Mam problem z monitorem. Otóż chcę, aby dźwięk był odtwarzany przez HDMI, ale po podłączeniu i ustawieniu dźwięku nie ma. System wszystko wykrywa i pokazane jest na pasku, że dźwięk działa. W gnieździe jack pozostała wtyczka (ktoś po prostu się bawił i pół jacka zostało w gnieździe) i jest teraz tam dwójnik jack (przejście z jednego męskiego na 2 żeńskie). Co zrobić, aby dźwięk dział na komputerze?
Monitor z HDMI
Nie rozumiem za duzo z tego posta ale sprawdz w ustawieniach odtwarzania dzwieków, czy masz urządzenie które ma odtwrzać poprzez kabel HDMI ustawione na default Device
"domyślne urządzenie"
Na karcie graficznej może być wejście, w które trzeba włożyć odpowiednią wtyczkę, aby działał dźwięk na HDMI. Zależy od karty, w serii GeForce GTX2xx tak na przykład jest.
Dodatkowo w ustawieniach sterownika graficznego trzeba taką opcję włączyć.
Co zrobić, aby dźwięk dział na komputerze?
Chyba na monitorze ? Albo ja czegoś nie rozumie.
Mam problem z monitorem. Otóż chcę, aby dźwięk był odtwarzany przez HDMI, ale po podłączeniu i ustawieniu dźwięku nie ma. System wszystko wykrywa i pokazane jest na pasku, że dźwięk działa. W gnieździe jack pozostała wtyczka (ktoś po prostu się bawił i pół jacka zostało w gnieździe) i jest teraz tam dwójnik jack (przejście z jednego męskiego na 2 żeńskie). Co zrobić, aby dźwięk dział na komputerze?