Cześć, jak uważacie, na jakich detalach program sobie płynnie w Gw2 z taką specyfikacją komputera.
AMD Phenom 955 Black Edition 4x3.2
8 GB RAM
AMD Radeon HD6770 1GB
Chodzi mi o "płynną", a nie klatki ;P
Cześć, jak uważacie, na jakich detalach program sobie płynnie w Gw2 z taką specyfikacją komputera.
8 GB RAM
AMD Radeon HD6770 1GB
Powinien dać radę, nie wiem nie grałem w GW2.
To chyba oczywiste, że na full(ewentualnie wysokie). Nie rozumiem czemu takie pytanie zadałeś, mając dobry sprzęt. Zresztą wymagania sprzętowe podane.
@ Zapomniał bym, są jeszcze klucze do zgarnięcia na CBT3. Sam możesz sprawdzić jak Ci będzie chodziła.
Na pierwszych beta testach (gdzie rzekomo optymalizacja była spaprana), miałem zaledwie 30-35 fps na średnich detalach z wyłączonym AA.
Beta jest betą. W tej fazie gra i jej silnik są ciągle w fazie rozwoju i ulepszenia. Po to własnie jest beta, żeby sprawdzić jak wszystko działa i co jest do poprawki. Na takim sprzęcie grając na finałowej wersji gry wszystko powinno śmigać w full HD i na max detalach, sam mam komputer podobny do twojego, jedyna różnica to mniejsza ilość pamięci RAM i jestem bardziej jak pewnie, że ja sam uciągnę full HD i max detale przy ok. 50 fps, więc zero stresu kolego.
Mam pytanie czy do guild wars 2 przy włączonym kliencie i ts/skype przy 4gb ramu na WvWvW nie bedzie problemu? Bo nie wiem czy dokupic ramu.
AMD 965 Black Ed. 4x3,4
8GB ramu
ATI HD4870
I nie miałem problemów przy włączonych takich rzeczach jak:
TS
Xfire
Często firefox z jakim WWW
i kilkoma innymi progsami do sprzętu jak mysz czy pad.
Po prostu wejdźcie na stronę - http://www.systemrequirementslab.com/cyri/intro.aspx - tam wpiszcie Guild Wars 2 i wyświetli wam się, czy pójdzie czy nie.
obecnie na tej stronie jest tylko wypis minimalnych wymagań (i to dość nie kompletne), które pozwalają na grę w wersji modyfikowanej low/medium. Nie ma podanych rekomendowanych ustawień oraz obecnie posiadany sprzęt może ni jak mieć się do jakości ponieważ za co rusz twórcy dopieszczają silnik, by jak najlepiej zoptymalizować grę.
Ogólnie dla mnie te wiadomości są pozytywne, bo minimum spełniam. Pytanie natomiast brzmi: jaki sprzęt po poprzednim beta weekendzie (i ostatnim, w momencie w którym się pojawi) jest wymagany do komfortowej gry na WvWvW, nawet jeśli oznacza to ustawienia low? Nie mam jakiegoś ultramocnego lapka (Phenom X3 N830 [zdaje się że ~2,2-2,4GHz na rdzeń], 4GB RAM i Radek M HD5650 1GB), a poważnie zastanawiam się nad kupnem tej gry...
A co sądzicie o moim? Bo raczej nie będę miał szansy na przetestowanie, gdyż klucza do bety nie mam to może mi powiecie czy mój piecyk się nadaje:
Q6600 2.4 GHz
4gb RAM
GeForce GTS450 1gb DDR5 PS 5.0
@Up Da rade, może nie na max detalach, ale będzie chodziło płynnie.
@2xUp Boże, laptopy nie są do grania, chociaż ten twój nie jest taki zły, ale wydaje mi się, że z WvWvW na niskich detalach i rozdzielczości powinien dać rade(ręki sobie uciąć nie dam, ale PC za porównywalną cenę dał by rade na pewno).
jest BWE zaraz, przeciez mozna sprawdzic
@2xUp Boże, laptopy nie są do grania
Zdaję sobie z tego sprawę, zwłaszcza że ta maszynka grzeje się jak piecyk elektryczny rzecz w tym że w obecnych warunkach na PC'ta drugiego nawet nie liczę bo szkoda czasu, a z dwojga złego lapek jest mocniejszy (i mój własny, czego o stacjonarce powiedzieć nie mogę).
@Wujek: Najpierw trzeba mieć klucz, a ja miałem zbyt mało szczęścia by któryś złapać chyba że znajdzie się ktoś życzliwy kto użyczy konto na pewien czas w celach przetestowania, ale na to także nie liczę
8 GB RAM
AMD Radeon HD6770 1GB