Witam, chcę sobie kupić monitor do 600 zł (no może być troszkę więcej), ma on służyć przede wszystkim do gier. Chciałbym aby w miarę możliwości był on matrycą która dobrze oddaje kolory oraz ma dobre kąty widzenia. Rozdzielczość oczywiste jest chyba 1920x1080 oraz musi posiadać wejście HDMI. I prosiłbym was o rade w wyborze monitora.
Monitor do 600 zł
Jeśli dobre kąty widzenia to tylko matryca IPS
Kąty widzenia 178 (pion i poziom), posiadają wymagane HDMI, rozdzielczość 1920x1080 bez większych różnic (inne rozmiary, pobór mocy)
Tak jak kolega wyżej powiedział bierz pod uwagę tylko monitory z matrycą IPS. Tutaj masz wraz z tunerem tv: http://www.lg.com/pl/monitory/lg-M2382D-PZ-z-tunerem-tv .
Ceny zaczynają się od około 800 PLN (dla tego z tunerem), ale bez tunera można kupić za 650-700 PLN.
A jak byś miał wybrać z tych trzech to który byś wybrał, bo ja w tej dziedzinie ekspertem nie jestem.
Hmm wybrał bym iiyama z racji na troszkę mniejsze wymiary, większa wagę porównując do LG (powinien solidniej stać), no i załączone wyposażenie (kable..)
Według specyfikacji są prawie identyczne
Niemniej jednak cudów się w tej cenie nie spodziewaj są to prawie najtańsze IPSy.
Jak ja bym brał to wolał bym konkretnie wydać i mieć na dłużej ;p
Witam, chcę sobie kupić monitor do 600 zł (no może być troszkę więcej), ma on służyć przede wszystkim do gier. Chciałbym aby w miarę możliwości był on matrycą która dobrze oddaje kolory oraz ma dobre kąty widzenia. Rozdzielczość oczywiste jest chyba 1920x1080 oraz musi posiadać wejście HDMI. I prosiłbym was o rade w wyborze monitora.