Mój sprzęt

Siemka wszystkim mam taką sprawę, poniżej podam listę posiadanych przeze mnie podzespołów, moglibyście się wypowiedzieć co i jak oraz czy warto coś zmieniać w przeciągu 2-3 lat (mam na myśli to żeby wszystko chodziło płynnie na max ustawieniach jak teraz). Komputer ma około pół roku także można nazwać go nówką, trochę mnie irytuje wyjście nowej serii GTX chwilę po tym jak go sobie sprawiłem ;< , także zapraszam do oceniania oraz (sensownych) wypowiedzi za które dziękuję :)

Procesor - Intel Core i5 4690k

Grafika - Gigabyte GTX 970 ( nie pamiętam która seria w każdym razie w tamtym momencie była to najdroższa gamingowa)

Ram - 16GB DDR3
Płyta główna - MSI B85-G43 Gaming

Zasilacz - Be Quiet System power 8 - 600W

Dysk - WD 1TB

Obudowa (za to będę bardzo wdzięczny) - Modecom Volcano V1 Black

I ewentualnie jakbyście mieli jakąś wiedzę w tym temacie prosiłbym o kilka słów ma temat szura - MSI Interceptor DS200

Pozdro
ABK

mobo B85 (szmira) z i5 z odblokowanym mnożnikiem? ;) nie wiem czy to żart czy trolling lecz wymiana płyty na z97 i grafike na serie 10xx reszta se może zostać dla lepszego wentylowania wymienić budę lub postawić jak ja bez obudowy zestaw i gitara

mobo B85 (szmira) z i5 z odblokowanym mnożnikiem?  nie wiem czy to żart czy trolling lecz wymiana płyty na z97 i grafike na serie 10xx reszta se może zostać dla lepszego wentylowania wymienić budę lub postawić jak ja bez obudowy zestaw i gitara

moze odrazu niech kupi sobie nowe mieszkanie ... coo wy z ta 10xx na cholere mu taa karta ... nic wiecej doo szczescia mu nie jest potrzebne jak 970 powinna mu wystarczyc doo grania ... kupil sobie pol roku temu komputer a tyy mu juz ponad 2000 zl - 2500 zl mowisz ze ma wydac...

A za rok jak wyjda jeszcze nowe karty od nvidi tez powiesz ze ma zmienic 10xx na ..??

Ogolnie zostaw juz jak jest coo prawda kupiles ten nieszczesny odblokowany mnoznik .. bezsensu ale wymiana plyty byy cie kosztowalo 500 zl ...

Ewetualnie odsprzedaz plyty za 100-150 zl i dorzucenie doo tej Z97 ... tylko czy ty napewno bys podkrecilbys ten procesor ??

Co doo obudowy coo prawda firma nie przekonuje ... lecz po obejrzeniu zdjeci i cenie moge stwierdzic ze jest too jednak solidny produkt i wymiana jest nie potrzebna obudowa jest duza ,,, i przewiewna ma mozliwosc istalacji bloku wodnego ... nie widze sensu wymiany ...

Ogolnie zestaw jak jest taki jest nic bym nie wymienial ... trzeba bylo przed zakupem konsultowac ...

poniewaz chociazby nie branie tego procesora .... lub dolozenie doo plyty glownej i tyle .

moze odrazu niech kupi sobie nowe mieszkanie ... coo wy z ta 10xx na cholere mu taa karta ... nic wiecej doo szczescia mu nie jest potrzebne jak 970 powinna mu wystarczyc doo grania ... kupil sobie pol roku temu komputer a tyy mu juz ponad 2000 zl - 2500 zl mowisz ze ma wydac... 

A za rok jak wyjda jeszcze nowe karty od nvidi tez powiesz ze ma zmienic 10xx na ..?? 

Ogolnie zostaw juz jak jest coo prawda kupiles ten nieszczesny odblokowany mnoznik .. bezsensu  ale wymiana plyty byy cie kosztowalo 500 zl ...

Ewetualnie odsprzedaz plyty za 100-150 zl i dorzucenie doo tej Z97 ...  tylko czy ty napewno bys podkrecilbys ten procesor ??

Co doo obudowy coo prawda firma nie przekonuje ... lecz po obejrzeniu zdjeci i cenie moge stwierdzic ze jest  too jednak solidny produkt i wymiana jest nie potrzebna obudowa jest duza ,,, i przewiewna ma mozliwosc istalacji bloku wodnego ... nie widze sensu wymiany ...

Ogolnie zestaw jak jest taki jest nic bym nie wymienial ... trzeba bylo przed zakupem konsultowac ...

poniewaz chociazby nie branie tego procesora ....  lub dolozenie doo plyty glownej i tyle .

czytaj ze zrozumieniem, napisał wyraźnie: "zmieniać w przeciągu 2-3 lat " więc proszę cię 970 aktualnie fajna karcioszka lecz przy najnowszych tytułach potrafi się vram zapchać i puki co tak samo jest z fps-ami jest narazie ok a jak będzie później? hmm? zresztą za te 2-3 lata kupi o wiele taniej te karty....

więc czytaj, czytaj i jeszcze raz czytaj potem się wypowiadaj na temat odpowiedzi a jak masz tak sapać to daruj sobie i odpowiadaj autorowi bez swoich groszy do innych

niemniej co do tematu zapomniałem dodać aktualnie najszybszym i najtańszym wyjściem jest mobo na z97 (nówki już są po te 350zł lub używki trochę lepszego "sortu", przy sprzedaży aktualnej co masz wyjdzie Cie jeszcze taniej) dla odblokowania cpu, w o/c jednak da się co nie co ugrać w klatkach jakbybyło mało

do tego zainstalować msi afterburner dla zakładki osd (ustawić użycie ram,cpu,gpu) gdy zacznie szarpać jakaś gra będzie wiadomo co trzeba zrobić lub wymienić w przyszłości i tutaj rada każda gra jest inaczej "robiona" w jednej grze będzie za słaby cpu w innej grafa i np. po przetestowaniu paru gier wyjdzie że (na 3 gry) 2x nie domagał cpu wtedy j/w mobo i kręcenie

Ja jedynie narazie bym tylko dysk ssd pod system dał i jakąś porządną obudowe typu : silentiumpc aquarius x70w. Co do reszty na razie nie ma sensu nic zmieniać ponieważ w 2017 wychodzą nowe karty i procki więc ceny polecą w dół wtedy będziesz mógł zmienić płytę na nowszy socket i procek oraz kartę a te co teraz masz sobie odsprzedaż i dorzucisz do nowych podzespołów.

Co do myszki daruj sobie to od Msi, lepiej będzie jak myszka jest dopasowana do dłoni. Przykładowa mysz : CMStorm Alcor 4000DPI Gaming

Siemka wszystkim mam taką sprawę, poniżej podam listę posiadanych przeze mnie podzespołów, moglibyście się wypowiedzieć co i jak oraz czy warto coś zmieniać w przeciągu 2-3 lat (mam na myśli to żeby wszystko chodziło płynnie na max ustawieniach jak teraz). Komputer ma około pół roku także można nazwać go nówką, trochę mnie irytuje wyjście nowej serii GTX chwilę po tym jak go sobie sprawiłem ;< , także zapraszam do oceniania oraz (sensownych) wypowiedzi za które dziękuję :)

Procesor - Intel Core i5 4690k

Grafika - Gigabyte GTX 970 ( nie pamiętam która seria w każdym razie w tamtym momencie była to najdroższa gamingowa)

Ram - 16GB DDR3
Płyta główna - MSI B85-G43 Gaming

Zasilacz - Be Quiet System power 8 - 600W

Dysk - WD 1TB

Obudowa (za to będę bardzo wdzięczny) - Modecom Volcano V1 Black

I ewentualnie jakbyście mieli jakąś wiedzę w tym temacie prosiłbym o kilka słów ma temat szura - MSI Interceptor DS200

Pozdro
ABK