Mój sprzęt a StarCitizen

Witam! Od wczoraj w StarCitizenie możemy pograć za darmo dlatego też skorzystałem z tego, bo jestem bardzo zainteresowany tą grą, a więc pobrałem i pierwszy problem to taki, że długo (do 2-4 minuty) gra się ładuje i to nie tylko na początku, ale podczas przechodzenia na każdą inną planszę. Lecz w tym wypadku planuję po prostu kupić dysk SSD i to chyba powinno pomoc. Mój prawdziwy problem polega w samej grze. Podczas Battle Royala gra mi się ścina, a jedna z nich nawet ścięła się na amen (pomógł mi tylko menadżer zadań wyłączyć grę). Tak więc moje pytanie do was. Co waszym zdaniem powinienem zmienić w moim komputerze, by gra stała się w miarę grywalna. Nie mówię tu o jakiejś wysokiej jakości, mogę nawet na medium grać, byle bez ścinek.

CPU:
Intel Core i5 4670K @ 3.40GHz 28 °C
Technologia Haswell 22nm

RAM:
8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 799MHz (11-11-11-28)

Płyta Główna:
ASRock H87 Performance (CPUSocket) 29 °C

Grafika:
C19-12 (1280x1024@60Hz)
2047MBNVIDIA GeForce GTX 770 (CardExpert Technology) 31 °C

Nośniki:
931GB Western Digital WDC WD10EZEX-60ZF5A0 ATA Device (SATA) 30 °C

Ja wiem że mogę tu walnąć i7, tam GTX970 jednak chciałbym to zrobić jak najtaniej (jeśli się da), bo to nie są dla mnie tanie rzeczy. :) Dziękuję z góry za pomoc.

Jeśli ram masz 799hz to go wymień.albo spróbuj podkręcić. Albo zmniejsz ustawiania do maxymalnie minimalnych jakie są ;)

Potocznie pisze sie 799MHz w dwu kanalowym systemie pamieci w rzeczywistosci jest to pamiec 1600MHz wiec jest ok :)

płyta to fatality mam rozumieć?

procek z K-a więc wykręcić go na 4ghz+, zjechać z tajmingami na pamiątkach, zrobić o/c grafiki, gra wymaga min 8gb może trzeba zwiększyć plik wymiany (lub dołożyć więcej ramu żeby było te 16gb) ;) jak pamiątki mają profil xmp włączyć go. jak dalej bedą ściny trzeba zjechać w opcjach żrące badziewia :)

@edit aha zapomniałbym w pierwszej kolejności zagrać jak dotąd podczas sciny w menadżerze sprawdzić "staty" co jedzie na 100% i ile ramu pochłania

Witam! Od wczoraj w StarCitizenie możemy pograć za darmo dlatego też skorzystałem z tego, bo jestem bardzo zainteresowany tą grą, a więc pobrałem i pierwszy problem to taki, że długo (do 2-4 minuty) gra się ładuje i to nie tylko na początku, ale podczas przechodzenia na każdą inną planszę. Lecz w tym wypadku planuję po prostu kupić dysk SSD i to chyba powinno pomoc. Mój prawdziwy problem polega w samej grze. Podczas Battle Royala gra mi się ścina, a jedna z nich nawet ścięła się na amen (pomógł mi tylko menadżer zadań wyłączyć grę). Tak więc moje pytanie do was. Co waszym zdaniem powinienem zmienić w moim komputerze, by gra stała się w miarę grywalna. Nie mówię tu o jakiejś wysokiej jakości, mogę nawet na medium grać, byle bez ścinek.

CPU:
Intel Core i5 4670K @ 3.40GHz 28 °C
Technologia Haswell 22nm

RAM:
8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 799MHz (11-11-11-28)

Płyta Główna:
ASRock H87 Performance (CPUSocket) 29 °C

Grafika:
C19-12 (1280x1024@60Hz)
2047MBNVIDIA GeForce GTX 770 (CardExpert Technology) 31 °C

Nośniki:
931GB Western Digital WDC WD10EZEX-60ZF5A0 ATA Device (SATA) 30 °C

Ja wiem że mogę tu walnąć i7, tam GTX970 jednak chciałbym to zrobić jak najtaniej (jeśli się da), bo to nie są dla mnie tanie rzeczy. :) Dziękuję z góry za pomoc.