Moje własne nietypowe MMO via WWW

Cześć,

Mam do zaproponowania bardzo nietypowe MMO i to do tego live action (może zbyt dumnie powiedziane, ale co tam).

Zrobiłem grę w której nawet do 3000 graczy na raz może układać puzzle na zasadach podobnych do carcassonne http://pl.wikipedia.org/wiki/Carcassonne_%28gra%29.

Jest to totalna BETA i do tego pierwsza moja gra, którą umieściłem online.

Zapraszam do testowania pod adresem http://www.miastopuzzle.pl

Gra może byc ciekawa,jutro sprawdze ^ ^

super sprawa, bardzo lubię planszówki, zamierzasz więcej zrobić ;)?

----

heh dziwna ta gra, nie wiem czy w ogóle grywalna online, to jakiś prymitywny skrypt, nie lepiej zrobić tą planszówkę na octgn2?

Świetny pomysł, jutro sprawdzę dokładnie Twój projekt :)

:D Bardzo fajny pomysł bym zagrał , ale muszę lecieć po książki ;/ Później stestuję

To coś nie jest nawet grywalne, popracuj troche nad tym to może ktoś sie skusi, ale nie sądze żeby ten projekt przetrwał, to jak cofanie się w przeszłość, jeśli ci bardzo zależy to poszukaj ludzi którzy charytatywnie odwalą kawał dobrej roboty po godzinach

Dzisiaj się zarejestrowałem, myślałem, że coś ciekawszego to będzie. Trochę dziwna ta gra www.

Myslalem ze to cos ciekawego w co idzie spokojnie pograć ale po 5min gra mi sie znudziła popraw ją troszke lub zrób inną lepszą ale + odemnie

Wielki plus dla Ciebie, że zabrałeś się za tworzenie gry. Pytanie tylko na ile będziesz wytrwały i jak wiele serca włożysz w ten projekt. Ode mnie jedna rada.. wrzuć na strone główną chociaż jeden zrzut ekranu z gry. Mnie np. odpycha gdy nawet nie mam screenu, który pokaże mi ogólny zarys projektu

Nawet całkiem grywalna i bardzo nietypowa gra. Szkoda tylko, że nie ma pociągów jeżdżących po torach oraz samochodów na drogach :-D

Idea jest świetna i bardzo dobre wykonanie. Teraz zostało zdobyć dużo graczy i dopalić w grze jakieś wizualizacje tak jak mówi Mac70. W końcu coś w co nie trzeba nołlajfić, co jest MMO i co jest proste, grywalne i dostępne wszędzie :)

Dzięki bardzo za pomruk aprobaty.

Oczywiście to nie koniec pracy nad grą. Mam świadomość, że w chwili obecnej nie ma ona większego sesnsu/celu/motywatora ale zamierzam to zmienić.

Mam już parę pomysłów (trochę odmiennych) i zrealizuje je pokolei jako różne tryby rozgrywki na podobnym systemie planszy.

Grafika kuleje - ale zważcie na to, że jestem programistą, a musiałem sobie sam klocki rysować.

W sumie to taka grafika jest niezła- nie wygląda może za bardzo atrakcyjnie, ale jeśli zabierzesz się za jej "urealnianie" to będziesz to musiał robić naprawdę porządnie, inaczej nie ma to sensu. W każdym razie mi ta grafika odpowiada, nieco irytują tylko w niej puste miejsca, można by dać im inną grafikę.

W samej grze irytują także sytuacje bez wyjścia (że nie da się dostawić żadnego klocka).

Jeśli chcesz to mogę ci co nieco pomóc w projekcie, ponieważ znam się na flashu (zadania poziomu średnio zaawansowanego w stylu tworzenia prezentacji i prostych gier idą mi z lekkimi trudnościami).

I jeszcze jedno- nie możesz zrobić czegoś, aby gra automatycznie logowała cię i rejestrowała na forum i stronie jednocześnie? Trochę to żmudne rejestrować się tu i tu...

I jeszcze jedno- nie możesz zrobić czegoś, aby gra automatycznie logowała cię i rejestrowała na forum i stronie jednocześnie? Trochę to żmudne rejestrować się tu i tu...

Jest taka opcja, że można użyć kont z forum do logowania się na forum (nie musisz się rejestrować, a jak zalogujesz sie na forum to strona może w ten sposób uwierzytelnić usera).

Narazie priorytetem są nowe zasady i cel gry. Mam nadzieję, że dzisiaj to skończę.

1 małe pytanko jak się te puzzle układa?

Zapytaj autora na PW. Zamykam. Jak ktoś chce, niech otwiera. -Slod

Cześć,

Mam do zaproponowania bardzo nietypowe MMO i to do tego live action (może zbyt dumnie powiedziane, ale co tam).

Zrobiłem grę w której nawet do 3000 graczy na raz może układać puzzle na zasadach podobnych do carcassonne http://pl.wikipedia.org/wiki/Carcassonne_%28gra%29.

Jest to totalna BETA i do tego pierwsza moja gra, którą umieściłem online.

Zapraszam do testowania pod adresem http://www.miastopuzzle.pl