Modernizacja Kompka

Cześć, pomagam właśnie w modernizacji komputera dziewczyny. Potrzebuje wymienić jeszcze grafe, mobo, procek i jeśli będzie taka potrzeba ram. Budżet to około 2000 zł. Na chwilę obecną myślę o 2 zestawach :

1. MSI GeForce GTX 1050TI

2. i5 7400

3. Płyta główna ASRock H110M-HDV

4. Pamięć Ballistix DDR4 Sport LT 8GB/2400 CL16

-------

1.MSI GeForce GTX 1050TI

2. i5 4690K

3. Płyta główna Asus H81M-PLUS H81

Tak to mniej więcej wygląda. Ale jeśli uważacie, że inny zestaw w tej cenie byłby lepszy to piszcie. Bardzo chętnie wysłucham waszych sugestii.

</p>
		</div>
	</div>
</div>
</div>
	</div>
</div>

Drugi zestaw masz z prockiem z K a MOBO bez możliwości OC. A tak to wszystko ok. Zależy do czego komputer :)

Wszystko poza obecnymi cenami kart :P

Nie no chyba gtx 1050ti mozna kupic w normalnej cenie. Ale moge sie mylić :)

Komputer ma służyć praktycznie tylko do grania. Ceny kart mniej więcej sprawdzałem i w mniej popularnych sklepach dalej da się kupić w miarę tanio, więc nie powinno być tragedii. Choć przyznaje, że ceny i tak są śmiesznie wysokie, ale cóż mi zostaje :P Teraz tylko zostaje zdecydować który brać. A jak wam się wydaje? Bo ten pierwszy wydaje się być bardziej przyszłościowy. A obawiam się, że nawet jeśli wezmę 4690K to dziewczyna i tak nie będzie go podkręcać i cisnąć na tyle, żeby był on dużo mocniejszy niż 7400. Dlatego dość ciężko mi zdecydować, a i tak mam wrażenie, że w tym budżecie ten 1 będzie lepszy. ale mimo to chciałbym wysłuchać waszej opinii :D

Na morele wszytskie gtx 1050ti kosztuja 999zl czyli o ok 250-300zł drozej niz bylo wczesniej. Stany sa bardzo niskie i kupno graniczy z cudem. Na Arest lub alnet24 widzialem Asusa za 749zl ktory jest cena dosc ok. Jesli chodzi o ta i5 4 generacji...Hmm czy jest sens pchac sie w starsze generacje i kupowac stara plyte glowna pod ddr3? To zakup raczej krotko terminowy. Lepszym wyborem bedzie jakis ryzen do 700-850zl lub i5 7400 lub i5 6500.

Tak myślałem. Dziękuję za rady i wszelką pomoc. Temat do zamknięcia :D

Cześć, pomagam właśnie w modernizacji komputera dziewczyny. Potrzebuje wymienić jeszcze grafe, mobo, procek i jeśli będzie taka potrzeba ram. Budżet to około 2000 zł. Na chwilę obecną myślę o 2 zestawach :

1. MSI GeForce GTX 1050TI

2. i5 7400

3. Płyta główna ASRock H110M-HDV

4. Pamięć Ballistix DDR4 Sport LT 8GB/2400 CL16

-------

1.MSI GeForce GTX 1050TI

2. i5 4690K

3. Płyta główna Asus H81M-PLUS H81

Tak to mniej więcej wygląda. Ale jeśli uważacie, że inny zestaw w tej cenie byłby lepszy to piszcie. Bardzo chętnie wysłucham waszych sugestii.

</p>
		</div>
	</div>
</div>
</div>
	</div>
</div>