba boją się coś napisać, żeby tylko go nie zwarnowano i niejednokrotnie można zauważyć, iż przy postach pisze: "Nie dawajcie mi warna za to, po prostu muszę napisać to sprostowanie". Ale gdzie jest przykład takich przyjemnych sytuacji, które kończą się nieprzyjemnie? Dajmy na to temat, gdzie sprawa dotyczy się jednej gry, a mianowicie gildii, nagle jeden napisze offtop, drugi go poprawi, tamtemu się to nie podoba i tak zaczyna się offtopowa kłótnia. Teraz drugi temat, inna gra, ale też skupia się na gildii, miło prowadzone konwersacje i poszukiwanie graczy poprzez kilka stron, aż tu nagle ktoś z tej gry wstawia stare Stare Into i co? I zgadnijcie, w której sytuacji zostały przyznane warny, a w której nie? Odpowiedź jest prosta, warn otrzymał gracz, który chciał jedynie powspominać z innymi. Teraz powiecie, że to przecież nie na to temat, ale po co zakładać temat, gdzie chce się wspomnieć stary trailer z muzyką? Proszę was, jest tyle forów, z tyloma tematami, gdzie można spokojnie pokonwersować i jednocześnie pisać na temat. Ale oczywiście po co? Moderatorzy tego forum wolą warnować i zniechęcać graczy do pisania oraz pogłębiana więzi z innymi użytkownikami portalu/forum. Nie mówcie mi, że od tego jest Hydepark, bo i tak większość tam, to po prostu zabawa w forumowe gierki, a żeby nie można było w jakimś temacie podzielić się przeżyciami na temat danej gry, aby tylko bardziej zachęcić do niej gracza jest dla mnie nie do pomyślenia. Przy tym wszystkim pojawił się nawet temat, aby po kilku miesiącach usuwać stare warny, gdyż niektórzy potrafili zebrać je kiedyś, a wiadomo jak łatwo tutaj o kolejnego warna. Aaa tak, wracając do tematu.. chwila, to było do tematu, no to teraz odbiegłem >.< Zauważcie, że są nakładane coraz to nowe limity, dobrym przykładem jest szukam MMO. Pisałem na ten temat, ale Dzz oczywiście go zamknął, gdyż został źle zrozumiany przez innych użytkowników, zauważcie: Można stworzyć temat i pisać w innych po osiągnięciu 20 postów. To jest dobre, aby nie było zbędnego spamu tematami, ale powinno się udostępnić pisanie w nich nawet z brakiem postów, mam na myśli pisanie w już istniejących tematach. Odnosi się to do tego tematu w taki sposób, że znowu jesteśmy ograniczeni, nie chcą offtopu i zbędnego spamu, ale my nawet nie możemy komuś polecić gry, choćby spełniała wszystkie wymagania włącznie z dodatkowymi. Do tego pisanie nie na temat... i tutaj znowu taka sytuacja, jest spam tematami, ale co z tego, załóż nowy, bo ten nie jest od tego, a potem narzekają ile tego jest, trochę mnie to śmieszy, kogoś nie? Proszę o wypowiedzi, uważam, że należałoby coś zrobić z tą ostrością na forum, powinniśmy móc się swobodnie wypowiadać i komunikować, dodatkowa sugestia nie musi wcale sprawić, że posty w temacie nie będą na niego odpowiadać. Na sam koniec co do offtopu, kłótni i "zbędnego" spamu. Ostatnio widziałem kłótnie, a o co była? Jeden Pan zrobił offtop, drugi go pouczył i tak to się zaczęło, a ten pierwszy jedynie chciał się czegoś dowiedzieć. Pan0-Witam. Zapraszam do gildii, nie musieliście grać na closed becie, każdy jest mile widziany. Pan1-Bardzo mi milo, nie grałem podczas bety, jednak oglądałem kilka gameplayi, wstawiam tutaj trailer z pytaniem, czy odzwierciedla on klimat gry? Bo jeśli tak, to chętnie zagram wraz z wami. Pan2-Nie offtopuj, jakieś pytania o trailery nie są do tematu, to rekrutajcja do gildii.