Monitor do 600 zł

Witam, chcę sobie kupić monitor do 600 zł (no może być troszkę więcej), ma on służyć przede wszystkim do gier. Chciałbym aby w miarę możliwości był on matrycą która dobrze oddaje kolory oraz ma dobre kąty widzenia. Rozdzielczość oczywiste jest chyba 1920x1080 oraz musi posiadać wejście HDMI. I prosiłbym was o rade w wyborze monitora.

Jeśli dobre kąty widzenia to tylko matryca IPS

Kąty widzenia 178 (pion i poziom), posiadają wymagane HDMI, rozdzielczość 1920x1080 bez większych różnic (inne rozmiary, pobór mocy)

LG IPS234v PN 500211

iiyama prolite X2377HDS

Asus vs239hr led hd

Tak jak kolega wyżej powiedział bierz pod uwagę tylko monitory z matrycą IPS. Tutaj masz wraz z tunerem tv: http://www.lg.com/pl/monitory/lg-M2382D-PZ-z-tunerem-tv .

Ceny zaczynają się od około 800 PLN (dla tego z tunerem), ale bez tunera można kupić za 650-700 PLN.

XarduneKs

A jak byś miał wybrać z tych trzech to który byś wybrał, bo ja w tej dziedzinie ekspertem nie jestem.

Hmm wybrał bym iiyama z racji na troszkę mniejsze wymiary, większa wagę porównując do LG (powinien solidniej stać), no i załączone wyposażenie (kable..)

Według specyfikacji są prawie identyczne

Niemniej jednak cudów się w tej cenie nie spodziewaj są to prawie najtańsze IPSy.

Jak ja bym brał to wolał bym konkretnie wydać i mieć na dłużej ;p

Witam, chcę sobie kupić monitor do 600 zł (no może być troszkę więcej), ma on służyć przede wszystkim do gier. Chciałbym aby w miarę możliwości był on matrycą która dobrze oddaje kolory oraz ma dobre kąty widzenia. Rozdzielczość oczywiste jest chyba 1920x1080 oraz musi posiadać wejście HDMI. I prosiłbym was o rade w wyborze monitora.