Mody do Skyrima!

Witam ;)

Postanowiłem popykać sobie znowu w Skyrima ! I chciałem was spytać jakich modów używaliście podczas gry ? Jakie mi polecicie ? Jedyne mody których nie chce to takie które dodają setki nowych broni/armorow.. Pare sztuk okej ale żeby nie było tego zbyt dużo..

Ja tylko powiem jeden , skyrim redone jak grać kolejny raz to ze zmianami wszystkiego :) - jednym słowem przebudowuje cały skyrim pod względem , combatu , umiejętności specjalnych klasy , przeciwników ogólnie wszystkiego. Więcej nie pamietam , tylko ten zapadł w pamięci bo bardzo mi się spodobał ;)

Ja wszystkich tych od tego gościa:

www.nexusmods.com/skyrim/mods/searchresults/?src_order=2&src_sort=0&src_view=1&src_tab=1&src_language=45&src_onlytranslations=1&src_auth=LordTorus&page=1&pUp=1

No i tam jakieś inne, tylko już nie pamiętam. Łącznie miałem ich ponad 20GB.

Jeżeli masz porządnego kompa to polecam http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/30936/?

Konfiguracja zajęła mi ok. 2h ale efekt niesamowity. :)

RealVision ENB (link podał Ryumari) też baaardzo polecam. Poprawia grafikę wszystkiego i odrazu skyrim robi się dużo piękniejszy. Na stronie są jeszcze podane rekomendowane mody ,które także zalecam zainstalować (oczywiście nie musisz wszystkich).

Dobra, to ja wymienie wszystkie mody jakich używam (Wszystkie znajdziesz na nexusmods.com)

1. A Quality World Map ( Ładniejsza mapa, na której widać wszystkie drogi)

2. Bandolier - Bags and Pouches - Polska Wersja (Sakwy i inne torby, które znacznie zwiększają udźwig postaci. Istnieją również wersje frakcyjne np. Mrocznego Bractwa.)

3. Better Fire and Frost Breath Shouts (Jak w nazwie)

4. Better Vampires 6.6 + Better Vampires 6.6 Polska Wersja (Najpierw zainstaluj zwykłą potem polską. Mod znacznie umila bycie wampirem, ponieważ dodaje opcje pozwalające na np.: Nie otrzymywanie obrażeń od słońca, na 4 poziomie wapiryzmu nie zaatakują na NPC, żywić się martwymi ciałami, a nie tylko osobami, które śpią - Polecam jeżeli lubisz być wampirem. Działa z dodatkiem Dawnguard.)

5. Enhanced Blood Textures (Jak w nazwie.)

6. Enhanced Lights and FX (Jak w nazwie.)

7. Glowing Ore Veins 300 (Znacznie ułatwia wypatrzenie rud.)

8. Climates of Tamriel + wszystkie pache (Diametralnie zmienia pogodę w skyrim, ale wymaga mocnej maszyny.)

9. Perks UI (Możliwość zmiany perków w dowolnej chwili)

10. Sky UI (Okno ekwipunku dostosowane do PC, a nie konsoli)

11. The Dance of Death - A Killmove Mod - Ultimate Edition (Piękne animacje natychmiastowych zabójstw.)

12. W.A.T.E.R - Water And Terrain Enhancment Redux (Jak w nazwie)

No to chyba tyle reszty sam możesz poszukać na stronce podanej na początku. Liczę, że mody przypadną ci do gustu i będzie ci się fajnie grało.

Ja polecam Requiem

Dzieki za wszystkie propozycje ogarne sobie zaraz ;) Jeśli macie coś jeszcze to chętnie zobacze ;)

Ja uzywalem modów na

Ladniejsza/e krew/oczy/wlosy/deszcz/snieg/rosliny/wode/tekstury/ogien/magie/swiatlo/cienie

Nowe zbroje/bronie/potwory/animacje

Nowy hud/mape

Nie pamietam nazw ale to byly te mody z tych najwiecej ocenianych. Ogólnie nie polecam przesadnego modowania, zajelo mi to 2 dni zeby wszystko dobrze ustawic, najdluzej siedzialem na hud'em, efekt ladny ale uzaleznilem sie od tego, wgralem jednego moda zle i calego skyrima reinstalowac trzeba bylo, nie chcialo mi sie wiec usunalem cala gre.

Zobacz to: https://www.youtube.com/watch?v=q6yHoSvrTss , dosyć ciekawe mody : >

Odnosnie "RealVision" nie polecam tego ENB jest takie... nijakie podam liste modow z ktorych bylem zadowolony

1 : Realistic Water Two (Badz Pure Waters wedlug twoich preferencji)

2 : Dust Effects

3 : Imaginator (Mozna w dosc latwy sposob zmienic nastroj calej gry np. na bardziej kolorowa)

4 : Footprints

5 : Enchanted Blood Textures

6 : SkyUI

7 : Immersive HUD (wtedy kiedy nie bedzie nam spadala stamina badz zdrowie itp. hud zniknie)

8 : Climates Of Tamriel

9 : Realistic Lightning Overhaul

10 : 4K Parallax Skyrim by Pfuscher aka Zerwas1 (na to musisz miec mocnego kompa)

11 : Skryim HD (badz to co napisalem wyzej)

12 : Vivid Landscapes (moim zdaniem textury krajobrazow oraz skal sa ladniejsze niz w Skryim HD)

13 : Ethereal Clouds

14 : Skyrim Flora Overhaul

15 : Wet and Cold

16 : Static Mesh Improvement Mod

17 : Project Parallax Remastered

18 : Supreme Storms

19 : Skyrim Galaxy Milky Way (rozne kolory textury w 4k ja polecam niebieska wersje)

20 : Remove the little rocks (na drodze mamy takie male brzydkie po prostu to je usunie)

21 : Alternative Snow

22 : No Snow Under The Roof

23 : JK's Whiterun (Whiterun bedzie wygladal o wiele lepiej)

24 : Unique Dragon Priest Masks

25 : Deadric Armor and weapon Improvement (textury 4k)

26 : Better embers

27 : aMidianBorn Book of Silence (retextury zbroji oraz potworow)

28 : Realistic Aspen Trees 4k 2k 1k

Odnosnie ENB polecam Kountervibe ENB Northern Light nie korzystalem za duzo bo posiadam troche inna wersje tego ENB ktora jest teraz nie dostepna link z ta wersja niestety wygasl Kinematic ENB Southern Light sytuacja jest taka sama jak z Kountervibe'm jeszcze polecam K ENB Pure Light, True Vision oraz Seasons of Skyrim te dwa ostatanie maja mniejsze wymagania i efekt nie jest zly

Odnosnie Imaginatora jesli chcesz zeby gra byla bardziej kolorowa ustaw sobie to tak

Parchment- +1
Pop Photo- +1
Nice Overhaul- +1
Contrast- +10
Brightness- +10
Sky- +1
Sunlight- +2
Blue- +10
Green- +2 albo Magenta +2 ( z tym pierwszym lepiej wyglada trawa z drugim snieg)
Orange- +2
Red- +2
Yellow- +2

Pixar + 1 (jesli chcesz wspomniany kolorowy wyglad)

P.S wiekszosc modow wymaga Skyrim Script Extender w skrocie SKSE pierwszy link w googlach i bedziesz mial

Od siebie również dodam:

SkyRealism-Capacity (zmniejsza pojemność ekwipunku

Total Realism-Basic needs (musimy jeść, pić i spać)

Frostfall (mod survivalowy)

Sounds of Skyrim (dodaje dużo fajnych efektów dźwiękowych do lasów, miast czy jaskiń)

Przyłączam się do autora tematu , aczkolwiek w przeciwieństwie do niego , ja wręcz szukam moda który dodaje dużo nowych broni i zbroi , albo dodaje jakieś ciekawe mechaniki . Grafika , wygląd i zmiany stylistyczne mnie nie interesują . Co polecacie ? ; P

Immersive Armor, Immersive weapon.

Jejku wejdźcie na Nexusa w mody do Skyrima, kkategorie, i poszukajcie sobie modów, które was interesują.

W każdym modzie jest filmik, który pokazuje co dodaje mod, jeśli ciężko u was z angielskim.

Witam ;)

Postanowiłem popykać sobie znowu w Skyrima ! I chciałem was spytać jakich modów używaliście podczas gry ? Jakie mi polecicie ? Jedyne mody których nie chce to takie które dodają setki nowych broni/armorow.. Pare sztuk okej ale żeby nie było tego zbyt dużo..