Moja własna gra

Potrzebuję pomysłu na jakąś jajcarską grę, gdyż robię ją jako projekt na informatykę :P A nie mam ani jednego pomysły na jakieś śmieszne rzeczy itp xD

Gra będzie na mobile android i ios :) Tester jest załatwiony i ten z andkiem i ten z aplle :P więc o to nie trzeba się martwić :3. Grę robię w unity :P

Tytuł: OIRAM

Fabuła: Jesteśmy hydraulikiem, ktoś (nazwijmy go APUK) porywa naszą kobietę (dajmy na to księżniczkę, żeby było śmieszniej), a my próbujemy ją uratować przechodząc kolejne plansze.

Gra będzie opierała się na chodzeniu w lewo, zbieraniu monet i jakiś bonusów (nie wiem mogą być np. grzyby, albo brukiew czy coś w ten deseń) i zabijaniu potworków. W grze będą rury kanalizacyjne w których będą bonusowe levele, albo skróty map.

Póki co tyle, jak chcesz więcej PW, tani nie jestem, ale może jakiś rabacik dostaniesz.

Zrób jakiegoś MEGA bit rpga.

Tytuł: OIRAMFabuła: Jesteśmy hydraulikiem, ktoś (nazwijmy go APUK) porywa naszą kobietę (dajmy na to księżniczkę, żeby było śmieszniej), a my próbujemy ją uratować przechodząc kolejne plansze.Gra będzie opierała się na chodzeniu w lewo, zbieraniu monet i jakiś bonusów (nie wiem mogą być np. grzyby, albo brukiew czy coś w ten deseń) i zabijaniu potworków. W grze będą rury kanalizacyjne w których będą bonusowe levele, albo skróty map. Póki co tyle, jak chcesz więcej PW, tani nie jestem, ale może jakiś rabacik dostaniesz.

Nie jestem pewien, ale ta gra chyba nazywa się "Mario" <_<

@Up Widać przecież, że to oryginalny pomysł, a nie kradziony.

Co do tematu to wykonaj grę opartą na anime, zdecydowanie się nada.

LoRoW po pierwsze napisz ile tak naprawdę chciałbyś poświecić na robienie tej gry...rodzaj itp bo wiesz wymyślenie tematyki z jajem to nie jest aż taki problem niż brak konkretnych informacji od ciebie...bo nawet nie wiemy co tak naprawdę umiesz zrobić ktoś ci zapoda wspaniałą tematykę a okaże się ze nie będziesz wstanie go wykonać.

To może coś innego.

Zrób grę, w której jesteś księciem i musisz uratować swoją księżniczkę z lochów, bo jakiś zły koleś (nazwijmy go borat) ją porwał. Gra będzie w 2D, platformówka.

Możesz biegać prawo, lewo, góra, dół. Musisz pokonywać pułapki, zabijać strażników itd.

Jest jeden haczyk! Masz na przejście gry godzinę, bo inaczej game over.

Co Ty na to?

Jednorożec mający na celu zniszczenie świata. To by było na tyle. Dasz jakieś epickie bossy np. twój nauczyciel infy.

Pfff... dowal grę, w której musisz uratować świat przed plagą cyber-ruskich komunistów! Hell yeah!

Hmmm, to moze jeszcze inaczej.

Jestes chlopakiem w czapce, ktory wyrusza w podroz zycia. Masz za zadanie lapac w kulki potworki (nazwijmy je Cyfromony), rozwijac je, a potem, przy ich pomocy, pokonywac innych trenerow tych potworkow, aby dostac od nich odznake. Jak uzbierasz takich 8, to masz dostep do ligi, w ktorej sa najsilniejsi trenerzy calej krainy. Kiedy uda ci sie z nimi uporac, to wygrywasz gre. Przez cala rozgrywke gnebi cie jeden chlopak z twojego miasta (niech ma na imie, np. Morte). Aby nie bylo nudno i aby mozna bylo kontynuowac gre po zkaonczeniu ligi, po calej krainie rozrzucone beda ukryte lokacje, w ktorych mozna zlapac legendarne, unikatowe cyfromony. Gra moze nazywac sie: Cyfromon orange

A może zwykłą platformówkę? Jak za czasów Nes'a? Skoki, wybuchy, strzały, dziewice, mechy, smoki, totalny miks i fantastyka :D

Potrzebuję pomysłu na jakąś jajcarską grę, gdyż robię ją jako projekt na informatykę :P A nie mam ani jednego pomysły na jakieś śmieszne rzeczy itp xD

Gra będzie na mobile android i ios :) Tester jest załatwiony i ten z andkiem i ten z aplle :P więc o to nie trzeba się martwić :3. Grę robię w unity :P