Mógł by któś mi go opisać?

http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/1497124

Acer 5336

http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/1497124_techniczne

Podstawowa sprawa - lapki nie są do gier, chyba, że planujesz wydać sporo siana.

Podstawowa sprawa - lapki nie są do gier, chyba, że planujesz wydać sporo siana.

przeciez na tym sprzecie za 1200 zagrasz w kazdego aktualnego mmorpg , wiec jak to nie ?

przeciez na tym sprzecie za 1200 zagrasz w kazdego aktualnego mmorpg , wiec jak to nie ?

I nie zagrasz w żadną nową grę, z wymaganiami "ze średniej półki".

@Sheye:

Ty chyba sobie żartujesz prawda?

Procesor - Celeron C900 (2,2 Ghz, Jednordzeniowy)

Karta Graficzna - Zintegrowana

Wielkość Dysku - 320GB

Pamięć Ram - 2GB

W gruncie rzeczy ten laptop jest... do chrzanu. Jeśli chcesz grać w jakieś nowsze gry nie polecam (World of Tanks mogłoby pójść, ale uwierz to nie jest tego warte), natomiast jak najbardziej jeśli chcesz go używać do Surfowania,oglądania filmów/słuchania muzyki (ale w takim razie znajdzie się tańsze propozycje).

Polecam spytać się kogoś w sprawie jakiegoś porządnego laptopa, jednak jeśli chcesz coś całkiem niezłego to powinieneś liczyć się z niezłymi kosztami. Druga sprawa żeby przed zakupem sprawdzić jaką kartę graficzną ma laptop (unikaj zintegrowanych, sprawdzaj też i te niezintegrowane), bo może skończyć się tak, że świetna okazja jest tak naprawdę niewypałem.

Przykład - w sumie nienajgorszy laptop, trochę mały wyświetlacz, no ale coś za coś.

Przy okazji jakość karty graficznej możesz sprawdzać przy pomocy strony notebookcheck.com, ładnie i prosto napisane czy karta się do czegoś nadaje

Przykład - tu dla porównania komputer stacjonarny za taką samą cenę, na tym kombajnie poleci wszystko co się da i jeszcze więcej, dlatego też laptopy nie są uważane za dobre do gier (dodając fakt, że wydajność procesorów i kart graficznych do nich jest znacznie mniejsza niż w stacjonarnych)

Cree: tu akurat pierwsza lepsza oferta z brzegu więc nawet nie sprawdzałem karty ;p

Przykład - tu dla porównania komputer stacjonarny za taką samą cenę, na tym kombajnie poleci wszystko co się da i jeszcze więcej, dlatego też laptopy nie są uważane za dobre do gier (dodając fakt, że wydajność procesorów i kart graficznych do nich jest znacznie mniejsza niż w stacjonarnych)

GT520? Ta karta jest do niczego. Zasilacz nawet nie podany, jest tylko info, że 500w, więc mówi to samo za siebie.

GT520_Vantage_2%281%29.jpg

Laptop i tak czy siak, praktycznie niezależnie za jakie pieniądze i z jakim sprzętem, po paru godzinach grania zacznie się grzać, co na dłuższą metę może się źle skończyć. Moim zdaniem jedyny sprzęt nadający się do gier to PieCe.

Najlepsze było by złożenie komputera stacjonarnego samemu.Wtedy okolicach 2200zl będziesz miał niezłą maszynę..

Najlepsze było by złożenie komputera stacjonarnego samemu.Wtedy okolicach 2200zl będziesz miał niezłą maszynę..

Na dobrą maszynę nie trzeba wykładać aż takich pieniędzy, trzeba tylko dobrze wszystko dopasować, taktowania kart pamięci itp. Nie cudem jest mieć załóżmy 4GB RAM'u kiedy te kości są strasznie wolne, albo przepłacić za kości kiedy ich szybkość nie będzie kompatybilna z płytą główną.

Laptopy nie są do gier? O_O

Dziwne bo na moim jakoś AoC chodzi na dx11 na full detalach, to samo aion.

http://www.dell.com/us/p/alienware-m18x/pd.aspx

Polecam, sam go używam .

No to pogratulować bogatych rodziców, którzy spełniają zachcianki syna. :)

może aoc na full pójdzie poczekaj do nowych gier ciekawe czy coś w lapku wymienisz np żeby zagrać a archeage czy tere ;p teraz możesz się cieszyć ale lapka nie upniesz i a gry idą do przodu

Najgorszemu wrogowi nie doradziłbym Acera.

no wiecie, laptopy są gitesowskie do gier :D szczególnie za kaskę ze stypendium ^.^

Acer to złooo... Nie polecam tych laptopów.... ale polecić mogę Lenovo/Dell/Asus/Toshiba.

Sam jestem w posiadaniu Toshiba Satellite C670-12U i jestem zadowolony.

nie zawsze ważna jest firma, tylko to co ma w środku xd

nie zawsze ważna jest firma, tylko to co ma w środku xd

Tak to sobie tłumacz. ;)

Za pieniądze, które wydasz na laptopa średniej klasy możesz kupić wypasionego pcta..

Tyle w tym temacie.

http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/1497124

Acer 5336