Moje pierwsze anime-Szukam!

Szukam, anime bo po obejrzeniu tego newsa z pierwszym odcinkiem jakiegoś tam filmiku:P Mi się to strasznie spodobało:D Nie wiem co mam napisać by pomóc wam przypomnieć sobie dany tytuł :P Najlepiej jakbyście podali jakąś tabelkę z nwm klimatem, typem anime itd. Jedyne co mogę powiedzieć to to, że strasznie lubię smoki, i chętnie bym obejrzał o nich "chińską bajkę":P

Smoki... Pierwsze co mi się nasuwa na myśl to Fairy Tail :D

-------------

Ale niestety nic innego sobie nie przypominam...
Może jakiś inny temat przewodni?

I proszę tylko nie "chińskie bajki"...

------------------

A i co do drugiego sezonu Log Horizon - spaprali sprawę po całości... Ta zmiana studia to jakiś obłęd... Moje pierwsze wrażenie po zobaczeniu nowej kreski to "WTF?" Nyanta wyglądał jak w jakiejś kreskówce z CN...

Może fairy tail

anime ze smokami ok:

Ged Senki: Tales from Earthsea

Dragonaut: The Resonance

Dragon Crisis!

Dragon Drive

Scrapped Princess

Tenkuu no Escaflowne

Orphen

sao, może nie ma typowo smoków, chodź przez chwile pojawia się taki motyw. Polecę Ci kilka z klimatu fantasy, z walką i magią.

Więc tak;

sao

ao no exorcist

fate (/stay night)

11eyes

Naruto/Bleach(tasiemce)

Full metal alchemist

Berserk

Noragami(średnie, ale może być)

Another (średnie)

Death Note(musisz obejrzeć, klasyk)

Devil May Cry(chyba nie muszę opisywać, fan gry powinien obejrzeć)

@zaktualizuje potem, bo teraz nie mam czasu :D

dzięki :D idealnie na takie jesienne wieczory przy cherbatce :P

Nie oglądaj, nawet nie zaczynaj przygody z tym szatańskimi bajkami, to Cię omami i już Cię nie odda, lepiej obejrzyj sobie jakiś dobry film, serial czy przeczytaj książkę. Staniesz się jak "oni" będziesz otępiały, twoja głupota nie będzie miała granic, staniesz się nerdem, nigdy w życiu dziewczyna Ciebie nie będzie chciała, po prostu przestaniesz istnieć dla społeczeństwa, zastanów się dobrze, bo stanąć się OTAKU jest łatwo, ale opuścić tą sektę, to już będzie ciężko.

Pamiętaj, że ja walczę z tymi pomiotami na każdym kroku, ale twojej woli już nie zmuszę, musisz sam tego chcieć.

Pozdrawiam i pamiętaj, masz na razie we mnie oparcie.

Jak chcesz anime o smokach to sprawdź Seikoku na Dragonar

Ja od siebie polece obejrzeć Akame ga kill.

Dla smaku, tasiemce sa dla "wybranych". Ja wole od czasu do czasu z kobieta zerknac na animacje.
Osobiście mi się podobały "Deadman wonderland", "Attack on Titan(Shingecostamcostam)", "Belzeebub" (ten troche tasiemcowaty), "Beck" i miło wspominam również "Black Lagoon"(tego nie oglądnąłem całego....)

A ja polecę od siebie Code Geass. Może nie ma smoków, ale u mnie jest na pierwszym miejscu. :)

Nie oglądaj, nawet nie zaczynaj przygody z tym szatańskimi bajkami, to Cię omami i już Cię nie odda, lepiej obejrzyj sobie jakiś dobry film, serial czy przeczytaj książkę. Staniesz się jak "oni" będziesz otępiały, twoja głupota nie będzie miała granic, staniesz się nerdem, nigdy w życiu dziewczyna Ciebie nie będzie chciała, po prostu przestaniesz istnieć dla społeczeństwa, zastanów się dobrze, bo stanąć się OTAKU jest łatwo, ale opuścić tą sektę, to już będzie ciężko.Pamiętaj, że ja walczę z tymi pomiotami na każdym kroku, ale twojej woli już nie zmuszę, musisz sam tego chcieć.Pozdrawiam i pamiętaj, masz na razie we mnie oparcie.

spokojnie, nie przesadzę z tym :) A co do bycia normalnym, to czy kiedykolwiek nim byłem? :D

Co do tego czy tak łatwo zostać otaku... No nie wiem nie wiem - fanem anime/mangi bardzo łatwo - ale otaku to zupełnie inny poziom. :D Ta wiedza ogólna na temat setek anime/mangi (chociaż w Japonii otaku odnosi się do maniaka jednej serii bodajże), te biblioteki mangi (chce taką *.*)... Ehh jeszcze duuużo czasu by ją mieć (jeśli w ogóle będę taką miał ;x). Ale fakt - jak raz dasz się wciągnąć - już nie przestaniesz :D

otaku to nic innego jak nolife czyli nałogowiec, który kończąc jedną serie zaczyna drugą.

https://www.youtube.com/watch?v=iTfCBovdEUM&list=UUxSkZUIuUHLMuoNlsfgS0Xg

Ja zaczełem oglądać anime w połowie wakacji i do tej pory oglądnełęm juz 40 serii :D Nie jestem wstanie przestać. Jak kończe serie anime to odrazu lece z następnym xd

Dzięki za linka - z jej kanału mogę dowiedzieć się rzeczy których jeszcze nie wiem lub sobie nie uświadomiłem ^^ :D

Mahouka Koukou no Rettousei , tokyo ghoul, akame ga kill, ao no exorcist polecam ;p.

Dzięki za linka - z jej kanału mogę dowiedzieć się rzeczy których jeszcze nie wiem lub sobie nie uświadomiłem ^^

Spoko :) Fajna z niej dziewczyna i miło wszystko tłumaczy ^^

Fajny głos ma :D Ale to już offtop więc trzeba kończyć.

spokojnie, jeśli adminom i modom to nie przeszkadza to pozwole tu na oftop :P

Ja na początek poleciłbym raczej jakiegoś tasiemca typu One Piece.