Moje prace

blender 2,49b (render w internalu) i delikatne postpro w pshotoshop'ie.

mlynfinal1lowres.jpg

Edit:w pełnej rozdzielczości 1680x1050

http://img109.imageshack.us/img109/5048/mlyn91final.jpg

digart

Ymm znaczy chcesz sie dowartosciowac komentarzami czy jak ? ze sie tym chwalisz:) ? Szczerze Zwykla karuzela?

Ymm znaczy chcesz sie dowartosciowac komentarzami czy jak ? ze sie tym chwalisz:) ? Szczerze Zwykla karuzela?

Ymm od tego jest chyba między innymi ten dział, żeby wklejać różne wypociny. Jak pokazuje Twoja opinia komentarze wcale nie muszą być pozytywne, żebym miał się nimi dowartościowywać. ;]

Choć szczerze mówiąc liczyłem na dokładniejsze wypowiedzi co jest nietak, co mogłobyć lepiej, co się niepodoba/razi w oczy itp. to następnym razem sobie doszlifuje te braki.

Do tego jest wlasnie specjalny dzial, ktory zreszta nazywa sie "Pochwal sie" (i tam przenosze ten temat), dlatego Bladek zupelni enie rozumiem twojego oburzenia.

Sama praca ujdzie, ze tak to ujme. Nie znam sie na tym, wiec o technicznych aspektach si enie wypowiem, ale moge cos powiedziec i samej kompozycji. Podobaja mi sie te pordzewiale rury w tle, dodaja pewnego tajemniczego uroku, jakby lekko mistycznego. Jesli o samym mlynie mowic, to z checia widzalbym kilka przepalonych zarowek,fajnie wspolgraloby to z cala otoczka, jaka emanuje z obrazu. Tak smao jeden z daszkow tych wozkow (nie wiem jak to nazwac) moglby byc troche poszarpany trzepoczac niespokojnie na wietrze. I tak sie zastanawiam, czy uroku nie dodalalaby jakas postac, podpierajaca sie lokciami o jedna z balustrad wozka. Aha i te swiatelka, to tylko od zewnatrz, bo te wewnatrz troche irytuja i robi sie za duzo zrodel swiatla xD.

Do tego jest wlasnie specjalny dzial, ktory zreszta nazywa sie "Pochwal sie" (i tam przenosze ten temat), dlatego Bladek zupelni enie rozumiem twojego oburzenia.

No to wtopa z mojej strony, bo byłem pewien, że właśnie w dziale "Pochwal się" stworzyłem temat.

Sama praca ujdzie, ze tak to ujme. Nie znam sie na tym, wiec o technicznych aspektach si enie wypowiem, ale moge cos powiedziec i samej kompozycji. Podobaja mi sie te pordzewiale rury w tle, dodaja pewnego tajemniczego uroku, jakby lekko mistycznego. Jesli o samym mlynie mowic, to z checia widzalbym kilka przepalonych zarowek,fajnie wspolgraloby to z cala otoczka, jaka emanuje z obrazu. Tak smao jeden z daszkow tych wozkow (nie wiem jak to nazwac) moglby byc troche poszarpany trzepoczac niespokojnie na wietrze. I tak sie zastanawiam, czy uroku nie dodalalaby jakas postac, podpierajaca sie lokciami o jedna z balustrad wozka. Aha i te swiatelka, to tylko od zewnatrz, bo te wewnatrz troche irytuja i robi sie za duzo zrodel swiatla xD.

Żaróweczki, słusznie, słusznie.

Co do daszków to napiszę tylko, że wedle mojego konceptu miał wyglądać na tworzywo sztuczne (plastik albo coś takiego), a nie na tkaninę co by trzepotała na wietrze. Co nie zmienia faktu, że pewnie regularność tych daszków jest zbyt duża.

Za jakiś czas wprowadzę modyfikacje, ale narazie muszę od tego projektu odpocząć. ;]

Nie zgodzę się tylko ze źródłami światła, bo te "za młynem" powodują, że tło jest dość dobrze wyeksponowane, bez tego rurki na drugim planie sporo traciły.

blender 2,49b (render w internalu) i delikatne postpro w pshotoshop'ie.

mlynfinal1lowres.jpg

Edit:w pełnej rozdzielczości 1680x1050

http://img109.imageshack.us/img109/5048/mlyn91final.jpg

digart